Vilka bra nya lagar!!!

Från igår får man inte längre sitta med telefonen i örat / sms:a när man kör bil! Varför skulle det ta sån tid att få till en sådan lag i Sverige??? 😶

Jag har pendlat mellan Falkenberg och Halmstad i över 10 år, och den största faran på motorvägen har tidigare varit plötsliga inbromsningar, men under de senaste åren och framförallt det senaste året – är det istället omkörningar! Jag vet inte hur många gånger jag fått lägga mej på tutan när jag kört om en bil som saktat in, och när man befunnit sig bredvid, har bilen börjat gå mot mitträcket = mej!!! Vad ser man då? Jo en upplyst skärm i handen!!!

Men jag tror knappast det hjälper med en lag för att få slut på det här, med tanke på att man oftast inte ser en polisbil på den sträckan… senast var nog för ett halvår sen (ändå finns det en poliskontrollplats på sträckan)🙄.

Nä, jag tror inte de kommer sluta förrän det händer nått / det nästan händer nått för ”jag-tänker-inte-sluta-smsa-när-jag-kör-folket” och att de blir riktigt riktigt rädda!

Jag är ingen moral-tant , om folk vill bryta mot lagar och förordningar – varsågod! Bara de inte dödar oss på vägen!!! Bokstavligt talat! 😕

Men, det kom ju en annan bra lag igår oxå – en betydligt roligare!!! Det är nu fritt att flyga drönare utan tillstånd!! Gissa nån som blev glad 🤪. Lär bli en del inlägg ovanifrån framöver, och/eller på Mickes youtube-kanal.

Så fort vi kommer hem från USA hämtar vi hem husbilen 😍 – då ska vi fira nyår! Husbils-nyår 🎉🍾🥂

…. men First things first! Om tre veckor är vi där – ”over där”! 🇺🇸🛫🛳🏖🥂😍

4 svar till “Vilka bra nya lagar!!!”

  1. På järnvägsstationer i slutet av 1800-t fanns ofta skyltar med texten ”Förbjudet att spotta på golvet”. Idag är det inte många som spottar på golvet och skyltarna är borta. Vi människor styrs mer av våra normer och värderingar än av lagar, även om lagar hjälper till med att skapa bra normer. Större betydelse har nog moral-tanten, hon som med envishet och stort civilkurage uppfostrar oss alla, så var inte rädd för att vara moral-tant. Den dag som det blir ”skämmigt” att använda mobilen vid bilkörning så kommer de flesta sluta med det oavsett om polisen finns inom synhåll eller ej. Och nu när en hallänning blivit rikspolischef så blir det nog ordning på torpet😀

  2. Man kan ju bara hoppas på att det inte blir lite ”uddlöst” med denna lag, för usch så mycket man sett utefter vägarna där det bara varit en hårsmån från en smäll pga mobilprat/surf/sms:ande.
    Kör förståndigt!
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: