Och så startar den inte!!!

Efter två dagar på skumpiga motorvägar i Tyskland, och mindre roliga ställplatser, ville man bara hem!

Långa vägarbeten runt Hannover på A7 / A1 = enorma köer! 😴 Katastrofvägar där man behövt njurbälte! Trodde ett tag att hela husbilen skulle skaka sönder!!!

Ställplatsen i Uslar skulle vara en Top plats?! 😳 Visst tyst och lugn, men ville man använda duscharna inne på badlandet, fick man bara använda dem kl 19-20 eller 07-08?! Det gjorde inte vi!! Duschade i husbilen! Det fanns två toaletter men bara ett lås – till ”ytterdörren”, hur tänkte man där?! Nä jösses säger jag bara…..🙄

Efter att dagen därpå, studsat upp mot Heiligenhafen, 😫 stått i milslånga köer, hamnade vi återigen på ställplatsen där. Nu ville man verkligen bara hem!!!

Sen kom gårdagen…. fredagen den 13:e….🌪🌪🌪

Startade strax före 9 på morgonen, och körde mot färjan i Puttgarden. Hade bokat oss på den kl 10:15, men vi skulle komma med den som gick före! ……. trodde vi!!!

Bilen startade inte när vi skulle köra på! ÅNGEST?!?!?!?! Blodtrycket steg till 250/150 typ!!! Happ där stod vi! Micke testade att koppla från batteriet, testa med den andra startnyckeln, låsa och larma m.m m.m, men bilen vägrade gå igång! 😫😫😫

Han ringde vägassistans som skickade en bärgare – kul! NOT!!! Jag packade en övernattningsväska i fall om att vi skulle få ta in på hotell. Kan man ju tycka är hemskt tråkigt, men ett ännu värre scenario hade ju varit om de tog oss till en verkstad i ett industriområde utan grindar, så vi inte kunnat lämna bilen och fått tillbringa helgen där 😬😳😬. Ja, man målade ju upp en hel del på de två timmarna vi stod där!!!

Men så helt plötsligt testade han att starta den och då gick den igång!!

Det är den här lilla lampan som är problemet!!! Ja inte lampan i sig, utan nåt med startspärren! Nu lös den inte längre. Ringde och avbokade bärgaren – lär väl komma en faktura på det sen kan jag tro…..🙄

Sen vågade vi ju inte stänga av motorn igen!!! Men vi var ju lixom tvungna till det på båten 😬😬😬. Vi stod i valet och kvalet att köra till en verkstad i Tyskland, 7 mil söderut – en fredag middag….. eller chansa och köra på båten till Danmark!!! Ångest!!!

Vi chansade och körde på båten!!! 😬😬😬

Sen gjorde vi nästa miss…. åt inte i bufferestaurangen utan tog en currywurst och pommes / schnitzel och pommes…. 🙄 Kan man skylla på tillfällig sinnesförvirring efter en något oturlig semester? Kunde knappt äta i alla fall för jag var så nervös… skulle bilen starta när vi skulle av eller inte….

Hade kunnat äta gott i bufferestaurangen, för bilen startade!!! Yieppeeeeee 🎉🎉🎉

Sen var det razzia i Rödby, de letade efter människosmugglare eller nått

En polis kom in i husbilen och tittade i sovrummet och duschen – bra koll där ska jag säga 👍🏻👍🏻👍🏻

Sen körde vi mot Schweden🇸🇪🇸🇪🇸🇪

Inte lite glada var vi när vi var i Sverige! 😊

Var tvungen att stanna och tanka, men då stängde vi inte av motorn!!!😬

Falkenberg 💞 Skogstorp 💞 Hemma 💞

Väl hemma provade Micke att starta den ett par gånger – den startade varje gång!!!! Ringde ett par verkstäder för att få tid att kolla upp felet – efter tredje försöket fick vi napp – de hade tid på torsdag👍🏻 (de andra hade tid i augusti….).

Idag blir det till att tvätta – både i och utanpå husbilen och alla kläder, handdukar och sängkläder 🔆. Den e rätt mögig nu kan man minst sagt säga!!! 😏

Det blev 500 mil, och 22 nätter – för många mil på tre veckor!!!

En snabb resumé: vi åker inte till Frankrike igen inom de närmsta 10 åren!

Nästa år tror jag vi stannar i Sverige 🇸🇪

32 svar till “Och så startar den inte!!!”

 1. Fy vad tråkigt att det blev så mycket trubbel för er. Hoppas det är snabbt åtgärdat med bilen, inget kul när de krånglar.
  Vi har kört 470 mil hittills och vi har låååångt hem 🤣 En vecka kvar, men nu närmast final för Kroatien 👌🇭🇷👏

 2. Det där var inte något att skratta åt, men jag kan inte ändå låta bli att småskratta lite åt din målande beskrivning på era vedermödor. Skönt att ni är hemma och välbehållna i alla fall👍👍😊🌸

 3. Den lampan/sybolen har kronglat för mig/oss i år. Vägrar starta (har automatlåda) Men jag gav gas då startade den. BiÖ hade inte tid att titta när vi var där. Men nu har det fungerat i sommar.
  MEN Jag håller med er man får många tankar i huvidet. Assistans har vi utnytjat i sommar vi också pyspunka,.

 4. Fy vilken dag – var verkligen fredagen den 13:e men nu har ni trevliga saker att se fram emot med den lille bebisen😊

 5. Fy vilken osis ni har haft. En semester som ni sent kommer glömma. Hoppas ni kan skratta åt det senare 😀 o huvudsaken är att ni är helskinnade tebax i Svedala. Vi har haft vår första natt i Tyskland i natt..

 6. Skönt att ni kom hem….
  Min tankmätare rasade precis som om vi hade jätteläckage vid färjeläget till Tyskland för några år sedan fast vi hade full tank, sen dess litar jag inte på den utan kör alltid på trippmätaren för att vara på säkra sidan, oron att den visar fel är för stor, vilket den aldrig gjort sen den gången.

  Tittar jag på googel maps NU, har vi nästan 10% kö av den totala körsträckan till färjan i Puttgarden från Kroatien. När vi åkte ner till Kroatien hade vi en totaltid i köer på max 60 minuter, vi körde största delen på natten för vi hatar köer.

  Vår planerade hemresa kommer förmodligen bli såhär:
  Lämnar Kroatien 07.00 till Camping Martina, Golling i Österrike, ca 5 timmars resa.
  Betalar för 2 nätter men lämnar Camping Martina runt 18-19.00 dvs redan efter 1½ dygn, jag sover hela dagen innan avfärd, kyrkklockor och tåg väcker inte mig, somnar alltid då jag drar igen ögonlocken, ja t.o.m hos tandläkaren..
  Camping Martina – Puttgarden ca 11 timmar och NOLL minuter i kö.

  Sover vid färjeläget medans vi väntar på färjan och på båten, kör sen upp till Ullared och sen slipper jag följa med att shoppa för då skyller jag på att jag är för tröööött 😉

  Det jag ville få fram var iallafall att enda alternativen för att slippa Tysklands hemska köer är att köra på natten eller iallafall obekväma tider.

  • Låter som en väldigt bra plan!!!
   Köer e verkligen det värsta som finns!
   Och skyll på att du e trött på Gekås!!! Där e lika mycket folk i juli som på autobahn i Hannover 😂😂😂
   Kör försiktigt hemåt 🇸🇪🇸🇪🇸🇪

 7. Men vilken otur ni haft. Vi skippade med Kroatien i år å begav oss med husbilen till Norrland. Känns som vi gjorde rätt val, vilken sommar och värme. Och ja när solen skiner då är de ju fint i Sverige 😜

  • Ja det måste varit helt fantastiskt!!!
   Vi åker nog aldrig mer till Frankrike men ångrar inte resan i sig – nu vet vi att det inte var nått för oss😄
   Nästa år blir det antingen Norrland eller Kroatien 😍

 8. Välkomna hem! Vi hade ju också en strapatsfyllda resa utan måtta, så vi vet hur det kan kännas . Vår resa har inte slutat än, vi har ett brev från tyska polisen att lösa också, som väntade i brevlådan hemma.

 9. Får först och främst inleda med att önska er välkomna hem igen. Oj vilken upplevelse vid färjelägret, där var det nog många tankar som snurrade i huvudena hos er. Hoppas jag ska hålla mig frisk när snart mina ägare ska ta mig till Europa.

 10. Men vilken semester ni fick i år, inte mycket mer som kunnat gå fel😱. Nu får ni vila upp er där hemma 😉😅 Om någon vecka kanske ni kan skratta åt det hela.

 11. Åhhh vad jobbigt! Förstår verkligen ångestnivåerna!!! Men skönt att den startade till slut! Skrattade också gott åt det där med två toaletter med en dörr med lås … hahhaa 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal Stora Husbilspodden

I husbilsskolan får vi lära oss om olika värmesystem i våra husbilar. Det blir fläskpannkaka i omniaugn, lyssnarmail och en väldigt god kommaframöl. Peter har fått ett oväntat samtal om sin nya husbil som han väntar på, och i restipset får vi följa med Maria o. Christian Stadling till Danmark. Elmia Husvagn Husbil https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA podkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal
 2. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 3. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 4. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 5. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
%d bloggare gillar detta: