Reseplanering Frankrike

Ja, som jag tidigare skrivit om, håller jag på att reseplanera sommarens semester till Frankrike 😊.

Det är här i soffan resan börjar – tycker jag! Många andra vill inte planera så mycket – det är det som är friheten med att ha husbil?! Håller inte med alls! Åker man flera hundra mil så ska det bli bra tycker jag!

Än så länge har vi kommit till Grand Canyon Vermont 🤪

Vi börjar resan direkt efter jobbet dagen före midsommarafton 🇸🇪, stannar till i Heiligenhafen så att Micke får handla sitt godis, som han inte kan vara utan på semestern – ledtråd: det börjar på M och är en stad i Mellansverige 😂. Själv shoppar jag nog inte så mycket 😜, hade tänkt handla desto mer på vägen ner mot Medelhavet 🍾🍷🥂. Alschasssss…. Champagne….. aj sej no mååår 🍷🍷🍷

Midsommar firar vi nog runt Kassel, hittade en trevlig (tror jag) ställplats som heter Edersee Alm – sånna ställplatser skulle vi ha i Sverige!!! 🔆

Midsommardagen intar vi Viva la France 🇫🇷

Tänkt stanna ett par dagar i Obernai, och ta en dagstur till Strasbourg. Här ska finnas lite vingårdar har jag läst 😍

Ser verkligen fram emot den här resan! Slippa det långa tuggandet av motorväg genom Tyskland🤮!!! Från Obernai är det bara 30 minuter till nästa mysiga stopp:

Nu är vi mitt i vindistriktet Alsacez 😍🍷, här finns massor av byar jag vill besöka! Har läst att det både finns cykel-och vandringsleder 👍🏻👍🏻👍🏻 och massor av vingårdar förståssssss 😇

När vi tröttnat på att sippa vin (lär ta ett tag 😂) har vi en dagsfärd till nästa stopp (om vi inte hittar nått intressant på vägen förstås!!!). Resvägen är ju en plan Sickan!!😉 Det är ju det som är det fiffiga med husbil 😜

Skulle gissa vi stannar någonstans runt Grenoble på vägen ner, men sen ska vi hit – Grand Canon Verdon! Ett måste-se enligt mej i alla fall! Enda kruxet är ju att detta är bergen….. jag gillar inte höjder eller hemska vägar…. men hur farligt kan det vara?

Därefter hamnar vi förmodligen i ett lavendelfält i Provence 😍

Sen blir det ett stopp vid Medelhavet – hade varit roligt att besöka Nice, men det finns inte så många campingar däromkring… 🤔. På vägen uppåt igen ska det bli ett besök i Avignon….ja ni förstår – 3 veckor kommer att gå föööör foooort!!! Det finns så mycket att se och uppleva! Vi behöver mer semester!!!

Ja, det är så långt jag kommit än så länge – visst ser det härligt ut 😍🔆

Och vet ni – INGENTING är bokat!! 😬 så ”inte jag”!!! Men man ska ju leva lite ”farligt” sägs det 😂

30 tankar

 1. Vilken trevlig läsning, tack för bra info. Vi kanske tar Campagne distrikten i september.
  Förra året körde vi ner till Romantiska vägen och sedan upp till Mosel, kan rekommenderas.

 2. Ser ut som ni kommer få en trevlig resa. Håller på med planering av vår första husbilsresa i Europa själv. Blir mest Tyskland, men även norra Frankrike, norra Italien och Polen finns med.

 3. Vilken fin planering har följt er på alla era semestrar så även denna förstås. Sen är det kul att se efter semestern när du har gjort en slutsummering för resan.
  Fortsättning följer förstår jag tusen tack för era fina upplevelser./Mok

 4. Ser fram emot att följa er resa👍👍Själva åker vi till Italien i början av maj, i midsommar har vi en träff i Bergamo och innan dess tänker vi utforska Toscana. Gorges du Verdon, med sina spännande vägar😬, är ett fantastiskt område att utforska. Om ni skulle åka till Cannes finns det i alla fall en bra camping där, Park Bellevue. Den ligger inte precis i centrum men det tog inte lång tid med bilen och det går säkert bussar in till centrum.

  1. Italien ja…. dit skulle jag också vilja åka – till clinqe terre eller vad det nu heter… och Toscana ja.. ska notera den där campingen om det blir pt det håller vi åker… nu lutar det lite åt andra hållet istället… Montpellier… men vi får se 😉🔆

 5. Hej!
  Ett litet tips på vägen ner är Miniatyr Wonderland i Hamburg, det är Europas största modelljärnväg. Vi var där förra året och både jag och frun blev helt betagna.
  Jag tror ni skulle uppskatta ett besök där.

 6. I Alsace finns en jättebra ställplats i Kaysersberg med gångavstånd in till byn. Och vi har fler tips om du vill ha. Bla en ACSI-camping i Cernay, Les Cigognes. Den har nummer 1879 i årets ACSI-bok. Där knallade storkarna omkring på campingtomterna! Inte så långt från Avignon ska ni absolut avsätta tid för ett besök i Les Baux de Provence Kika gärna här https://husbilkorsotvars.wordpress.com/2015/06/21/les-baux-de-provence/ eftersom vi åkte ungefär som ni tänkt 2015
  Kram och Lycka till med planeringen

 7. Verkar trevligt, men tänk på att det kan vara fullt på ställplatserna för då är det säsong. Vi skulle stanna i Calp nu när vi körde hem från Spanien, inte säsong var på 5 ställplatsen fanns inte platser på någon av dessa. Ha något i reserv.
  Kram 😎😎

 8. Planering är halva resan. Sedan blir det dock aldrig som ägarna har planerat ändå. Men ni verkar ha hittat många fina platser, även om ni verkar välja bort Nice där min manlige ägare var för några år sedan. Kan starkt rekomendera det, ta även en tripp till Monaco när man är där. Men visst, det var ju detta med semesterdagar också..

 9. Alsace är fantastiskt! Jättefina cykelleder mitt ibalnd vinrankorna och så är det bara att hoppa in på vingårdarna och provsmaka! Ett tips….ta med er cykelväskor 🙂 Annars kan man ta bilen och åka och handla på vägen hem….Alla byarna ligger väldigt nära varandra och det är lätt att cykla imellan dem om man vill. Det är som att komma till en sagovärld i de små byarna, Riquewihr, Eguisheim, Ribbeavillé. I Ribbeauvillé hittade vi en liten vintillverkare som gjorde fantastiska Rieslingviner. Jean Sipp är stora och kända, men dom var lite snorkiga när man ville prova deras viner, tyckte vi…..men det finns mycket att utforska.

  1. Stort tack för tipsen!!! Speciellt det där med cykelväskorna!! Det ska jag investera i! Kan ju hända man vill köpa en flaska vin eller två 😂.
   Riquewihr har jag ringat in på kartan min 👍🏻, ser hur mysigt ut som helst 🤗. Längtar!!!!!!
   Ska bli jättekul med en resa man stannar lite här och där med inte alltför långa körsträckor! ☺️

 10. Ge inte upp Nice, vi var där i somras och bodde på camping Park Maurettes. Ca 5 min till tåget som tar dig till Nice. Stranden ligger på andra sidan järnvägen och det finns affär på vägen mot tåget och stranden.
  Jag rekommenderar inte en vistelse på camping Domaine du Verdon.

   1. Vi kom med två husbilar, i receptionen sa de att vi får se om det finns några platser kvar. Vi fick platser och ser att campingen är inte ens i närheten till att vara full. Väldigt enkla servicehus, toaletter utan toasits, inget trevligt ställe.
    Gorges du Verdon och sjön Sainte-Croix är värt ett besök.
    Vi var i Agay på en liten camping. På resan ner var vi på en trevlig camping i Ribeauville som låg nära byn. Här finns det gott om storkar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.