Framme på Camping Solaris i Sibenik

I går kväll vandrade vi den ruffiga stigen än en gång mot Krk. Den var verkligen ruffig!! Över stock och sten om man säger så!! I totalt mörker på vägen hem! Men det var närmare än att gå på asfalterad väg, så vad gör man 😄

Vi hamnade först på en restaurang i hamnen som såg rätt trevlig ut. När vi satt oss och fått in menyn började båda tjejerna vid grannbordet röka…. Det blåste rätt på oss! Alltså jag hatar rök! Hatar stark parfym och andra starka lukter! Kan helt enkelt inte andas utan inhalator typ. Eftersom menyn inte heller utlovade några kulinariska upplevelser (i alla fall vad man kunde läsa sig till) så reste vi oss helt enkelt och gick därifrån! Detta är inte för oss vanligt!! MEN man lär sig med åren om man säger så! Man ska gå på magkänslan! 

Det visade sig att vi gjorde helt rätt!!! Vi hamnade istället på en väldigt väldigt bra restaurang på Hotel Marina 👍🏻🔆😎


Så tjusigt, jättegod mat, kanon service och fantastiskt bra underhållning!! Det gjorde vår kväll kan jag säga😊

Staden Krk är inte som Trogir eller Porec, men väl en lite småmysig fiskeby.


Efter att ha traskat hem genom ”snåren” igen (ja, ni som gått där vet vad jag menar) 😄😄😄 satte vi oss utanför husbilen och mös i mörkret 


Man hade ju önskat att den översta bilden var utsikten från vår plats, men riktig så bra var det inte 😉 Det är Krk by night ☺️

Men visst lyser mina glödlampor snyggt??? 😜

I morse satte vi fart rätt tidigt, för vi hade ett par mil att köra – typ närmare 40…🙄

Vägen från Krk var inte jätterolig, för där var ett vägarbete som gjorde att man fick ta en omväg, som för en höjdrädd människa inte var jätterolig! Satt och höll mej i stolen 😖

Vår maskot Minonin la sej ner och blundade! Det ville jag oxå göra!!!!😖

Vi tog sen motorvägen, mycket bättre! Kustvägen har vi kört tidigare, och det är en väldigt vacker väg, men den är krokig och vi ville bara komma fram helt enkelt! Så fort och säkert som möjligt!

Kroatiska motorvägar är väldigt fina, och knappt någon trafik alls. Ett tag trodde vi att vi fastnat på en landningsbana på Landvetter eller nått, för så såg det ut! Rakt, platt och stäppmark typ, mil efter mil!! Såååååå drygt och tråååååkigt! Men nästan 40 mil går oxå till sin ända, som tur väl är!


Väl framme på campingen är man alltid lite orolig… Eller mycket orolig! Jag bokade i september förra året!!! Men kommer man in på platsen? 😖  Är campingen lika bra som den förra? 😳 Tja man kan ju alltid åka om den skulle vara dålig! 

Vi kom lätt in på platsen! OCH vi fick en superbra plats! ☺️


Många skriver på FB och frågar om man måste boka campingplatser i Kroatien, nä det tror jag inte man behöver, MEN vill man ha en bra plats, måste man! Om man inte har en otrolig tur förstås, (det har inte jag!!). Kamp Krk hade varit fullbokad i tre veckor, sa de när vi checkade in!!! Redan!!!!😳

På Solaris finns många ledig platser, men inga av de havsnära! Och det är de JAG VILL HA!!! Har man ynka två-tre veckor här nere, så vill jag ha det bästa! Jag googlar och planerar direkt när vi kommit hem (inför nästa år) och bokar!!! 😎 Andra vill vara spontana, det köper jag helt och fullt, men sån e inte jag ☺️

Nu ska vi gå och utforska campingen 👋🏻

7 svar till “Framme på Camping Solaris i Sibenik”

 1. Fina bildcollage du gör! Och vilken fin plats på campingen ni fick! Jag tänker som du, jag tror sällan att man MÅSTE boka platser under en semester. Men om man vill ha en speciell camping eller en bra plats under högsäsong – ja, då kan man nog behöva boka!

  • Tack ☺️ de tar nästan längre tid att göra än skriva i bloggen. Men sen använder jag dem i fotoboken jag gör varje år, och då är halva arbetet redan gjort 😄

 2. Du är som min kära make Kjell:) Han vill gärna ha livrem o hängslen när vi åker lite längre:)). Han har också bokat platser i Kroatien. Jag lite…vi får plats alltid någonstans ..men nu fick han bestämma. Ni ser ut att ha det jätteskönt. Har försökt läsa i kapp…men det går så tungt ännu för mej. Andningen är inte så bra än. Kul att få läsa ändå om er resa. Du är duktig på att lägga ut bilder 🙂 Ha det fortsatt bra. Kram

  • Usch så hemskt att inte kunna få luft!!! Hoppas du kryar på dej snart, verkligen inte roligt att vara sjuk 😰
   Kryapådejkramar från Croatia😎🔆🚐

  • Har sett det på lite bilder på FB! Ser inte kul ut! Längtar inte hem alls 😜😎🔆

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: