Frankrike vs Kroatien

Då menar jag inte matchen idag, för den har jag ingen koll på alls (fast jag håller på Kroatien 🔆).

Semestern däremot lägger vi hellre i ett av länderna än det andra – ingen blir nog särskilt förvånad över det, om ni följt bloggen de senaste veckorna.🙃

Visst vi har haft en del otur på vägen – från början till slut skulle man kunna säga!!!🌪

Krocken i Danmark, 3 timmar efter semesterstarten!

Sista bilden på våra cyklar 😢

Bilen startar inte när vi ska köra på båten i Puttgarden när vi ska hem!

Men om man bortser från det:

Vägarna

Frankrike: Bra motorvägar och lugn trafik – dock rätt dyrt! Vi betalade drygt 3000 kr för vår resa från Strassbourg – Antibes – Epernay.

Kroatien: Bra motorvägar och billiga i jämförelse. Småvägarna däremot! Hissnande höjder, avsaknande av räcken o s v – huuuuuu.

Motorvägarna genom Tyskland för att nå Kroatien är mycket bättre än västsidans A1/A7

Det blir 0 -0 här

Campingarna

Frankrike: Missär!!! Tre av alla de campingar vi var på, var helt ok – den i Strassbourg, Slottscampingen och den nere vid Montpellier. De andra – katastrof! Ovårdade, fula platser, inget toalettpapper på toaletterna, inga ringar på toalettstolarna. 👎🏻. MEN man behöver inte boka så lång i förväg (om ens överhuvudtaget), de är dessutom betydligt billigare!!!

Kroatien: Här finns nog Europas, kanske världens finaste campingar!! Visst finns här missär oxå, men de bor vi inte på! Jag letar upp de finaste, men det fanns inga ”finaste” i Frankrike!!! Jag googlade MYCKET!!!😳 MEN de är inte billiga! Och vill han ha de finaste platserna får man vara ute i god tid! En plats på Simuni i Pag, slår nog rekordet, den hade bokningar 5 år in i framtiden 😳😳😳

2 – 0 till Kroatien

Städer / byar

Frankrike: Hela min ”kamerarulle” e full av korsvirkeshus 😂, jättefint men man tröttnar. Nu var vi ju i de delar där det fanns mycket av den varan….. Orange och Antibes var annorlunda! Trevliga städer båda två!

Kroatien: Mysiga byar, nästan vart vi än varit, Trogir och Omis är våra favoriter, inte mycket som slår dem!

1 -0 till Kroatien

Stränder och bad

Frankrike: lite orättvist med tanke på att vi körde i inlandet 90% av tiden där, men helt ok bad

Kroatien: har någon inte hört talas om deras kristallklara vatten???

3 – 0 till Kroatien

Maten

Frankrike: Mycket god mat och enormt fina affärer (om man inte räknar med Lidl och Aldi). Har ätit mycket gott på de flesta restauranger, men rätt dyrt! Priserna är i stort sett som i Sverige.

Kroatien: Inte de enorma delikatessdiskar som i Frankrike och inte heller den goda maten på restaurangerna, men visst finns här undantag!! Billigare med både mat och dryck.

1 – 0 till Frankrike

Såååå hur slutar då matchen? 😏

Heja Kroatien 🔆🔆🔆

21 svar till “Frankrike vs Kroatien”

 1. Jag håller med dig. Vi var till Frankrike en gång för några år sedan men sen blev det inte fler gånger. Italien har vi varit nu i år nästan 2 månader och där har vi varit flera gånger, men det är lite samma sak, inte så bra campingar. Ingen ordning, inget toapapper och ingen tvål på toa på en 5 stjärnig camping👎Undantager där är Marina di Venezia, där vi varit flera gånger, där är det ordning på torpet. Jag håller på Kroatien eller Österrike för där är det näst intill perfekt på alla campingar vi varit på.

 2. Två gånger har vi varit i Kroatien. Det finns inte på kartan att vi far dit igen! Till Frankrike däremot längtar jag. Så min lista slutar 10-0 till Frankrike. Visst är det härligt att vi tycker olika. 😘 (det blir så trångt i Frankrike annars 🤣)
  Kram

 3. Vi har svårt att säga vilket land som vinner då det var längesedan vi campade i både Frankrike och Kroatien. Nu när vi övervintrar i Spanien/Portugal blir det Sverige (tror jag) på sommaren och kommer därför att vinna.
  Okej visst kan det hända mycke under en resa, men nu händer det väl något mycket positivt för er om några dagar! Vi väntar med spänning!
  Ha det gött!

 4. Kors och tvärs.
  Ni har åkt totalt 10 mil i Kroatien vid varje resa och varit på 4 campingplatser totalt, ena gången var för 13 år sedan och den andra för 10 år sedan. Dessutom samma mil vid båda tillfällena, ena kanten på Pulahalvön.

  Ville bara förtydliga det så folk förstår vilken erfarenhet ni har av landet.

 5. Hej, hittade er blogg nyligen och vi inspirerades av er rutt och hade nog tänkt åka till Provence. Men campingarna verkar som du säger rätt så trista, så det får bli Bretagne efter Colmar. Tack för en trevlig blogg. Lisa

  • Hej 😊 va roligt att du gillar bloggen ☺️
   Vill ju absolut inte avråda från att åka till Frankrike – alla tycker vi olika 😊
   Men inte passade det oss. Jag vill gärna ha en ”fin trädgård” till mitt rullande hus om man säger så, och det hittade jag inte riktigt där
   Bretagne skulle jag oxå kunna tänka mig nån gång i framtiden – men vi åker nog på ”säkra kort” en tid framöver (har för få semesterdagar helt enkelt) 😝

   • Förstår precis vad du menar – man får använda semestern på bästa sätt. Kroatien verkar spännande – kanske blir nästa års resmål 😊

 6. Jag älskar också Frankrike, mycket för maten och alla olika platser som finns. De fantastiska baden med klart turkost vatten finns på Korsika. På rivieran finns en väldigt fin camping i Villeneuve, Camping Parc de Maurettes gångavstånd till tågstation och fin strand, ligger mellan Antibes och Nice. Årets resa i höst blir kusten vid Engelska kanalen, Normandie, Bretagne och sedan Loiredalen. Kanske vi kör ända ner till Costa Brava också. Det är roligt att läsa Din blogg, lycka till med hunden. Vi lär ju ses när vi är ute med vår hund eftersom vi bor så nära.

  • Ja men visst är det tur att vi gillar olika ☺️!!! Sen har vi ju bara varit på en liten pyttebråkdel av allt som finns, men vi är och förbli nog ändå Kroatien-lovers 😂.
   Ska hämta den lilla godingen på söndag, sen ses vi säkert på promenadvägarna framöver 😊👍🏻

 7. Oj, vilka strapatser ni fick uppleva på den resan till Frankrike. Tack för ert uppriktiga omdöme beträffande att resa med husbil i Frankrike. Elfelet med den lilla lampan med en bil och ett hänglås känner jag igen. Jag kör med det felet och förmodligen flera med mig. Min verkstad gav beskedet att fortsätta köra med felet, det är en mikrodator som spökar. Den lär vara kostsam att byta. Varningslampan i vår husbil lyser numera svagt hela tiden. Jag har inte haft några startproblem.

  • Vet inte riktigt vad det var! Kanske att det skakat så in i vassen genom Tyskland, för efter det har vi inte fåt fram felet igen. Var inne på verkstaden i torsdags och de såg att det varit nått problem men det var inget fel längre… Hoppas det inte händer igen bara!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

52. Ett år som husbilspodd!🍾 Stora Husbilspodden

I Husbilsskolan pratar vi däck, kanske inte det första man går och tänker på men otroligt viktigt. Vi pratar om vad en ställplats/camping får kosta per natt. Lyssnaren Johan Banks undrar vad vi lyssnar på i husbilen när vi kör och här kommer lite oväntade svar😂. Vi firar dessutom 1 år som podd med tilltugg och massa bubbel…och vem i gänget är det som får stå för elen i två dygn? Restips: Holsljunga Camping & Café https://holsljungacamping.se Kommaframmat: “Förrätt” (detta blir det ofta när vi kommit fram på plats i Kroatien till Kommaframbubblet) Blanda en burk Philadelphiaost med en matsked creme fraiche, en nypa grovsalt och lite vitpeppar. Rör om och rulla in osten som en rulle i smörpapper. Lägg i kylen ett par timmar. När det är dags att servera, lägg ostklumpen i mitten av fatet och strö över stenbitsrom/kaviar, hackad rödlök och hackade rädisor, vid kanterna salta kex eller potatischips Kommaframöl: Hönö Lager från Hönöbryggeriet. Fruktig smak med inslag av ljust bröd, aprikos, örter och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C till fläsk- och lammkött eller som sällskapsdryck. 5% Nr 30590 Elmia Husvagn Husbil: https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA poddkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 2. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 3. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 4. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
 5. 48. Restips inför europaäventyr
%d bloggare gillar detta: