Glad Midsommar!!!

Efter en något ruffig start på semestern, har nu alla problem löst sig 😊☀️.

Startade imorse ifrån Heiligenhafen

för att bege oss mot Fritz Berger, en väääligt stor campingtillbehörskedja. Micke hade googlat och sett att de hade en väldigt lik bakljusreservdel som vi behövde.

De hade tyvärr inte den hemma men tittade i systemet på om den fanns i någon annan butik i närheten. Den fanns bara i en butik i hela Tyskland – i Hamburg!! Hade vi tur eller hade vi tur?? Bara till att styra dit då! Passade samtidigt på att införskaffa ett nytt bord och bricketter till Cobben – alltså man hittar alltid nått i en sån affär 😂

I Hamburg hade de reservdelen vi behövde och den passade som en smäck!!

Han e kungen av husbilsfix😍👍🏻

Glada i hågen att husbilen var i ordning igen fortsatte vi ut på motorvägen igen….. Kul? Inte så särskilt! Långt, drygt, vägarbeten och stau!

Vi hade satt siktet mot en väldigt trevlig ställplats – Edersee Alm, en Top Platz. Vi körde och körde och körde, hade velat stanna vid 16:00, men fortsatte för vi ville verkligen dit! Vad händer? Jo väl framme vid motorvägsavfarten dit, hade de bara stängt av den!!! Alltså????? Jag trodde jag skulle gå upp i atomer!!!!

Men man fick ladda om, fram med ställplats appen och vi hamnade här

En annan Top platz visade det sig 😂

Och ett riktigt bra val oxå visade sig det att vara! Grannen i en plåtis kom över och gav oss en skål full med nyplockade jordgubbar och önskade oss välkomna till Tyskland!!

Fick nästan en tår i ögat av ren och skär glädje!!! Vilka snälla tyskar det finns

Glad midsommar på er alla!!

Imorgon intar vi Frankrike 🇫🇷🍾

9 svar till “Glad Midsommar!!!”

  1. En Mariestad, snaps och jordgubbar och ett nytt bakljusglas, kan det bli bättre??😄

  2. Det är lycka att hitta en reservdel och dessutom att kunna fixa det själv. Att bli bjuden på nyplockade jordgubbar efter lite trassel med vägval är något att minnas.

  3. Hej, det blev lite kort kommentar om Frankrike. Är fortfarande nybörjare på bloggandet. Men nu blev namnet rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

52. Ett år som husbilspodd!🍾 Stora Husbilspodden

I Husbilsskolan pratar vi däck, kanske inte det första man går och tänker på men otroligt viktigt. Vi pratar om vad en ställplats/camping får kosta per natt. Lyssnaren Johan Banks undrar vad vi lyssnar på i husbilen när vi kör och här kommer lite oväntade svar😂. Vi firar dessutom 1 år som podd med tilltugg och massa bubbel…och vem i gänget är det som får stå för elen i två dygn? Restips: Holsljunga Camping & Café https://holsljungacamping.se Kommaframmat: “Förrätt” (detta blir det ofta när vi kommit fram på plats i Kroatien till Kommaframbubblet) Blanda en burk Philadelphiaost med en matsked creme fraiche, en nypa grovsalt och lite vitpeppar. Rör om och rulla in osten som en rulle i smörpapper. Lägg i kylen ett par timmar. När det är dags att servera, lägg ostklumpen i mitten av fatet och strö över stenbitsrom/kaviar, hackad rödlök och hackade rädisor, vid kanterna salta kex eller potatischips Kommaframöl: Hönö Lager från Hönöbryggeriet. Fruktig smak med inslag av ljust bröd, aprikos, örter och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C till fläsk- och lammkött eller som sällskapsdryck. 5% Nr 30590 Elmia Husvagn Husbil: https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA poddkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
  1. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
  2. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
  3. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
  4. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
  5. 48. Restips inför europaäventyr
%d bloggare gillar detta: