Vad jag längtat efter allra mest….

….och vad jag tycker är såååå skönt att slippa!

Alltså toaletten?
Va?!

Det är nog den jag saknar allra mest när vi är borta!
Ska inte gå in på detaljer, men när man vaknar tidigt på morgonen och inte behöver gå på ett servicehus 👍 slippa höra grannens plopp plopp plopp, eller ännu värre….. 😲💩
Eller att sätta sej på en uppvärmd ring 😰
Deeet är nog det allra bästa med att vara hemma?! 😜

Som nummer två är nog sängen! 40 cm bredare och lite mjukare 😍

Nummer tre är maskinerna!
Tvättmaskinen – man kan slänga in en maskin när man vill 😜 (skadad, jag? Absolut!!) 😂

Diskmaskinen är ju också i o f s bra, men jag diskar inte så ofta… jag får inte det, för jag slösar för mycket vatten tycker somliga!
Så därför diskar inte jag!
….. viktigast är tydligen att man ska göra av med minsta mängd vatten – inte att det ska bli rent 🙄

Måste lägga till en fyra oxå, även om jag inte tänkt det – soffan och Tvn 😍, saknar det egentligen inte när vi är borta, men älskar det när jag kommer hem! Game of Thrones ❣️

Sen… sååå skönt att slippa = alla Italienare och Slovener – förlåt om jag trampar nån på tårna, (som har Google Translate 😳) men vi har verkligen känt oss i minoritet som svenskar detta året?! och inte haft några särskilt roliga grannar 😕, fast å andra sidan har vi roat oss på egen hand med att iaktta dem 😜, och vi hade ju väldigt trevligt sällskap i form av familjen Levander både på Zaton och Simuni ☺️.

Och så trafiken! Stau, vägarbeten och en väldig massa fartdårar! Ändå gick det över förväntan detta året – ända tills vi kom till Landskrona!!! Ja – helt sant! Där hade de helt enkelt stängt av E 20!! Fiffigt, mitt i semestertrafiken – så där var det stau!!

Här har man kört från Kroatien, genom Slovenien, Österrike och hela långa dryga Tyskland och så blir det stopp i Landskrona 🙄. Kul när man bara ville hem!!! Not! 👎🏻

Sen ljudnivån runt poolen – herre jösses säger jag bara 😲 vilken tur man inte bodde nära den!!!
Boka plats långt från pooler och lekplatser – det är viktigt (för oss 😏)

Nu njuter jag av att vara hemma….. men riktigt snart kommer jag sakna de varma kvällarna… det kristallklara vattnet…. solen….
Men!
Snart e de ju Elmia 😜🤣🤣🤣

Det kommer snart ett best-of-blogginlägg 👍🏻, ska bara landa lite först 🙃

15 svar till “Vad jag längtat efter allra mest….”

 1. Jag känner igen mig i mycket av det du beskriver 😁😂😂 och Elmia är en höjdpunkt på året. Vi kär upp på fredagen 😃 hoppas vi ses 🤗

 2. Jajamen, snart är det Elmia! Jag tror det blir den 16:e gången för oss 😊Annars kan jag hålla med om det man saknar,men för mej går det över efter en vecka 😊
  Kram

 3. Det är det som är så bra med resandet. Det är roligt att fara iväg och det är roligt att komma hem. Man har helt enkelt roligt hela tiden👍👍.

  • Du e som alltid så klok! 😄👍🏻
   Kunde inte sagt det bättre själv 🔆😋

 4. Lustigt att du nämner det där med toaletten. Det har jag tyckt varit det absolut bästa med att ha ”hemmet med sig”. Jag har använt den hela tiden, avskyr servicehusen medan min man använt dem utan problem. Just vid köer, att kunna stanna till på rastplats och använda det egna badrummet är ju LYX! Våra sängar var superbreda och otroligt sköna och tv-tittande i bakåtlutade bilstolar funkade jättebra för oss.

  Det där med att känna sig i minoritet är inte kul. Vi har aödrig av det skälet åkt till de baltiska länderna eller typ Kroatien där man inte förstår ett skvatt av språket. Vi har ju på det sättet tur med att vi båda talar franska och tyska och förstås engelska men håller man sig till västra delen av Europa får man ju för det mesta grannar, mycket holländare, tyskar, fransmän eller belgare och språket är därför aldrig några problem. Många trevliga spontankontakter har uppstått på det sättet och varit mycket av våra resors höjdpunkter. Konstiga och störiga grannar kan man ju inte gardera sig emot men då har vi bara rest vidare. Och – ja – nära pool eller lekplats, aldrig!!

  • Alltså vi använder toaletten, men inte till allt 😳 – aldrig i livet!
   OM det inte är riktig kris!! Nä lite privacy behöver man för sånna saker, det blir det inte av en skjutdörr 😂
   Härligt med en superbred säng! Skulle jag oxå vilja ha, men då hade man ju fått göra avkall på nått annat man vill ha…. om man i te köper en Concord förstås….
   Problemet med Kroatien i år var att vi körde mitt i Italienarnas semester. Deeeet gör vi inte om kan jag säga! De allra flesta kroater är jättebra på engelska, och på restaurangerna tar de kort 👍🏻😂, till skillnad från det eftersatt Tyskland (skoja bara 😂, fast faktiskt sant).
   Vi funderar på Frankrike nästa år faktiskt, men det är det där med språket….
   Vi kommer säkert att hamna i Kroatien i alla fall 😜😂😂

   • Mellan oss är det så att min man, som gjort den gammaldags lumpen inte har det minsta emot servicehus, oavsett standard. Han sköter till och med tvätten! När han är borta och fixar med sitt har jag bilen för mig själv och sköter ostört allt vad jag behöver. Vi tömmer ofta och det är aldrig några problem nånstans. Skulle jag behöva gå på toaletten och vill vara ifred(fast jag är nog inte alls lika känslig som du, har hellre min man där än okända på servicehus) så ber jag honom ta hunden på en promenad eller sätta sig utanför så att jag får stöka runt med mitt.

    Vi hade inte superbreda sängar (separata) men däremot fantastiska madrasser och jättebra kuddar och täcken, bra sängbelysning, utrymme för Ipad och Netflix och bra avställningsytor för vatten, böcker och väckarklocka så det var en toppen-minisängkammare. Vi är ju sen länge vana båtmänniskor och tycker husbilsinredningar generellt är rena lyxen!

    Och nej, fortfarande lockar oss inte Kroatien alls. Vi bor ju vid Medelhavet jämnt och har i år upplevt värsta värmeböljan i mannaminne och ännu värre därborta. Det plus alla turister, bara kunna prata turistengelska med kypare och inte få kontakt med varken grannar eller lokalbefolkning lockar inte ett dugg. Så vi är alla olika där.

    Frankrike är det absolut bästa campinglandet – de har en mångårig tradition av att fira semester så och deras campingar med lite klass ligger ofta fantastiskt bra, vid hav, sjö eller annat naturvackert. Tror Matts Torebring tycker likadant. Du klarar dig utan franska men mitt tips är ju att inte skippa betalvägarna utan köra på för att komma fram till ett bra ställe. Ser att ni kört samma väg genom Frankrike flera gånger men t ex aldrig kört in i Provence vilket är jättesynd – detta är ett av de vackraste ställena på jorden. Hoppas ni återkommer så ska jag tipsa !

   • Tar gärna emot tips i Frankrike👍🏻😊. Lutar åt det nästa sommar. De där slottscampingarna som finns där ser inte dumma ut… 🔆

 5. Rätt roligt blogginlägg. Men det mina ägare saknar när de är iväg är duschen där man kan stå länge utan att någon står utanför och väntar eller att någon ska hämta en massa vatten till mig. Sedan är också min dusch lite trängre så framförallt den kvinnlige ägaren kan sakna lite ”space” i duschen.
  Får ju också säga välkomna hem, och snart ska jag med till Elmia

  • Jag har faktiskt aldrig gått till ett servicehus för att duscha, förrän denna sommaren 😳. Hävdar att duschen inte är en garderob utan en dusch
   Men alla kan vi ju ändra oss 😜, ser vissa fördelar med att duscha på servicehus faktisk! Som du skriver, man kan slösa med vattnet och mer space.
   Men nu är vi hemma i Sverige igen, där är inte servicehusen som i Kroatien!!! Tillbaka till att duscha i husbilen 🤣
   Då ses vi kanske på Elmia 😊👍🏻

 6. Alltså vi har en toalett i HB’n, trodde alla hade det 😉
  I sängen har vi samma madrasser som hemma 😁😍
  Tvätta, ja den kan jag oxå gilla men sakna? nopp 😬
  Maten, Maten, maten. Så trött man blir på att fundera ut vad man skall äta är värre hos oss…😅 och alla barnen som spelar boll eller cyklar på ställplatserna kunde vi vara utan! 🙄 Vilka problem vi har – eller hur bortskämda är vi egentligen?? 😉

  • Ha ha ha jo men du vet…. jag skulle aldrig få för mig att göra 2:an på den toaletten, när man bara har en skjutdörr emellan. Nä lite privacy tack 🤣🤣🤣
   Men är det nöd så….. 😜😳

 7. Haha, jag brukar tycka att det är tråkigt att åka hem … men perfekt att hitta det positiva med det 😉 😉 Vi missar tyvärr Elmia i år … Ska på kryssning den veckan faktiskt. (Plus att jag pressat det här med semester ganska hårt i år, haha…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

52. Ett år som husbilspodd!🍾 Stora Husbilspodden

I Husbilsskolan pratar vi däck, kanske inte det första man går och tänker på men otroligt viktigt. Vi pratar om vad en ställplats/camping får kosta per natt. Lyssnaren Johan Banks undrar vad vi lyssnar på i husbilen när vi kör och här kommer lite oväntade svar😂. Vi firar dessutom 1 år som podd med tilltugg och massa bubbel…och vem i gänget är det som får stå för elen i två dygn? Restips: Holsljunga Camping & Café https://holsljungacamping.se Kommaframmat: “Förrätt” (detta blir det ofta när vi kommit fram på plats i Kroatien till Kommaframbubblet) Blanda en burk Philadelphiaost med en matsked creme fraiche, en nypa grovsalt och lite vitpeppar. Rör om och rulla in osten som en rulle i smörpapper. Lägg i kylen ett par timmar. När det är dags att servera, lägg ostklumpen i mitten av fatet och strö över stenbitsrom/kaviar, hackad rödlök och hackade rädisor, vid kanterna salta kex eller potatischips Kommaframöl: Hönö Lager från Hönöbryggeriet. Fruktig smak med inslag av ljust bröd, aprikos, örter och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C till fläsk- och lammkött eller som sällskapsdryck. 5% Nr 30590 Elmia Husvagn Husbil: https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA poddkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 2. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 3. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 4. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
 5. 48. Restips inför europaäventyr
%d bloggare gillar detta: