Påskfirande i Smögen

Efter att noggrant studerat alla väderappar och väglagskameror på Trafikverkets hemsida, beslutade vi att ändra påskplanerna på Öland 😔. Så sent som i tisdags snöade det hela dagen hemma, och eftersom det var så kallt smälte det inte bort under dagen heller 😩. MEN tro inte det hindrar oss från att fira påsken i husbilen 🤪🐣.

Micke borstade bort snö och is från taket

Och vi gav oss av norrut istället – mot Sooooolen 🔆, och tro det eller ej, som genom ett trollslag försvann all snö när vi körde förbi ”Varberg norra” 😃

Vi tog sikte mot Smögen, och hamnade på parkeringen bakom Ica (det låter nått va 😂), men väldigt trevligt faktiskt, och gratis e gott 😜

Men! Är vi i Sverige eller är vi i Norge??? Vi står här nu ca 10 bilar, varav vi är den enda svenska bilen 😳, ska man sätta ut flaggan som man gör i Kroatien 😂. Inte alls så att jag har nått emot norrmän – nej då! Snarare tvärt om! Men det var samma förra veckan i Varberg – majoriteten norrmän?! Vad händer? Håller de på att inta Sverige? Man kan inte låta bli att fundera på hur det ska bli till sommaren…. vi har ju rätt ont om ställplatser som vi har 😕. Kanske dags att kommunerna börjar vakna och fixa fram fler platser att stå på!!!🤔

Våra grannar hade i alla fall väldigt trevligt i går kväll. De satt ute och grillade / eldade ända till klockan 22!!! I minus 2 grader! Ja, de var varmt klädda – hade sånna overaller ungarna hade när de var små, så inte frös de inte! En sån hade jag oxå velat ha när vi gick vandringsleden i morse 😳

Otroligt vackert och strålande sol, men vinden 😬😬😬, mina ben har inte tinat än ❄️❄️❄️

Det var inte lite skönt att komma in i husbilen efter det kan jag säga!

I eftermiddag ska vi gå ner till Smögenbryggan och se om det är lika trevligt som det är sommartid 🤪🐣. Kanske mojnar vinden, så det kan bli en Irish coffe utomhus 🐣🔆

16 svar till “Påskfirande i Smögen”

 1. Vackert, men med permafrosten utanför fönstret känns det inget vidare :p
  Vi firar påsk hemma i lägenheten – för första gången, tror jag. Har alltid varit på rull över påsken, men inte nu. Premiären får vänta till nästa helg
  Ha det fint!
  Kram

 2. Oj har ni fortfarande vinter i Västsverige. Här i Stockholm är det i stort sett snöfritt och solen skiner. Det är helt enkelt VÅR😎😎Glad Påsk förresten 🐣🐥🐓🐔

 3. Fina Smögen, härligt att kunna fira Påsk där även om det är många norrmän. Hoppas att kommersen på bryggan kommit igång så ni kan få det ni önskar!

 4. Längtar till solen, hoppas få se den i Varberg 😉 glad påsk! 🐥🐦🐔🐰🐣

 5. Min manlige ägares bror har en stuga i de trakterna, och det var väldigt många norska regskyltar sist jag var där.
  Men att bryta en sån tradition, är det verkligen bra..😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal Stora Husbilspodden

I husbilsskolan får vi lära oss om olika värmesystem i våra husbilar. Det blir fläskpannkaka i omniaugn, lyssnarmail och en väldigt god kommaframöl. Peter har fått ett oväntat samtal om sin nya husbil som han väntar på, och i restipset får vi följa med Maria o. Christian Stadling till Danmark. Elmia Husvagn Husbil https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA podkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal
 2. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 3. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 4. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 5. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
%d bloggare gillar detta: