Kristi himmelsfärdsdag 

Igår tjuvstartade jag långhelgen genom att köra ner husbilen till Halmstad småbåtshamn – redan kl 10:30!!! Micke fick jobba 😄! Jösses va husbilar det var ute och körde!! Blev t o m lite orolig en stund om det ens skulle finnas plats till oss, även om jag var så fruktansvärt tidig! Men det var ingen fara – 4 lediga platser 👍🏻


Tog mej en liten cykeltur 😎 in till stan utmed Nissan.


 Jag hade en plan att köpa kläder, men kom tillbaka med mat….. brukar bli så😂. Hann med att ta ett par cacher oxå… och gå bet på ett par andra 😳


Väl tillbaka vid husbilen på eftermiddagen hade en personbil ställt sig på en husbilsplats brevid oss… vid halv tio tiden på kvällen kom ägaren till bilen, samtidigt som en husbil, som gled in på platsen…. Det får ju en onekligen att fundera lite på vad det egentligen finns för oskrivna regler på en ställplats! Det står ju en del på FB lite titt som tätt! 

Läste senast i veckan, en fråga om man fick paxa en ställplats, hur många dagar får man stå på en plats o s v. Jag kan tänka mig att som nybliven husbilsägare har man inte koll på alla ”hur ska man göra”?! Dessutom är det ju fruktansvärt svårt att få en plats nu för tiden, och värre lär det bli!😳

Däremot tror jag inte att man blir så populär på ställplatsen om man gör så här! ….Men… när jag var på chartersemester förr om åren gick vi småbarnsföräldrar ner och paxade de bästa solstolar före ”alla andra” ens slått upp sina blå 😂. Kanske inte riktigt samma sak men ändå… nu har i o f s hotellen stoppat detta paxande har jag hört….

Men! Jag tror vi får se mer och mer av sånt här framöver, kanske var det dessutom helt ok, vad vet jag? 😳 De kanske varit och betalt avgiften när de ställde personbilen, så….?! Det viktigaste tycker i alla fall jag, är att ställplatsen har tydliga regler, så undviker man sura miner och kanske får man dessutom färre hobbypoliser här i landet 😂 


Idag är det Kristi himmelsfärdsdag. Det jag minns från den dagen när jag var liten var att pappa brukade cykla till vallarna tidigt på morgonen på Gökotta. Ja han var inte ensam om detta, utan det var någon sammankomst där. Däremot tror jag inte att det var den göken, de var mest intresserade av 😂 för jag är rätt säker på att de hade med sig kaffe, smörgås och gök i picknickväskan oxå 😄. 


Nu ska vi strax rulla vidare ett par mil söderut 😎. Ha en härlig dag i solen 🔆

6 svar till “Kristi himmelsfärdsdag ”

 1. Halmstad är fint😊 Ha en fortsatt trevlig helg och hälsa Skåne☀️ Kram på er!

  • Fint tält ni köpt👍 det får vi testa nån gång framöver 😎 Ha de gott i Halmstad kommun 😝 ☀️Kramar

 2. Snart får ägarna köra ut på onsdagen för att få plats. Mer och mer husbilar blir det och tyvärr verkar det som fler och fler ställplatser får stänga. Vart ska jag ta vägen till slut..?
  Önskar er iaf en trevlig helg!

  • Ja åker man med sällskap måste det nog bli camping….
   Ha de gott Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal Stora Husbilspodden

I husbilsskolan får vi lära oss om olika värmesystem i våra husbilar. Det blir fläskpannkaka i omniaugn, lyssnarmail och en väldigt god kommaframöl. Peter har fått ett oväntat samtal om sin nya husbil som han väntar på, och i restipset får vi följa med Maria o. Christian Stadling till Danmark. Elmia Husvagn Husbil https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA podkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal
 2. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 3. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 4. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 5. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
%d bloggare gillar detta: