Sitter ni med Semesterplaneringen?

Nu är det just ett sånt väder, då man önskade att man bodde någon annanstans! Det regnar och blåser kuling. Temperaturen står konstant på höst 😕. Var är vintern denna vinter??? En herrans lång höst, det är vad vi haft här på västkusten 🤢. Idag skiner i all fall solen lite ibland 🔆

Vad passar väl inte bättre då än att börja semesterplanera lite?! Det börjar ju rycka lite i husbilsnerven nu ☺️.

….om man inte gjort hela semesterplanering förstås….😳 Det har jag… gjorde den i augusti… 😂 och det kommer bli sååå bra!!!

bild1
Men för er som inte gjort det än, så tänkte jag dela med mig lite om vad vi tycker är bra 😎.

Till en början är det bra att fundera ut vart man vill åka!😏

img_0157

Har man då kommit på att man vill ha sol, värme, kristallklart vatten på ett överkomligt avstånd, så är ju valet inte så svårt?!

Kroatien så klart 😍

Jag var inte helt såld på idén när Micke första gången förslog detta (för 4 år sedan) utan var mer inne på Italien, och Frankrike, (till Spanien räckte inte vår semester!! 😄 …dagarna alltså!!). Det första jag tänkte på var nämligen kriget som härjade där för många herrans år sedan, och såg framför mig ett ”nedgånget” land. Ungefär som bilmärket Skoda, som idag är en Volkswagen bil, om ni förstår vad jag menar?!

Det blev en kompromiss – > först Kroatien sedan Venedig, och det blev en mycket bra semester!!! 🔆 Om ni följde min adventskalender i december, ser man ett allt annat än nedgånget land!!!

Hur ”gör” man då?

Boka camping? eller vara så där härligt spontan? Ja, det är ju en smaksak, och alla är vi olika! Åker man i högsäsong -> Boka! Vill du ha en alldeles speciell plats, t ex närmast havet / premiumplats -> Boka! Annars ->bara kör 👍🏻😎

ACSI-appen är campingarnas motsvarighet till hotellens ”bookings.com”, bilder, omdömen, karta, pris och länk till campingarnas websida – ovärderlig i mitt tycke!!!

Alla vägar bär till Rom?! Ja, de finns en del val att göra även här. Färja eller bro, väst eller öst osv. Vi har provat lite olika resvägar och tycker att Öresundsbron och sedan Gedser-Rostock passar oss allra bäst. Åker man t ex från Halmstad runt kl 16:00, hamnar man i Rostock runt 24:00 och kan sova utanför t ex Calles, för att sedan shoppa lite ”godis” på morgonen efter frukosten 👍🏻😎

img_7050

Vi åkte långfärja ett par gånger i tron om att man skulle vara utvilad när man kom i land på morgonen – knappast!!! Vi sov inte en blund på hela natten, hårda sängar, äckliga kuddar och buller från båten, lägg till på det -> en väldigt tråkig frukostbuffé, totalt utkastade pengar – kunde inte ens dricka kaffet!

Vidare genom Tyskland har Öst-sidan betydligt mindre trafik, och åker man dessutom där en söndag slipper man alla lastbilarna!!! Här rekommenderas en riktigt bra ljud-bok!!! Lååååång tråååååkig väääääg 😵

Österrike är ju ett annat land att ta sig igenom på färden! Husbilspraktikan heter en blogg som är väldigt matnyttig! Där står bland annat allt om hur det där med vinjett och Easy Go fungerar. 👍🏻

Har man hur mycket tid (och nerver) kan man ju välja andra vägar än motorvägar, men jag rekommenderar det verkligen inte! Jag föredrar att spendera mina surt förvärvade semesterdagar i solen, och inte med svindel på nån liten serpentinväg i Österrike!! Men det är ju förstås en smaksak

Efter lite småvägar i Slovenien är man så äntligen där 😍🔆

Vad kostar det då, kan man ju undra?

Detta är en liten översikt från vår Kroatienresa förra året, på nästan 3 veckor


Värt varenda krona!!😎

Såååå om ni nu tänkt att lägga sommarens semesterdagar i t ex Danmark, 😇 kanske man skulle tänka igenom det en gång till?!😜

img_0163

Skoja bara, Danmark är jättefint det oxå 😘

Planera lugnt!😎

30 svar till “Sitter ni med Semesterplaneringen?”

 1. Härligt! Har ni övernattat i Danmark ngn gång? Har ni tips på bra camping där? Det kanske blir ett stopp där och sedan vidare till Kroatien 🙂

  • Härligt! Tror inte ni kommer bli annat än förtjusta 😊
   Ha en trevlig resa 🔆😎

 2. Hm tål att tänka på vart vi ska, men du vet hur vi funkar, vi kör på flexibilitet och spontanitet 😊 Men några träffar med er ska vi allt boka in, såsom Öland och Göteborg och sen får det allt bli lite till. Tack för en trevlig lunch igår💕 Kram till er båda.

  • Jo jag vet 😂 men jag vet ju oxå hur mycket du gillar den där solen 😏, så fundera ni lite till 😜
   Göteborg 🍺 och Öland 🐣 ska bli superkul . Vi hoppas på sol då mä 👍🏻
   Tack själv 😘 Kramiz

 3. Planering och drömmar om nya mål är en stor del av resan, men det är inte säkert att det blir som man tänkt. För några år sedan när vi planerade för Kroatien hamnade vi Frankrike , så kan det gå😊 Nu är planen att åka via Ungern, varma källor i Heviz, till Dubrovnik och sedan följa kusten norröver och stanna när vi hittar fina platser, Du har ju haft en del fina tips. Kanske någon vecka på Marina di Venezia så småningom, sandstranden där är oöverträffad. Sedan måste man ju stanna minst en vecka i Österrike. Vi får se hur det blir. Startar strax efter påsk och kanske hemma till midsommar😄 Hur mår du nu, funkar det på jobbet? Du får ju se till att du är pigg till semestern😎😎

  • Det låter ju heeeeelt underbart!!!! Dubrovnik står på min ”att-åka-till-lista”, problemet för oss är ju bara det där lilla snibben av Bosnien som man inte får köra igenom utan C1-körkort …..
   Österrike i en hel vecka 😍, jag skulle vilja åka upp med en linbana och vandra ner…. åka till örnnästet… ja listan är lång!
   Att åka på en sån långresa gör en ju inte så lite avundsjuk!!!
   Låter som ni kommer få en riktigt härlig resa!😊
   Jag har börjat jobba 50%, flyttat in i eget rum och dragit ner rejält på tempot, och det fungerar hyfsat 👍🏻. Men det blir mycket vila på eftermiddagarna, men idag somnade jag faktiskt inte i soffan, så det går kanske åt rätt håll 😊 Jag håller tummarna för det, för det här är då verkligen inte roligt!! En dag i taget 👍🏻
   Ha det gott ☺️🔆

   • Skönt att det går åt rätt håll för dig👍😊 Så länge vi får vara friska har vi pensionärer en priviligierad tillvaro jämfört med er stackare som inte bara skall jobba ihop till er egen lön utan skall försörja oss också. Tack för det👍 Det som begränsat oss tidigare är reseförsäkringens 45 dagar och om man vill förlänga den kostar det skjortan när man är 70+ Nu har vi, via Caravan Club, hittat en försäkring som gäller i 90 dagar. Kan det bli bättre😄😊😊👍👍

 4. Du gav mig ett gott skratt! 😂 Vi har bestämt att lägga större delen av semestern i Kroatien i sommar, men man vet ju aldrig hur det blir. Å vet du, Möns Klint är superfint 👍😁 Hoppas du mår bättre 😚

  • 😂 Ja dit vill jag åka!
   Möns klint alltså… men tiden räcker ju inte till…. kanske därför man blivit som man blivit…
   Mår lite bättre nu, men är fortfarande vansinnigt trött
   Få se om man orkar vara vaken längre än till kl 21 nån kväll 😂…utan att ha sovit på eftermiddagen 😉 men man behöver väl sova antar jag….
   Det går i alla fall åt rätt håll ☺️

 5. Vad rolig du är!😂👏Vi väljer samma resväg när vi ska till östra delen av Medelhavet. Den är smidigast. Nu lyser vårsolen iallafall så det finns hopp om husbilslivet. Krya på dig!

  • Ja visst är det härligt 🔆
   Idag lyser den ännu mer!! Om två veckor tar vi ut den ur vinteridet! Längtar!!! 🔆☺️

 6. Sällan eller aldrig ser man några svenska omdömen i ACSI appen, utan man får traggla sig fram på allehanda språk. Men så kom jag till Camping Resort Krk och ett svenskt inlägg av Gunilla Strand, och vem annars👍😊😀

  • Ha ha ha ☺️ ja vem annars 😂
   Kan väl inte säga att jag skrivit så mycket där, typ bara på just den, men den var verkligen jättefin!!👍🏻🔆

 7. Vi är i full gång med planeringen! Det har jag varit redan innan jag kom hem från semestern i somras! Min man hatar just den detaljen! ”Men herregud låt oss komma hem från denna resa innan du planerar nästa” 😂 Det blir Italien 8 veckor med stopp vid örnästet, vandring i dolomiterna, Gardasjön och byn Limone för sol och bad och vandra i alperna, cinque terre för vandring… ja du ser vart intresset ligger! Förra året var vi 10 veckor i Gardasjön med husvagn nytt för i år är att vi köpt en liten husbil ”plåtis”. Det ska bli spännande! Kroatien har vi varit till på charter och vi blev helt kära! Speciellt i Markarska rivieran och neråt och så klart öarna. Kroatien blir det nog nästa Europa tripp om jag får bestämma och det får jag ju! 😜

  • Ha ha ha du låter ju precis som mej! Planeringen är ju halva resan om inte mer 😎
   Vilken härlig resa ni har framför er! Plåtis skulle jag oxå vilja ha när vi åker utomlands, men här i Sverige fördrar jag lite mer space om man säger så. Clinque terre har jag oxå tittat mycket på, men liiite svårtillgängligt om man inte har just plåtis!
   Skulle även vilja åka längre ner i Italien, typ Amalfikusten… 😍 men det är ju lite långt…. men nån gång!!! ☺️
   Önskar er en riktigt härlig resa!! 😊

   • Haha ja det blir trångt! I alla år har vi inte tagit steget från stor husvagn till husbil just av den anledningen att vi tycker husbilar är så små! Så nu när vi fick denna ide med plåtis tänkte vi att det var lika bra att ta steget fullt ut! 😂😂😂 men vi kände att vi vill ta oss fram över allt och inte vara begränsade! Nämde jag att vi är tre stycken oxså?! Vi har en 6 åring med oxså! 🙈🙈🙈

   • Wow! Men finns det hjärterum så finns det stjärterum eller vad det nu är man säger 😂. Vi var igår inom Campea för att köpa nått filter, och jag var då tvungen att gå in i en plåtis för att se. De är ju verkligen smart planerade alltså!!! Hade definitivt föredragit en sån när man ska ner till Medelhavet! 👍🏻🔆

   • Chinque Terre har vi besökt med alkovbil som var ca 6.80 m lång. Det var trångt. Men det fungerar bra att hitta en ställplats en bit ifrån och ta tåget till nån av de fem byarna. Kram

   • Oj, ja när man tittar på bilderna av terrängen där, blir man ju lite fundersam….men den står på min ”to-go-lista” 😊 Kram

 8. Vi är också väldigt sugna på att komma iväg! Det har varit svårt att planera i år, eftersom jag börjat nytt jobb och eftersom husbilen är på verkstad … Men det blir nog en liten sväng ner i Europa med husbilen i sommar. Sedan blir det nog några kortare flygresor på våren och hösten.

 9. Vi (eller Göran) har planerat vår tur i grova drag. Vi börjar med att ta färjan Göteborg-Kiel och den har vi bokat. Frukost tar vi med oss, eftersom vi brukar ha med en liten kylväska som funkar på 12V/230w Sedan bär det av mot Atlanten. Den följer vi söderut in i Spanien. Sedan korsar vi tvärs över och landar vid Medelhavet och rullar norrut 🙂
  Innan dess blir det en ”Skåne-runt” i början av april 🙂
  Kram

  • Sååå härligt!!! Det tar ett par veckor kan jag tro 😊
   Ska bli kul att följa ”med” er på resan! Kram

 10. Polen var vi i förra året och vi blev jätte positiva till detta land härliga stränder billig mat/öl åker dit igen

  • Ja det finns så många resmål man vill åka till!!! Det är bara semesterdagar som är för få helt enkelt! 😳

 11. Vi funderar på Kroatien i juni/början juli eller slutet augusti/september. Vilket av dom alternativen rekommenderar ni?!

  • Jag föredrar i början av säsongen, för då är det inte lika varmt och alla blommor och växter är inte utbrända, men augusti / september är säkert inte heller fel 😊👍🏻🔆

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: