Västkustens bästa ställplats

Vi huserar ju oftast på västkusten – inte helt konstigt eftersom vi bor i Falkenberg 🤪. Inte sällan googlar jag på ”bästa ställplatsen”, och före påskhelgen när vi bestämt oss för Bohuslän blev det ”västkustens bästa ställplats”, alltid med förhoppning om att hitta en ny helt perfekt ställplats!

Vad är då det? För oss är det en kombination av Bauergården och Marstrand

Marstrand: fantastiska omgivningar med både restauranger, affärer och häftiga vandringsleder

Bauergården: otroligt fin ställplats med alla tänkbara faciliteter

En kombo av de två = definitivt den bästa ställplatsen (en liten önskan till kanske…. att den är bokningsbar, annars lär man aldrig få en plats!!!)

Men…. den finns ju inte…. 😔

Det jag fick upp när jag googlade före påsk var bland annat en lista från Aftonbladet på de 10 bästa i Sverige, där faktiskt Falkenbergs båtsällskap låg med som nr 7!!!

Foto: FBG båtsällskap

Och hade vi inte bott här i stan, så hade nog den faktiskt varit en av våra favoriter! Gångavstånd till både stan och Skreastrand 👍🏻 och även perfekt om man ska till Vallarnas friluftsteater i sommar 😊.

Sökandet för vår del går vidare 😜, plötsligt händer det 🙃.

Idag sitter vi faktiskt hemma i tv-soffan och läser i stället på FB och på bloggar om alla andra som är ute och åker, många på premiärtur verkar det som 🤗. Men oroa er inte, vi ska iväg i eftermiddag 😂. Det blir en tur in i de djupa Ullaredsskogarna, närmare bestämt kalajs till Syrran på Slamrekullen 😊🔆. Då e de bra att ha med eget boende 🤪.

Ha en härlig helg i solen (de lovar 17 grader imorgon)… men vi får väl se…. 🤨

12 svar till “Västkustens bästa ställplats”

 1. Håller med om att Marstrand är Marstrand, men tyvärr ofta fullt när man kommer. Vi har ännu inte varit på Bauergården, men den står på vår bucketlista. Har ni prövat Öckeröarna? Flera platser att välja mellan, härliga bad, trevliga restauranger m m.

 2. Ja den på södra sidan älven har man gått förbi många gånger. Men som du säger så är det ju lite för nära för oss.
  Ska se om vi hittar någon ledig plats söderut idag. Räknar med att många ger sig ut med dessa väderutsikterna.

 3. Ägarna älskar också västkusten men har inte riktigt vågat prova den sidan av Sverige på högsäsong pga att de säkert aldrig får plats, iaf vad ryktet säger. Falkenberg har jag dock fått besöka vid ett tillfälle och kan bara instämma att det var en väldigt fin plats.

 4. Visst är det synd att det är så ont om plats på ställplatserna, man vill ju gärna kunna vara spontan och bara svänga in när man känner för det

 5. Hej på er skulle gärna ha tips på en hundvänlig camping eller stämplats. Premiär tur i helgen. Först till Partille ställplats för att besöka vänner men sedan vill vi vidare😀Eftersom vi aldrig haft husbil innan har vi ju aldrig riktigt tänkt på vad man ska tänka på😊man har jobbat med det länge men aldrig tänkt på vad man behöver tänka på att ha med sig😂

  • Hejsan väldigt svårt att svara på. De allra flesta campingar i Sverige är hundvänliga, i alla fall de vi varit på. Däremot finns det bättre eller sämre promenadrundor på campingar, en som är superdålig är Norrvikens camping i Båstad. Lycka till 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal Stora Husbilspodden

I husbilsskolan får vi lära oss om olika värmesystem i våra husbilar. Det blir fläskpannkaka i omniaugn, lyssnarmail och en väldigt god kommaframöl. Peter har fått ett oväntat samtal om sin nya husbil som han väntar på, och i restipset får vi följa med Maria o. Christian Stadling till Danmark. Elmia Husvagn Husbil https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA podkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal
 2. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 3. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 4. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 5. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
%d bloggare gillar detta: