Hilpoltstein tredje gången gillt

Efter en natt på den otroligt mysiga parkeringsplatsen utanför Calles i Rostock, och efter att ha inhandlat diverse förnödenheter, gav vi oss så ut på the higway – Das Autobaaaaaaaahn…. Jag var mentalt förberedd på stau och vägarbeten, och hade laddat upp med en bra ljudbok med Lisbet Salander och Mikael Blomkvist 👍🏻, ja alltså sista boken i serien – "Det som inte dödar oss". Men döm av vår förvåning – det var inte mycket stau alls!!!

Vi rullade in på "vår" ställplats i Hilpoltstein redan kl 16:30

18 minuter senare var semester-champagnen uppkorkad 😎😄

Detta har ju blivit vårt favoritställe, och det var nu tredje gången på raken vi stannat här på vår väg ner till Kroatien, men vi hade ännu inte varit inne i staden Hilpoltstein! Det var dags för det nu!!
Efter att vi duschat och svidat om, tog vi cyklarna in till stan för att leta upp en trevlig restaurang.

Det var rätt folktomt och vi har ju lärt oss att man ska gå till en restaurang där det är mycket folk, för där är det bra!
Vi fick se att folk strömmade in på en Biergarten och gick ditåt. Det stod en skylt vid dörren, men varken jag eller Micke förstod riktigt vad där stod… Vi gick in och frågade om man kunde äta där – jajamen sa de, sätt er var ni vill👍🏻
Perfekt! Vilket mysigt ställe!

Och vilken god schnitzel 🍻 och live-band 😂 Bompa bompa 🥁🎷

Efter att ha ätit upp och suttit där ett tag började det kännas lite konstigt….alla verkade känna varandra och på bordet låg ett långt program med kvällens aktiviteter, som tal av borgmästaren + nån museum – tant och teater…. det skulle hålla på till klockan 23:30….Vi började skruva lite på oss och funderade på hur vi kunde betala och smita därifrån. Beställa mer var hur lätt som helst, men vi hade inte sett en enda som betalat och gått…. vi kallade till oss en kypare och frågade lite diskret (det var ju mitt i ett långt tal av den där museum-tanten)… de tog inte kort!! Eh…. vi hade ju varit så smarta att vi lämnat kontanterna hemma 🙄. Vi frågade var närmsta bankomat fanns 😳 så Micke fick pipa iväg och ta ut pengar, medan jag satt kvar som "pant" 🤣🤣🤣 och lyssnade på en lång utläggning om staden som fyllde 600 år. Min turisttyska på gymnasiet räckte inte riktigt till där kan jag säga 🤣.
När vi väl gjort oss oskyldiga och cyklade hemåt funderade vi på vad det stod på den där skylten i entrén…. 😂 "Endast inbjudna"? "Endast stadsinvånare"? Näääää nötte e fahrrad har jag för mej att det stod… men det betyder ju cykel?!
Hm ja ja väldigt mysigt var det i alla fall, i början….och det var en väldigt god schnitzel, + vi kommer att komma ihåg det länge 🤣 "när jag blev satt som pant i Tyskland" 🤣🤣🤣

Idag är siktet inställt på Österrike, ännu mer mentalt förbered på köer. Nu blir det lite Lisbet Salander igen tror jag, så går timmarna och milen lite fortare 🚐😊

16 svar till “Hilpoltstein tredje gången gillt”

 1. Ha pant i Tyskland det var nära för oss också. På ställplatsen Greven och restaurangen där tar inte kort. Och där är det nog 1,5 mil till bankomaten. Men vi skrapade ihop pengar. Ha nu en bra semester.

  • Det var ju lite värre 😃😃😃 här var det bara som tur väl var ett par hundra meter 😃

 2. Skönt att slippa stau! Men OM det blir stau, då brukar jag tänka att det ändå är bättre att ha husbil än en vanlig bil 🙂 Den där känslan av att plötsligt känna att man kommit fel, den känner jag också igen … 😉

 3. Ha ha ha, ni har alltid några äventyr på gång😀😀 Schnitzel, öl, och bompa bompa, kan det bli bättre. Plötsligt blev jag jättehungrig😬😬

 4. Vad är det för rolig foto/kartapp du nu hittat? …copycat e nära…😬😉… att gå till en tysk restaurang utan kontanter, det ör som att gå dit med rumpan bar… 😅😂🤣😂

  • Ja det kostar ju att få reda på sånt förstår du 😂 Den heter Photo Mapo – riktigt rolig!!
   Vi e inte så beresta i Tyskland 😃 i Kroatien tar de alltid kort 😎👍

   • Den är ju helkul 😁
    Tänk om alla kunde lägga platsens bild och karta på varje ställplats, så mycket enklare det skulle vara att hitta bra och fina 🚍platser 😁

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: