En Boeuf Bourguignon i Bourgogne

I morse for vi från vårt lilla storkpar på campingen i Riquewihr, vidare söderut.

Dryga 30 mil till camping Château de L’Epervière i Bourgogne – en slotts-camping 😍

Rätt från motorvägen, och ut på wischan 😂

Men oj va fint här var, och vilken plats vi fick sen!!!

Mitt emot oss stod dessutom Matts och Birgitta Torebring med sin Herden 😊, inte helt otippat för vi hade sett på deras blogg att de var här.

Eftersom vi varit iväg i nästan en vecka, började ju tvättkorgen fyllas på och favoritkläderna började bli lite sunkiga – dags att kolla in the landryroom 😜

Restaurangen på slottet hade take away 😍 – we love!

Boeuf Bourguignon 😍😍😍, de hade även pizza, men alltså Boeuf i Boeuf-land???

Mums!!! Vi fick säkert mat till fem personer, i stället för till två som vi beställde!!

Efter maten blev vi inbjuda på dessert till Matts och Birgitta, så trevligt ☺️

Fick även en rundtur i deras fina nya bil!!! En riktig drömbil!!!

I morgon ska vi slappa, sola, bada i poolen och kanske beställa take away igen, innan vi far vidare mot Medelhavet🔆🇫🇷🍾🍷🔆

12 svar till “En Boeuf Bourguignon i Bourgogne”

 1. Ja ni ser ju ut att njuta, verkligen fint.
  Trevligt att träffa bloggvänner. Ha det gott.
  Kör försiktigt. Kram 😎😎

 2. Vad trevligt att ni lämnade motorvägen, körde ut på landet och kom och hälsade på oss. Detta var andra gången under alla snart tjugo år, som vi varit i Sydeuropa, som vi möter svenskar att få en riktig pratstund med. Tack vänner, det var trevligt och kvällen bara försvann.

 3. Men vad kul att ni träffade Mats och Birgitta!!! Nu är det snart dags för oss också att rulla husbil! Imorgon rullar vi söderut för två månaders husbilsresa 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

52. Ett år som husbilspodd!🍾 Stora Husbilspodden

I Husbilsskolan pratar vi däck, kanske inte det första man går och tänker på men otroligt viktigt. Vi pratar om vad en ställplats/camping får kosta per natt. Lyssnaren Johan Banks undrar vad vi lyssnar på i husbilen när vi kör och här kommer lite oväntade svar😂. Vi firar dessutom 1 år som podd med tilltugg och massa bubbel…och vem i gänget är det som får stå för elen i två dygn? Restips: Holsljunga Camping & Café https://holsljungacamping.se Kommaframmat: “Förrätt” (detta blir det ofta när vi kommit fram på plats i Kroatien till Kommaframbubblet) Blanda en burk Philadelphiaost med en matsked creme fraiche, en nypa grovsalt och lite vitpeppar. Rör om och rulla in osten som en rulle i smörpapper. Lägg i kylen ett par timmar. När det är dags att servera, lägg ostklumpen i mitten av fatet och strö över stenbitsrom/kaviar, hackad rödlök och hackade rädisor, vid kanterna salta kex eller potatischips Kommaframöl: Hönö Lager från Hönöbryggeriet. Fruktig smak med inslag av ljust bröd, aprikos, örter och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C till fläsk- och lammkött eller som sällskapsdryck. 5% Nr 30590 Elmia Husvagn Husbil: https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA poddkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 2. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 3. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 4. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
 5. 48. Restips inför europaäventyr
%d bloggare gillar detta: