Parlez-vous Francais?

Inte ett ord! Eller jo, nått ord här och där har man väl snappat upp under åren på jobbet, eftersom vi arbetar mycket mot Frankrike (har dessutom dotterbolag där). Men engelska har funkat rätt bra, så varför lägga ner möda på att lära sig ett nytt språk??? Ett inte helt lätt språk dessutom! Inte ett ord som låter likt svenskan! Jo jo kanske nått! Croissant t ex 😂 – det kan jag!

Men härom dagen fick jag ett ryck! Jag måste lära mig litegrann innan vi ska åka dit! Kan man bara lite, kommer man rätt långt, och man kanske till och med kan få dem att prata lite engelska till slut!! 🤪

Jag provade ett par appar, och fastnade för en

Så nu sitter jag här och pratar franska 😂 (eller nått liknande).

Bonne weekend 😜

11 svar till “Parlez-vous Francais?”

  1. Visst är det roligt att kunna lite språk när man reser, blir lite roligare så. Franska är som grekiska för mig, men så reser vi mest i Tyskland och där funkar tyska bättre… Ska läsa en tyskakurs på plats i Tyskland senare i år och ser fram emot att kommunicera bättre efter det.

  2. Lycka till med franskan👍👍Och det kan du verkligen behöva för jag tycker att franska är ett obegripligt språk. Jag läste tyska och franska 2 år vardera i skolan och tyskan klarar jag ganska ok, men den franska jag eventuellt lärde mig är som bortblåst. Men fransmännen kan mer engelska än de vill visa så det funkar bra ändå utom vid ett tillfälle när vi besökte en polisstation för att anmäla en mobilstöld. Polisen som tog emot anmälan uttryckte stort missnöje med att vi inte kunde franska, åker man till frankrike bör man kunna franska! En privatperson i väntrummet hjälpte oss dock att tolka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: