Det blev Borgholm på Öland!!

Efter en som vanligt noggrann genomgång av alla väderappar blev valet Borgholm! Kanske inte för att där var varmast, för det verkade det inte bli, utan för att det var dit vi ville och där verkade bli helt okej väder! 😎

MEN det blev lite kaosartat när vi kom ut till husbilen, för att ta den till jobbet på morgonen!! Dels var det pyspunka på ett av våra fiiiiina nya däck och det droppade vatten under husbilen. Packandet avstannade lite kan man ju säga…. Jaha vad ska man då hitta på denna långhelg tänkte jag… Men jag har ju en händig kille 👍🏻. Han la sej under husbilen och blåste rent nån slang med vår pump till kanoten, 😜 och sen slutade det läcka 🤩.

Sen var det bara inom Euromaster som spände en ventil, och så var pyspunkan som bortblåst👍🏻.

Efter en låååååååååååång väg genom hela avlånga Sverige (alltså vi har ett brett land!) så kom vi fram till Ölandsbron – eller jag menar kön till Ölandsbron 🙄

Där fick vi stå en stund kan jag säga!!! Broreparationer 😵 så de hade stängt av ena sidan – det ska vara så väldigt länge…. Lär inte bli Öland mer i år!!!

Klockan 21 rullade vi i alla fall in på ställplatsen och fick en av guldplatserna!!!

Det trodde vi verkligen inte! 🙀

Säkert minst 10 platser lediga, man undrar varför…. kan det vara för att här inte finns någon el? Eller är det för det här 😂

Sånna bilder brukar man ju oftast inte lägga ut på Facebook eller Instagram 😂 – reningsverket! Men man väljer ju vilken sida man tittar åt / ställer upp stolarna mot 😂 och vi e ju vana vid det – var ligger annars de flesta ställplatser 🤪

I morse sniffade vi som vanligt upp ett konditori som sålde frallor från ett fönster på baksidan 😂👍🏻

Sen blev det återigen en härlig utomhusfrukost i solen

Idag är det min kära mammas födelsedag❤️❤️❤️. I år är det 30 år sedan hon gick bort i leukemi, minst 50 år för tidigt i mitt tycke 😔! Grattis lilla mamma där uppe bland molnen 🌷😘.

De var oxå ute och campade nån gång 😂, men det var nog inte riktigt hennas grej. Jag har nog fått mina nomadgener från pappa 😂🤪

Micke fick nog lite för mycket energi från frukosten, så han satt igång att tvätta bort insektsmassakern från fronten 🤪

Nu ska vi snart ge oss av mot Solliden – det är öppet!! Brukar det ju aldrig annars vara när vi är här vid påsk 😜, kanske bjuder Kungen in på en Mariestad – vem vet 🤪 eller så vinner vi på Lotto på lördag 😂😂😂

Ha en go härlig dag i solen 😎🔆🔆🔆

12 svar till “Det blev Borgholm på Öland!!”

 1. Hörde av vänner att köerna till bron var aningen tråkiga, men över kom både ni och dom. Borgholm är fint och luckan i huset är ju så mysig att köpa frallor ifrån. Ägararna säger också att det är en härlig doft därifrån.
  Micke hade mer omvårdnad än min manlige ägare, han tog bara sprej och torkduk. Men bägge sätten var nog bra för flugorna försvann iallafall från min ruta.
  Självklart bjuder väl Solliden och kungen på en Mariestad eller två..😉 han vill säkert också ha en massa bra husbilstips..😀

  • Ha ha ha Ja eller hur!!! Skulle inte förvåna mej om han skaffar sig en Adria – de blir snart säkert hovleverantörer 😂😂😜☀️😎
   Ha en riktigt go husbilshelg hoppas solen skiner lika starkt i Kristinehamn som på Öland

 2. Vi stod där förra sommaren, en fantastisk plats tycker vi. Närheten till allt om man vill utforska. Vi hittade en pizzeria mitt pågatan som hade pizza med kantareller, det är nog den bästa pizzan jag ätit, den var dessutom glutenfri! Lär återkomma, men får kanske sikta in oss på nästa år då om de bygger om på bron hela sommaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

52. Ett år som husbilspodd!🍾 Stora Husbilspodden

I Husbilsskolan pratar vi däck, kanske inte det första man går och tänker på men otroligt viktigt. Vi pratar om vad en ställplats/camping får kosta per natt. Lyssnaren Johan Banks undrar vad vi lyssnar på i husbilen när vi kör och här kommer lite oväntade svar😂. Vi firar dessutom 1 år som podd med tilltugg och massa bubbel…och vem i gänget är det som får stå för elen i två dygn? Restips: Holsljunga Camping & Café https://holsljungacamping.se Kommaframmat: “Förrätt” (detta blir det ofta när vi kommit fram på plats i Kroatien till Kommaframbubblet) Blanda en burk Philadelphiaost med en matsked creme fraiche, en nypa grovsalt och lite vitpeppar. Rör om och rulla in osten som en rulle i smörpapper. Lägg i kylen ett par timmar. När det är dags att servera, lägg ostklumpen i mitten av fatet och strö över stenbitsrom/kaviar, hackad rödlök och hackade rädisor, vid kanterna salta kex eller potatischips Kommaframöl: Hönö Lager från Hönöbryggeriet. Fruktig smak med inslag av ljust bröd, aprikos, örter och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C till fläsk- och lammkött eller som sällskapsdryck. 5% Nr 30590 Elmia Husvagn Husbil: https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA poddkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 2. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 3. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 4. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
 5. 48. Restips inför europaäventyr
%d bloggare gillar detta: