Vinprovning i Beaune

Efter den stora besvikelsen med att de tapetserat affischer över hela Avignon – bokstavligen!!! så for vi vidare mot Beaune.

Denna semestern känns mer som om vi bara kört, kört och kört…. Får göra en liten utvärdering efteråt tror jag! Frankrike vs Kroatien….. 😳

I alla fall, efter nästan 40 mil, med en horibel trafik genom Lyon, kom vi så äntligen fram till Bönn (det uttalas så), Beaune alltså. Vi fick plats på campingen i stan – bättre än den förra!

Hade läst ett tips om vinprovning i Patriarches vinkällare. Det stängde kl 17:15, och vi var framme kl 16: så vi satt fart!

Betalade entrébiljetten på 17€, fick en liten söt provningskopp och sen var det bara att gå ner i källaren. Gångarna vi gick var ca 400 m, men hela källaren hade gångar på över 4 km!!! Videoskärmar med historia, sen provning av tre vita viner, därefter sju röda, sen två Cremant.

Man kunde få egen vinprovning också i speciella rum, om man så ville (nedersta bilden)

Svenskar som vi är, trodde man ju man att någon skulle stå och hälla upp små droppar till en, men inte då!!! Vi fick gå själva, efter vi fått all nödvändig information av en mycket trevlig dansk tjej som jobbade där. Det var bara att prova av alla flaskor som var öppna – hur mycket man ville 😳.

Ja ni förstår…. 😂😂😂

Micke e ju inte så mycket för vin och efter flaska 4 tappade han sugen, och väntade till bubblet i slutet! Alltså 🙄. Ja, vad säger man……

Vackert!!!

Vinflaskor så långt ögat nådde!!!😍 och svalt och skönt!

Vi köpte med oss ett par flaskor, innan vi gick in mot stan för att utforska den

Hade velat gå in och tittat på det gamla sjukhuset, men det hade stängt för dagen ☹️, fick inte ens ett kort på det.

Gick för att äta lite istället, tog var sin Riccard före maten – sååå franskt 🇫🇷, sen blev det en böff borgouignon för min del – såååå gott!!!! Men sååå svårt att stava 😂.

En väldigt vacker och sevärd stad 👍🏻, men vår plats på campingen med ”utsikt” in i en stenmur, gjorde att vi återigen flyttade på oss idag.

Champagnegårdarna har ju inte öppet igen förrän på måndag, så vi får fördriva dagarna dit på annat sätt 😂. Idag blev det en skog/sjö-camping in the middle of nowhere – men nära Troyes.

I morgon e tanken campingen i Troyes, därefter blir det Champagne 🍾🥂😍

Efter det tror jag vi e klara med landet! Så klara att det nog tar rätt många år tills vi återvänder faktiskt… Mmmm… campingarna är billigare! Man kan var lite mer impulsiv och behöver inte boka så mycket! Trafiken är lugnare!

MEN vi saknar havet! Vi saknar de enormt fina campingarna med servicehus där man kan slå sig ner och äta picknick om man så önskade, det kristallklara vattnet och de små fina byarna! Ja ni vet nog vad jag pratar om…..😌

Nu sitter vi och laddar för matchen! Micke har fixat VPN så vi kan se SVT!

HEJA SVERIGE 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 (fast vi måste nog gå och bada först, för annars dör vi av värmeslag, det hinner vi)

4 svar till “Vinprovning i Beaune”

 1. Det går ingen nöd på er hör jag, vi kanske t.o.m. ses imorgon 😉 Sandro sticker bort till baren å kollar fotboll nu (bara vi som är svenskreggade här, och dessutom en engelsman bredvid 🤣) Heja Sverige! 🇸🇪
  Ikväll byter vi flaggorna mot kroatisk tröja 👌

  • Vi har oxå en engelsman bredvid 😂😂 han sitter inne och tittar, vi sitter ute (jag solar samtidigt 😂😂)
   Vi kommer nog dit runt lunch imorgon om ni e kvar 😊 vi har inte så långt från där vi är nu 😝
   Vem hejar du på om både Sverige och Kroatien går till final?😝

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: