Kartan uppdaterad med nya platser

Idag – tro det eller ej – sitter vi hemma i tv-soffan och äter frukost, och ser på Nyhetsmorgon. Det var ett tag sedan 😂, både att sitta inne och äta frukost, och titta på tv, vi har ju blivit bortskämda med att äta utefrukost den senaste tiden 😍.

Denna helgen är vi hemma för att fixa till husbilen inför semestern som börjar på torsdag eftermiddag 😎🚍🔆. Allt ska var inpackat på onsdag kväll, för på torsdag tar vi husbilen till jobbet och efter att det ”ringt ut”så börjar äventyret! 🇫🇷

Semester-bubblet står på kylning som vanligt, denna goding fick jag av pappa i födelsedagspresent ❤️

Resan går alltså till Frankrike detta år, med start i Alsace området för att förhoppningsvis nå ner till Nice och Monaco. Därefter tänkte vi ta oss upp mot Champagne, och sedan hem – och…… ingenting är bokat!! 😱 Måste säga att det gör lite ont i hjärtat att inte besöka Kroatien i år 💔, men man måste prova nya saker 😜.

Jag har i veckan uppdaterat vår camping och ställplatskarta med lite nya platser- håll tillgodo (den funkar bäst i dator, om man vill se alla bilder och kommentarer), alla platser finns dessutom på ”Våra husbilsbilder”, ska bli kul att få in lite kartnålar i Frankrike oxå 😜

Vår lille goding växer, väntar på bilder varje dag, här är den senaste

Förhoppningsvis kommer vi få åka och hälsa på honom innan vi åker

Frågan är bara vad den lille ska heta, just nu heter han Olof 😂, efter snögubben i Frost, men vi kommer säkert ändra oss många gånger igen 😂😂😂. Viktigt med ett riktigt bra namn ju! Egentligen skulle han ju ha ett riktigt skräckinjagande namn som Devil eller nått (kommer inte ens på nått riktigt skräckinjagande 😂), och så kommer det fram en sån här liten plutt när man ropar på honom 😍, nä det blir nog Olof 😍.

Ha en go helg allihop 😘

28 svar till “Kartan uppdaterad med nya platser”

 1. Vad mysigt med en liten lurvig en 😍 Vi väntar med att skaffa ny, men tomrummet efter vår fina räka är stort 💔😭
  På fredag drar vi också till Frankrike, inget bokat här heller, spännande!

  • Stackars er! Det är det värsta med att ha djur!! Att de inte lever lika länge som oss!! Jag har varit utan i fem år, men nu äntligen 😍
   Va roligt – då kanske vi ses 😂 Frankrike e ju inte så stort 🤪😂😂😂
   Ha e go tripp🍷🥖🍾

 2. Läser din blogg nu o då och det är trevligt att följa era utflykter. Vi tänker oxå åka mot Frankrike Normandi/Champange, men inte förrän om 4 v då vi får semester. Kan kanske hinna få lite tips innan. Trevlig resa 😎😊

  • Ska tipsa så mycket jag bara kan 😊. Hoppas jag ska få med mig ett par…. (många!!!) flaskor från några trevliga Champagne gårdar 😜🍾
   Normandie skulle jag oxå vilja åka till + slottet Mont-Saint-Michel, får ta det ett annat år!!! 🇫🇷
   Trevlig resa ni oxå 😊☀️

 3. Hej
  Han kan väl heta Adrian, efter husbilen? Kolla in när Champagne festivalen är. Det är mycket trevligt.
  Mvh Christer Torgerson

  • Tack för tipset!! Tyvärr verkar det vara i början på augusti 😞, och då e vi redan hemma igen och jobbar. Får nog planera in det nått annat år om vi nu gillar Frankrike 😊🇫🇷🍾
   Adrian var ju ett fiffigt namn 👍🏻😜 får fundera på det 😊🔆

 4. Hej, spännande resa. Lite tips. Om ni hittar en bra camping runt Nice försök att den är nära en tågstation. Då åker ni enkelt med tåg till Monaco eller andra hållet Antibes. Nice tycker vi kan kvitta. Vi var i Villefrance sur Mer ost om Nice några veckor i höstas. Hyrde hus. Hit kommer ni oxå lätt med tåg. Trevlig plats. Alla kryssningsbåtar lägger till i bukten. Månadskiftet april-maj var vi i 4 veckor på tur i D, NL, B, F och LUX. I Champange finns över 4.000 producenter. I själva Efernay kan man gå på Champange gatan, men där allt väldigt dyrt. Turistkontoret bör dock besökas för att få katalogen över producenter. Vi stod på campingen några dagar och besökte olika tillverkare. Men den bästa fann vi vara SAS Champange JL FANIEL-FILANE, 77 rue Paul Douce, Damery. Litet familjeägt. Mycket trevlig flicka visade oss runt och mycket provsmakning. Hon talar utmärkt engelska. Vi parkerade husbilen utanför på gatan. Godis sugna? I Verdun no om champange distriktet finns en drage fabrik med ställplats. Därifrån åker man förslagsvis vidare till LUX och tankar billigt och sen är man i Mosel. Från Mosel om ni inte vill ha för mycket Stau kör Koblenz, Giessen, Marburg och Kassel. Undvik Köln Bonn området.
  Ha en bra tur.

  • Stort tack för dina tips!!! Tog ett skärmklipp på en camping nära Antibes för ett tag sedan, kan ju bli bra då – och så tåg till Monaco 😊.
   Lagt till den där producenten i min semesterkarta 👍🏻
   Än en gång stort tack Magnus för alla tipsen 👍🏻😊🇫🇷

   • Bakgrundsbilden på min Fejan är utsikt från hus vi hyrde i Villefrance sur Mer. Tågen går 1-2 i timman. Enkelt att åka. Och som alltid nästan halva priset på restauranger på bakgator. Gäller inte i Monaco dock. I Brügge åt vi nog vår dyraste lunch någonsin. 75 Euro för gulasch gryta och öl. 2 personer! Ingen bakgata.
    I Efernay finns en väldigt bra stormarknad för mat mellan camping och centrum längs med floden.
    När någon kommer med toa pappersrulle på camping i F, då vet man som är i görningen 😷

 5. Underbart både med semestern och den lille Olof 😉 Vi är också hemma och packar och röjer…även vi åker på torsdag dock till…..Kroatien som vanligt. Ha en underbar resa, kör försiktig, och då får vi träffas när vi alla är hemma igen för att träffas någonstans 🙂 Ha det underbart och hälsa Micke! Kram ❤

 6. Trevlig tradition med semesterbubbel! Förstår att ni ser fram emot resan och vill fira in den. Vi försöker också alltid att åka direkt när det blir ledigt, varför vänta tills det är semester med att packa, det kan ju vara klart när semestern börjar!! När vi åkte i väg på vår fyra månaders resa och berättade att vi skulle åka samma dag som jag fick ledigt tyckte folk att ”ni ska ju vara borta så länge, varför stressa i väg”.
  Trevlig resa! Ska bli trevligt att följa er!

 7. Vilken goding, förstår att ni längtar.
  Ha en riktigt god resa, vi följer. Kör försiktigt.
  Kram 😎😎

 8. Alcase är ett ställe vi också kommer att göra ett längre besök vis, men inte i år. Ha det bra på er resa.kram

 9. Vi följer er resa med stort intresse. Vi åker till Champagne och Mosel 18/9 – 27/9.
  Förstår att ni längtar efter er fina hund, han är hemma snart ju.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal Stora Husbilspodden

I husbilsskolan får vi lära oss om olika värmesystem i våra husbilar. Det blir fläskpannkaka i omniaugn, lyssnarmail och en väldigt god kommaframöl. Peter har fått ett oväntat samtal om sin nya husbil som han väntar på, och i restipset får vi följa med Maria o. Christian Stadling till Danmark. Elmia Husvagn Husbil https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA podkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal
 2. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 3. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 4. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 5. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
%d bloggare gillar detta: