Jul i oktober?!

De sa att det skulle bli sommarvärme längst ner i södra Sverige, så det var dit vi begav oss!

Söderut! För att få det sista (?) av sommarsolen ☀️.

Säkert många andra som annars beger sig till shopping-meckat även denna helg?!

Jag och Matilda mötte många husbilar och husvagnar på väg dit redan i förgår kväll, och ännu fler var redan uppställda på campingen! 😳

Vi var nöjda som katten Jansson som precis slöket en mus, när vi åkte hem! Båda hade ”råkat” spräcka inköpsbudgeten för månaden 😜.

Inga onödiga saker som vi sa… 🤪. Diskuterade lite om påslakanen med tomtemotiv möjligen kunde höra till ”onödiga saker” men kom båda fram till att det var det absolut inte!!😜

Inte heller mössan med inbyggd led-lampa! Alltså jag trodde set var riktig ”Gekås-skit” som vi brukar säga – men ack vad kag bedrog mej! Testade fen på morgonpromenaden med Bingo och den funkar klockrent!

Nu slipper man med ena handen hålla telefonen (belysningen) + koppel och med den andra handen försöka få upp påsen ur fickan och sen ta upp efter hunden, medan denne hoppar och drar åt motsatt håll 🤪🐶🐾 👍🏻 för den! Undra bara hur länge lampan fungerar 🤔.

Sedan adventskalendern till Bingo – onödig??

Skulle inte tro han tycker det, när han får en godisbit när han öppnar luckan varje dag i december fram till jul 🐶🎅🏻🐾

Julavdelningen kan man ju bara inte gå förbi obemärkt (eller vad man nu säger). Slank ner en söt liten glittrig grann gran… 😍

Den var det ju ingen idé att lägga undan nu! Den är ju så fin 😍 – och vips så är det ju jul🤪, så man kan säga att jag redan börjat julpynta lite 😉.

Skumtomtarna hade oxå kommit! Krängde en påse på 5 minuter ☺️, min akilleshäl😅

Och sen e de ju inte långt för tanken att börja tänka på julmat…. Brukar ju ha en ”försmak-av-julen-meny” i oktober – och igår på lunchrasten slängde jag ihop en Jansson inför kvällens resa söderut, och överraska Micke med det.😊

Han blev mycket glad och mycket mätt 😂.

Vi kom inte så långt söderut som jag tänkt (Skanör), vi orkade inte längre än till Landskrona och Lundåkrahamnen 😊

Mindes vår ”minus-lista” på ställplatsen i morse kl 6, när den första bilen körde förbi på vägen som går precis bakom platserna. Det är ju inte så att de kör lugnt och försiktigt (trots utlagda farthinder), nä brått till båten har de (flesta!).

Sedan kom nån och kastade en flaska i glasåtervinningen….. hur tänker man??? 🤬. Lika bra att gå upp!

Vi hittade en mysig liten promenadrunda när vi skulle ut med Bingo 👍🏻🍄🍁. Dagg och sand – gissa hur golvet känns i husbilen nu 😂

Det finns ca 50 platser på ställplatsen och vi såg att de längst ut mot havet var ”avgränsade” med skylten ”endast husbilar”, så vi flyttade oss före frukost – mycket bättre!!! Men vi har inte helt bestämt oss för om vi ska stanna kvar eller åka vidare än… 👀

Tillbaka vid husbilen knackade ett bekant ansikte på dörren – Susanne som har bloggen ”husbilen Ventilen” med sina två hundar 😊, Bingo stod kaxigt tryggt bakom husse och skällde lite 😂 – en riktigt fegis!🐶🐾

Häpp nu e de dags att sätta fart, åka vidare eller göra oss i ordning för cykeltur till Landskrona 👀. Trevlig lördag allihop 😘

6 svar till “Jul i oktober?!”

 1. Ullared ja det är nog ett särskilt kapitel för sig. Kan man säga att min manlige ägare är djärvare än Micke..😉, han följer med men sitter mest hos mig eller tittar på alla galna personer som står i kö för att komma in i en affär för att handla. Min manlige ägare brukar gå in sista timmen det är öppet på fredagen och sedan är han klar..😀.
  Sista åren har jag inte fått åka till Lundåkrahamnen pga det ni nämner. Men finns ett väldigt fint ställe precis vid badplatsen vid Rydebäck som jag numera besöker, har dessutom cykelavstånd till Helsingborg.
  Njut av helgen och ha de gott!

  • Jag tar aldrig med Micke dit om jag kan undvika det 😂
   Han går bara i mina fotspår och stannar jag – går han in i mej för han tittar i sin telefon hela tiden 😂😂😂
   Rydebäck? Men får man stå där??
   Har kompisar som bor där och de säger att man inte får det 😳 de kanske bara inte vill ha dit oss 😂😂😂
   Ha de gott ☀️

   • Man får stå där en stor del av min körsäsong. Dock förbjudet att övernatta mellan 15/6 – 15/8, hoppas nu inte jag fördärvat någon kamratskap..😱😉.
    Mina ägare går aldrig tillsammans på det där varuhuset, tittar på helt skilda saker 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal Stora Husbilspodden

I husbilsskolan får vi lära oss om olika värmesystem i våra husbilar. Det blir fläskpannkaka i omniaugn, lyssnarmail och en väldigt god kommaframöl. Peter har fått ett oväntat samtal om sin nya husbil som han väntar på, och i restipset får vi följa med Maria o. Christian Stadling till Danmark. Elmia Husvagn Husbil https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA podkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal
 2. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 3. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 4. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 5. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
%d bloggare gillar detta: