Tänk om man kunde fått prova en plåtis för en helg!

Den perfekta husbilen! Finns den? Är det inte alltid ett ”om” eller ”men”, med i bilden? 

Det är ju väldigt individuellt, vad som passar en som hand i handsken, är ju helt ”obra” för en annan.

Vi har den senaste tiden kastat blickarna på plåtisar! Tänk va smidigt, speciellt i Kroatien där vägarna kan vara sisådär 😬. Men även här hemma i Sverige! Tänk bara att kunna parkera var som helst (ja i alla fall nästan). 

En annan sak som jag tycker ser så härligt ut, är att man kan öppna dörrarna bak, där man ligger och sover. 


Coolt att göra det på morgonen när man står på nått härligt ställe och bara ligga kvar i sängen och njuta av utsikten….. Ja, om man inte haft en sambo som ska upp å hoppa klockan 7 varje morgon förstås 🙄. Igår t ex – halv åtta – en söndag!!! Ja,ja det är ju bara att gilla läget… Sånn e han 😄, och ska jag vara helt ärlig så är jag väl rätt morgonpigg jag oxå, även om jag någon gång i bland hade uppskattat att få ligga lite längre 😴

Men, att ta steget från en 7,5 m lång helintegrerad husbil med rejält badrum, till en plåtis….. Det är ett rätt stort steg!! Tänk om man hade kunnat få prova på en plåtis för en helg, och se om det vore nått för oss, det hade varit bra! Eller varför inte en hel vecka i Italien, eller nått 😍👍🏻🔆

21 svar till “Tänk om man kunde fått prova en plåtis för en helg!”

 1. Perfekt med pålåtis om man är två och vid fint väder, men tänk när det ösregnar 🤤🤤🤤 då är det allt bra med en riktig husbil. Mycket nöjd med vå 6-metersbil 👍

 2. Perfekt med plåtis om man är två och vid fint väder, men tänk när det ösregnar 🤤🤤🤤 då är det allt bra med en riktig husbil. Mycket nöjd med vå 6-metersbil 👍

 3. Ett par som vi träffade i Rovinj, och blev bekanta med, hade en bamse Concorde, men köpte sedan en plåtis som de åker omkring med och verkar nöjda. De har iofs Concorden kvar, de har nog pengar så det räcker och blir över.

  • Ja det hade ju varit det bästa – en liten och en stoooor! 😂👍🏻

 4. Än så länge är mina ägare nöjda med mig och vad jag vet kikar de inte på något nytt. De är nöjda med min helintegrering och längd och har nästan aldrig haft problem. Även om de fått kika runt på campingarna framförallt i Kroatien.

  • Nöjda e ju vi oxå men man är ju alltid nyfiken på att prova nått nytt 😊

 5. När jag inte klarar att köra vår 910 QB längre, då stannar jag hemma. Jag skulle inte kunna ge avkall på någonting. Visst sneglade vi på en WW California, tills vi såg prislappen, 700 tkr. Sedan var det inte alls roligt längre. Vi skulle i så fall haft den som privatbil också. När vintern kommer vill jag ha atomatisk golvvärme och hundra- tals andra fördelar.

  • Nä stanna hemma hade jag absolut inte gjort! För frälst i det här nomadlivet. 😄
   Men det var inte riktigt det jag menade, det kommer så mycket nya smarta lösningar och det hade varit roligt att testa – nyfiken som man är 😜

 6. Vi testade en plåtis en vecka i Kroatien förra året. Jag blev helfrälst! Vill ha en sån!!! Möjligtvis sämre i kyla när man öppnar upp sådär stort? Men mestadels älskade jag att ha en liten smidig och mysig bil. Saknade inget speciellt. (Kanske packningsutrymme om man reser länge).

  • Ja jag läste ju det 😊, och man blev ju inte mindre nyfiken 😎
   Just smidigheten är ju det som man saknar lite….

 7. Vi gjorde som ni funderar på, bytte från stor bil till plåtis förra sommaren och det tycker vi har varit helt perfekt.Jag får känslan av mer friluftsliv, allt det andra har jag ju hemma. Titta gärna på min Instagram, där får du se våra resor som nästan är lika frekventa som era. Där heter jag också pia.pimpim , vill du fråga mer maila adressen nedan.

  • Tack 😊 kommer jag nog göra, har lite funderingar, även om vi inte kommer byta just nu 😄

 8. Skulle nog sakna mycket av det vi har idag och använder som bra utrymmen för last och förvaring, egen dusch, ugn, stor kyl och frys… men som mina kompisar som har en, de kallar den för sitt plåttält… Då skulle jag hellre välja typ en Adria Compact… lite både och, 6m vid körning och längre vid boende

  • Ja vi har nog tagit vårt förnuft till fånga, skulle nog bli tokig av mindre utrymme 😂

 9. Vi skulle ha plåtis från början för att kunna ta oss in i alla små italienska byar…och se vart vi hamnade, tom Hobby blev för liten pga alla helger under våren och hösten då man faktiskt mest sitter inne…men drömma kan man ju 😁

  • Ja det ser sååå smidigt ut👍🏻 jisses va många nätter! Vi brukar komma upp i ca 90 om året

 10. Det jobbiga är att partnern måste sitta undangömd om man vill röra sig i plåtisen. Liten husbil är något bredare än plåtisen men inte nödvändigtvis längre, föredrar därför liten husbil med mycket lastvikt.:)

  • Ja, jag har nog insett att jag nog hellre vill ha lite mer plats, än smidigheten att ha en liten bil att komma fram med! 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: