Vi tog bussen in till Sibenik…

Nu har vi landat! ☺️ Gillar camping Solaris mycket! Vilket badvatten här är, och mataffären går knappt i ord beskriva! Brödet därifrån är godare än på konditoriet hemmavid!

MEN det finns alltid ett par ”men”…. Här är definitivt inte tyst kl 23:00, knappt klockan 04:00 ens, party party, vilket hade varit väldigt jobbigt om man inte haft rejäla öronproppar!!! Sen har de nog åtta barn i husvagnen tvärs över… Och idag har de inte varit glada alls, möjligen har internet legat nere… Eller är det värmen?! I alla fall så har alla på vårt område hört deras missnöje! Oftast tänker jag – ”det är inte mina barn”! Men det gick över den nivån idag… Kanske är det värmen för min del oxå, att mitt tålamod inte är så bra, men längtade ett tag till en ställplats på nått öde ställe, men sen sansade jag mej! Vi är ju där vi vill vara, och längtat till hela vintern – vad är väl då ”lite” barnskrik? 😜

Klockan 16 tog vi bussen från campingen in till Sibenik. Varmt var det!!! Men vilken fin stad (när man väl kom till den gamla delen) 🙃

Vi gick upp till fortet St Michael, jösses vilken utsikt!


Väl nere igen började vi leta efter en bra restaurang, hungern satte in! Fick tipset hos turistbyrån om restaurang Pelegrini, tyvärr var där fullbokat 😞


Vi började bli riktig hungriga nu, och vad gör man då?? Jo man går in på första bästa ”hak” även om alarmklockorna ringer för fullt – inte mycket folk, inte fint dukat – eller dukat alls föresten ….. Besticken kom efter maten!!! Ja ja man kan inte ha tur jämt 😒

Staden Sibenik var i alla fall väldigt trevlig! Långt i från Trogir, Porec och Split men på en fjärde plats skulle jag säja! 


Fanns lite shopping oxå 😜


Behövde en ryggsäck och en solhatt inför morgonens båtresa till Krka 👍🏻

En fontän med sköldpaddor!!!! 😄

Rätt skönt var det att vända tillbaka till campingen för att sätta sig utanför husbilen i 25 graders värme och tända myggljusen och ta en whisky 😊

Imorgon ställer vi klockan 😂😂😂 (vi behöver aldrig ställa nån klocka – vi vaknar typ 6) för här ska det bli båttur till Krka – ska bli jättekul!!!!

7 svar till “Vi tog bussen in till Sibenik…”

 1. Šibenik är mysigt, i gamla delen och uppe vid fortet! Skrikiga barn gillas inte 😯 skäms att säga det, men….. ha en fin tur imorgon. Köp färska fikon om du hittar, så gott! 😚

  • Håller med, men kan samtidigt säga att jag har ju haft egna skrikiga barn, och då hanterade vi det inte riktigt som de göt här 😳
   Kanske skulle ha en ”vuxendel” på campingen, som de gör på hotell nuförtiden 😂😂😂
   Själv valde jag barnhotell och restauranger som hade en barnavdelning typ, just för att man själv skulle kunna slappna av!
   (Har ju en liten gosse med ADHD 😜)
   Men som sagt, oftast tänker jag – det är inte mina barn!
   ….. men ibland går det inte 😳

 2. Fin fontän var det i alla fall. Vi har så tyst att vi kan höra en knappnål falla på natten. Vi satt ute igår till 23.45 och 5.30 satt vi ute igen, fast i morgonrock och drack två koppar kaffe, tills klockan var halv ni! Tre timmar, en dator, under markisen och två koppar kaffe! Visst är det semester!

  • Härligt! Antar att slottscampingar inte drar till sig så många barn 😂
   Men men man kan inte få allt här i världen😉 och det finns ju öronproppar 👍🏻😜
   Ha de gott 😎

 3. Det är inte alltid ens på ställplats man slipper skrikiga barn 😳 och där tror jag att de gnäller ännu mer och håller bollspel mellan bilarna när föräldrarna vill ha billigare semester (billigt blir det inte om nåt går sönder)🤑. Detta har vi råkat ut för i Tyskland och då har tålamodet prövats på riktigt kan jag lova 😅😂😂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal Stora Husbilspodden

I husbilsskolan får vi lära oss om olika värmesystem i våra husbilar. Det blir fläskpannkaka i omniaugn, lyssnarmail och en väldigt god kommaframöl. Peter har fått ett oväntat samtal om sin nya husbil som han väntar på, och i restipset får vi följa med Maria o. Christian Stadling till Danmark. Elmia Husvagn Husbil https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA podkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal
 2. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 3. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 4. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 5. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
%d bloggare gillar detta: