Vi åkte till Blekinge…

Vi åkte till Blekinge…

….för där såg det ut att bli bäst väder 😜

Tanken var att vårt första stopp skulle bli en ställplats i Bromölla-trakten, men efter en dryg timmas tid börjar vi bli trötta på att köra längre, så jag började leta ställplatser i den för oss nya appen Campercontact 👍🏻.

Hittade en jättetrevlig plats vid sjön Bolmen, det enda lilla problemet var vägen dit….. vi var för feta, för höga och för försiktigt 😂

Man ser ju inte hur liten vägen är med en blå färdlinje ”ovanpå” i Google Maps 😖, det blev till att lägga i backen. Nästa plats visade sig vara en rastplats invid en stor vägen….. not! Så de ble camping i Vittsjö – ja eller ställplats utanför campingen eftersom den var stängd när vi kom fram!

Men hur tänkte de här? 3 platser för husbil….

Räcker ju knappt till tre personbilar????

Vi gick en runda med Binkan efter maten och det var en väldigt mysig camping, men kanske inte så att vi hade velat stanna där mer än en natt ändå…

Bästa platsen hade ju definitivt Adrian längst ut vid vattnet!

Denna lilla farkost kunde man åka ut på sjön med under högsäsong 😊

Det fanns två promenadslingor man kunde gå från campingen, en på knappt en mil och en på 3,5 km, vi valde den sista.

Vi hade hamnat mitt i snapphanebyggden och just på platsen hade det på 1600-talet skett ett slag där många hundra svenskar fallit för danskarna

Minnesstenar

Så här långt var vi på rätt väg….

Sen slutade det skyltas…… vi vände och gick samma väg tillbaka 🙄. Gillar väääääl utmärkta promenadslingor 😫

Visst hade vi en fin plats så här på Kristi himmelsfärds morgon☀️

Den uppmärksamme ser vad som syns i framrutan…❤️

Häpp, packade ihop och for mot Blekinge. Här skulle det fricampas!

Mmm….. Karlshamn var tanken

Karlshamn blev det….

Camping Kolllevik 😂

En riktigt riktigt fin camping 👍🏻

Nu ska vi gå ta strandpromenaden in till Karlshamn för att utforska stan, kanske finns det en trevlig uteservering som har nån go öl 🥰

God Kristihimmelsfärdsdag 😘

9 svar till “Vi åkte till Blekinge…”

 1. Nu när ni bor ute i Vägga så säger ägarna att ni bara måste besöka restaurangen i hamnen. Gudomligt god fisk serveras där. Är ni i stan så besök Roccos, väldigt goda nybakta frallor. De har dessutom goda bakverk men mindre mysig del att sitta i. Ska ni fika i stan så kika gärna in i det nyöppnade men med gammal stil, Sjöland konditori.
  Fina promenadstigar finns på något som heter Boön, ska ni stanna längre så får ni höra av er till ägarna så kan ni få en mängd andra tips.

  • Tusen tack för tipsen!! Dessvärre var det ju röd dag idag och allting stängt. Hittade dock en trevlig restaurang med uteservering så vi kunde ta nått svalkande 😜. Boön får vi ta nästa gång! Kommer definitivt hit igen, vilken fin camping!! Imorgon blir det förmodligen Ronneby – har du några bra tips där med 🤓
   Ha de gott där uppe bland alla husbilar 😊

   • Absolut, min manlige ägare kan dock Karlshamn lite bättre. Finns olika ställplatser i Ronneby men de jag har fått nyttja är den i yttre hamnen, men då får det inte blåsa för mycket för då kan det bli kalla vindar. Senast stod jag vid golfklubben på en hyfsad plats. Favoriten är dock yttre hamnen med härlig havsutsikt.
    Att inleda dagen med en härlig frukostbuffé på Ronneby brunn är aldrig fel säger ägarna. De har också stannat till vid Wienercafet för att njuta i deras lite udda miljö men med goda bakverk.
    För att sedan kunna gå av sig kalorierna finns det hur många vandringsleder som helst i Ronneby brunns park, Brunnsparken.
    Ägarna har något. Inne av att det är stadsparksfest i Ronneby i helgen, men detta tips får ni ta med lite halvt om halvt, inte helt säkert att han har rätt.

   • Tack igen!! Jo det stämmer – det är nån stadsfest på lördag såg jag på deras webbsida, men då e tanken vi ska vara i Karlskrona 😊….
    Får definitivt bli en runda i Brunnsparken då 😊👍🏻
    Vad gäller ställplatsen så har vi spetsat in oss på östra piren, men vi får väl se hur det blir 😂
    Tack igen för tipsen 😊☀️

 2. Var i Karlskrona förra helgen och kan rekommendera både ställplatsen och staden. Ronneby har också mycket att se och uppleva och nu blommar väl Rhododendron då är där vackert.

  • Jag såg det 😊 Karlskrona är en riktig favorit, men Ronneby har vi faktiskt aldrig varit i någon av oss. Alltid kul med nya platser 😊.
   Får bli en tur i den där Brunnsparken tror jag, hoppas bara solen kommer fram snart – de looovade kl 12 men hm…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: