Marinmuseumet i Karlskrona – väl värt ett besök

Fick faktiskt med mig Micke till ubåtarna i Marinmuseet igår eftermiddag 👍🏻. Simon däremot valde att stanna kvar i husbilen, han hade redan varit i en ubåt sa han – suck

Det var faktiskt riktigt intressant, och överraskande var att entrén var helt gratis! 😳


Ubåten Neptun, som var ”i trafik” ända tills 1998.

2013 bestämdes det att den skulle bli museiefartyg tillsammans med Sveriges första ubåt ”Hajen” som sjösattes 1904!!!


Den fick man inte gå in i, men i Neptun tog vi en rundtur 😊


Man får inte vara känslig för trånga utrymmen😬


Ubåts-toalett 😂


Matsal och kök 👍🏻


Micke spanade i periskopet om han kunde se ställplatsen – det kunde man inte. 😄


Skulle aldrig i mitt liv få för mig att ta en tur ner på djupet i en sån här, tänk om luften tar slut lixom!!!


Nödutgång?!


Fin dykutrustning 👍🏻😂

Tänk va mycket man lär sig, och får se, när man åker husbil 😄🚐🔆

I morse gick vi inte riktigt hela Hälsans stig, men nästan!


Såg en riktig ubåt som låg vid marinbasen, och ett stort läskigt krigsfartyg, men där fick man inte ta kort….. kanske såg jag den skylten lite för sent 😳, men vågar inte lägga ut bilderna här 😬 då kanske man hamnar i militärfängelse 😬

Men på Rosenbom fick man ta kort, och man kunde dessutom lägga ett bidrag under hatten (eller swisha 😂)


Om honom kan man läsa på bland annat Wikipedia om man vill 😊

Ställplatsen (eller parkeringen😂) vi står på har ”växt lite”. Så smidigt att ha nära till allt plus den fantastiska utsikten (framåt!!) 😄

Till Karlskrona åker vi nästa sommar igen, för jag har läst på lite nu, och det finns tydligen flera ställplatser ute på öarna, t ex Aspö dit man kan åka med bilfärja 👍🏻. Skärgården här är helt fantastiskt vacker

15 svar till “Marinmuseumet i Karlskrona – väl värt ett besök”

 1. Karlskrona är fint. Vi var där för några år sedan då mannen akulle visa mig stället, han gjorde lumpen där, i flottan på en robotbåt (tror jag han sa 😂). Så snygga uniformer har de, gillade när han kom hem i sin 😍

  • Åhhh ja uniformer är då verkligen inte fy skam 😂 sen har de ju en massa baler oxå har jag hört ☺️💃

  • Ja en riktigt trevlig stad i vårt tycke! Liiite långt men helt klart värt det! Att jag sedan upptäckte att man kunde ta husbilen ut på öarna och att där fanns ställplatser gjorde ju inte en mindre sugen på att åka tillbaka nästa sommar!! 😊

  • Samma här!! Som tur väl var, var den på land 😃 jätteintressant faktiskt👍
   Kram 😊

 2. Kan bara hålla med om att Karlskrona ligger väldigt fint och det finns mycket historia där, men jag bor ju i Blekinge så jag är väl inte helt opartisk 😉 Men jag tycker utvecklingen stått still en del där och man kunde gjort en del för att utveckla sin stad, men men det är min uppfattning men har även hört andra säga liknande.
  Och Neptun på Marinmuseum är en personlig favorit. Gillar man militärfartyg så kan jag tipsa om Marindagen, den hålls vartannat år i slutet av augusti på Marinbasen. Där får man gå ombord på bl.a. ubåtar som är i tjänst och Visby korvetter och mycket mer. Just den dagen är det även helt fritt fram att fotografera 😉 (Förutom ombord på de flesta fartyg)
  Kul att ni gillar lilla Blekinge här nere 🙂

  • Marindagen lät ju väldigt intressant och att man får kliva ombord och se hur en riktig ubåt ser ut idag 👍🏻 Tack för tipset 😊
   Dit måste vi ju bara!!
   Lycka dej som bor där nere i det vackra 😊 men antar det blir som du säger efter ett tag, att man blir hemmablind 😜 Vi uppskattar inte västkusten så mycket 😄 eller sandstränder! Man har väl helt enkelt släpat hem för mycket stad i husbilen 😂
   Ha de gott och hojta till om vi ses nånstans på vägarna 😊🚐

   • Jag tycker Marindagen är värt ett besök om man har intresse för sådant, ”dessvärre” verkar många vara intresserade så det var vääälidigt långa köer för att komma ombord på de populäraste fartygen vid våra besök. Men får väl säga att det var värt att stå i denna långa kö för att kravla sig ner i en ubåt som är i bruk 🙂
    Nja, jag bor i och för sig i andra delen av Blekinge och trivs rätt bra här men jag kan absolut inte förstå att någon vill turista här, ändå är det mängder av turister här under sommarhalvåret känns det som och det finns minst 5 campingar i denna lilla pytte kommun vilket verkar hel knasigt. Så visst blir man hemmablind.
    Det är kanske för att vi bor på öst/sydkusten men det är något speciellt med västkusten (även om det kanske är lite överskattat med tanke på priser och hur fullbokat det brukar vara enligt min mening). Men jag håller mig gärna vid kusten av någon anledning, jag badar inte, men jag vill gärna hålla mig nära vattnet, jag vet jag är inte riktigt som man ska men det har gått rätt bra ändå hittills 😉
    Brukar försöka åka minst en tripp till öst och en till västkusten varje sommar men i år hoppade vi över västkusten på grund av meteorologerna, även om deras felmarginaler kan vara stora.

    Ha de gott ni också, absolut ska jag göra det 🙂

   • Köer säger du….. tack för att du berättade det! Jag harar köer!! Hm fast gå ner i en ”riktig” ubåt som är i drift… hm det där får man nog ta en funderare på! Kan vara värt det ändå!
    Västkusten är sjukt dyr men det finns ett par undantag!
    Kan tipsa om ACSI- kortet som gäller på Apelviken och Tylösand i lågsäsong. Då kostar det bara 200kr/natt på jättefina campingplatser

    Ha de gott i blåsten 😎

 3. Jag skulle aldrig i hela mitt liv åka ner med och i en ubåt…aldrig!!! jag skulle få cellskräck! Men det kan vara nog så intressant att titta på land bara 🙂 Kram

 4. Blekinge har en väldigt fin kust och de flesta städerna tar villigt emot husbilar. Finns dessutom hyfsat gott om tömningsstationer. Ett tips som kan gälla hela Blekinge är att ta båten ut på öarna, lämna husbilen på ställplatsen då den tyvärr inte kan följa med på de mindre båtarna.
  Karlshamn, ta en dagstur ut till Tärnö och åka genom hela den yttre skärgården. Underbart, och ännu mer underbart om det är fint väder. Hanö, Tjärö är också trevliga öar. Sedan finns ju självklart också öarna bortåt Karlskrona.
  Blekinge – Sveriges trädgård

  • Tack för tipset 😊
   Ska ta en rejäl Google-stund igen innan vi åker dit till sommaren nästa år ☀️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: