Vad kostar det att åka husbil till Frankrike

Nu har jag äntligen sammanställt årets semesterresa
Våra husbilsresor
och jämfört lite vad det kostar att åka till Frankrike vs Kroatien!
Lite överraskad blev jag, när jag såg att det i stort sett gick på ett ut!!

Frankrike

Campingpriserna är betydligt billigare i Frankrike, än i Kroatien, men man får vad man betalar för!!!
Campingen Zaton i Zadar förra året, var den absolut dyraste  vi bott på (men inte bästa) – 928 spänn natten!!! Då var vi i o f s 4 personer, under högsäsong, men ändå!!!

Snitt-natten kostade ca 600 kr förra året, jämfört med årets 268 kr
Men vi var i Kroatien under högsäsong, och i Frankrike under slutet av lågsäsongen och kunde därför använda ACSI-kortet i drygt en vecka!!!
Men än en gång: Man får vad man betalar för!!!

Motorvägsavgifterna är ungefär detsamma, 2 781 kr till Kroatien (dyrast är ju givetvis Österrike!), jämfört med i Frankrikes 3 083 kr.

Vi hade ju en något olycksdrabbad resa, och man kan tro det var en katastrof helt igenom – men det var det absolut inte!!!
Här är höjdpunkterna vi varmt rekommenderar:

Riquewihr och Kayserberg 

img_2029
Rekommenderar el-cyklar om ni cyklar mellan de mysiga små byarna!!!
img_2026
Storkar fanns det t o m på campingen 😀

Vinprovning hos Patriarche i mysiga staden Beaune
img_2345

Dagsutflykt till Monaco
acb211e5-7ec8-480d-9a8a-3b7c2ca71967
img_2271
Har sagt det innan, men säger det igen – ta inte med cyklarna till tågstationen 😉
Å andra sidan har vi nu el-cyklar istället, så det finns inte mycket ont som inte har nått gott med sig 🙂

Sen har vi ju Mosel…. efter att vi blivit riktigt trött på alla byar och städer i Frankrike, som såg precis likadana ut, hamnade vi där – kärlek och varmt välkomnande!!!
img_2692
img_2691

Lite vatten och båtar att titta på, god tysk mat och lite vin, i fina små byar – vad mer kan man väl sig önska, som avslutning på semestern?!

12 svar till “Vad kostar det att åka husbil till Frankrike”

 1. Så billigt har vi aldrig kommit undan. Men vi är oftast ute fem veckor, jag tror att ni var ute lite kortare tid. Dieseln var jättedyr i år, mot tidigare år, samt 5500:- böter spädde på ytterligare.

 2. Alltid kul att se vad det kostar, tack för sammanställningen.

  Att betala 928kr/dygn för en camping känns svettigt även om det är i Kroatien, men då ingick det förmodligen fria Mariestadare till Micke och fotmassage åt dig. 🙂

  • Ha ha ja absolut!! Så fort en var slut kom de med en ny – så man förstår ju att det kostade 😂😂😂 eller not😝
   Min Matilda gick ju som vuxen och Simon som tonåring – det i högsäsong…. Det kostar att dansa i stan som de säger 😳🤪

 3. Kul att se Era siffror , vår resa hösten 2017 gick på 18 500 utan matkostnader och vi körde 520 mil. Vi var borta 26 dygn och stod på acsi utom på Rivieran där det var mycket dyrare.
  Vi gillade också Riquewihr. Vårt bottennapp av camping blev i Albertville i Alperna när vi kollade på Mont Blanc. Jag håller med om att standarden på franska campingar inte är fantastisk. Men det finns ju som tur är undantag där det är jättefint.
  Vi håller nu på med planeringen av vår höstresa som går till Normandie, Bretagne och Loiredalen. Om vi känner för det kanske vi kör ända ner till norra Spanien.
  Den 28 augusti kör vi, tar vägen genom Danmark och Holland. Planen är att vi ska vara ute 10 veckor men vi kanske längtar hem efter 4 veckor. Skönt att vara pensionär och slippa räkna semesterdagar som ni måste göra.

  • Ja de där semesterdagarna är värdefulla!!! Tills vi vunnit på Lotto eller nått 😂.
   Va roligt att planera resa!! Om vi åker till Frankrike nån mer gång är det dit vi ska åka – Normandie och Bretagne alltså!
   Men inte än på ett par år….
   Ha en riktigt härlig resa!!! ☀️☀️☀️

 4. Husbil i Frankrike varför inte prova France passion… finns hemsida sedan många år. Vi reste runt hela Frankrike c:a 800 mil och utnyttjade alla gårdar vi hittade. Mycket roliga och sociala kontakter skapas då de även tycker att det är kul med utlänningar i husbil på besök. Det blev bara camping utanför Paris annars mysiga lantgårdar/vingårdar och andra mysiga ställen i och utanför städer å byar, mycket bra system enligt vår erfarenhet. annars hade vi husbilen flera år på Cypern som i stort sett är en fristad utan regler för Camping… Rekommenderas med resa igenom turkiet till Tasucu i södra Turkiet å färja till norra Cypern som kan vara lite speciellt eftersom landet inte finns så kan dom hitta på lite egna regler, men väl över på EU sidan så är allt lugnt. Turkiet överraskar med kyla i inlandet och höga berg. men det finns många trevliga platser. Sparade lit bilder etc Hemresan blev annorlunda med +25 i LCA och väl i Turkiet hade vi -7 första natten… Färjan skall man köpa på plats och det är en gammal Danmarks färja där man sover i husbilen på natten. Dieseln är billigare i hela området och även gasolen som är av lägre kvalitet och smutsigare… precis innanför gränsen till Turkiet kan man hitta en mack för lastbilar lite av vägen där det kändes bra att övernatta och enkel mat av lokal modell. man betalar för maten och övrigt som el å vatten var gratis. sen körde vi fel väg upp till Ungern som var dyr med böter i varje tullkontroll. snart är det bättre om dom kommer med i EU som jag hörde på TV imorse. På vägen ner körde vi genom Rumänien och Bulgarien som är EU och den resan tog dar. underbara motorvägar då vi hade ett mål i att snarast hinna till Tasucu. Hem ville frun åka annan väg… Med övernattningar här och där. Totalt sätt en trevlig resa. med spännande överraskningar förståss…

  • Låter som en riktigt spännande, nästan för spännande resa i min smak…
   Vi hade faktiskt France Passion när vi var i Frankrike, men hittade inte något bra ställe som passade utefter vår väg, så det blev campingar och åter campingar.
   Cypern hade varit roligt att åka till, men det är vansinnigt långt dit…. sen kan jag inte säga att jag är jättesugen på varken Ungern, Rumänien, Bulgarien eller Turkiet… men det kanske bara är mina fördomar som spökar 😀
   Cool resa ni gjort i alla fall!!! Själva funderar vi redan på nästa års och det lutar faktiskt uppåt vårt eget härliga land och grannland Norge 🙂 Men vi får se, en semester i taget 😀 Nu vill vi bara ha soooool och ut med husbilen!!!! Ha de gott!

 5. Äntligen någon med en vettig kostnadssammanställning. Har letat förgäves och bara kommit till bokningssidor. Funderar på campinglivet eller att luffa med bil och bo på Albergo eller Hotell. Fördelen att snabbt komma fram och kunna lägga mer tid på resmålen/stoppen.

  • Håller med! Det är sällan vi ströåker på småvägar, på gott och ont, för man kan ju hitta riktiga guldkorn. Men vi känner att vi har lite för kort semester för det! Ha en riktigt härlig resa – hur den än blir 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: