Vadstena ställplats i strålande sol

Jösses vilket väder vi fått!!! Det kunde man ju inte ens drömma om! Inte ens i ens vildaste fantasier trodde man det kunde bli så bra?! För mindre än 7 dagar sedan var det minusgrader på natten hemma!! Nu sitter vi i shorts utanför husbilen, mätta, efter goda grillade kycklingspett på Cobben, och Findus potatisgratäng👍🏻… Kanske nått glas vin oxå…. Solen gassar mej i anisktet och jag kan inte annat än säga TACK till vädergudarna och ÄNTLIGEN!! 

Jag ska sjunga in våren varje dag, hela livet om det är det som behövs 😄 Min kära familj kanske inte uppskattar det fullt ut men va fasen – vi får ju sol 😄


Om vi ska backa bandet lite… Vi hamnade i Oset igår i Jönköping, orkade helt enkelt inte köra längre… Och det var nog ”strategiskt” rätt 😄 för det var tydligen fullt här (på vår slutdestination) igår kväll ändå! I stället startade vi från Jönköping i morse och tog sikte mot Vadstena! 

Jättefin plats för övernattning, och vi var inte ensamma, men inte mer än så! Lite mycket ”busåkande” av svarta BMW:s / Mercedes för vår smak… 

Frukosten kunde vi äta ute – första gången i år!! Underbart!!

Väl framme i Vadstena hade vi tur och fick en plats 😄 (köpt en Triss-lott nu i eftermiddag, för det trodde vi verkligen inte!!) 

Vilket ställe!! Vi gilla!!!! Denna ställplatsen går direkt upp på vår topplista!!!

Träffade mycket trevliga bloggföljare som tipsade om en brassestol som tydligen bara finns att köpa här i Vadstena. Få se om det finns tid för inköp imorgon innan vi far vidare 😊

Idag var det slottets dag på Vadstena slott. De sköt salut och hade visningar på slottet, tyvärr var det fullbokat när vi väl kom till skott… 😕


Tog en egen runda i slottet, men man vet inte riktigt vad det är man tittar på…. Man vill ha lite historia som grädde på moset… Men det får bli en annan gång.

Hittade en spegel… Spegel, spegel på väggen där, säg mej vem vackrast i landet är….😉

Magen började ju som vanligt kurra efter ett tag, och det såg ju väldigt trevligt ut med uteservering, så vi slirade in på en… Och vad måste man inte prova när man är i Vadstena, om inte Klosteröl!! Men vad skådar mitt öga??? Klosteröl från Halmstad??? Snopet! Ja ja men ölen var god och e man i Vadstena så måste man väl dricka Klosteröl?!


Klostret däremot e jag riktigt besviken över! Inte en nunna eller munk jag såg någonstans?! Va??? 


Och klostervinet??? Var fanns det?? Nä, besvikelsen stod skriven i min helig skrift! Det är ett som är säkert!! 

Nä tillbaka till husbilen blev det i stället för lite grilla och sola – vilket underbart väder!! 

Tog fram mitt eget klostervin 😄


Detta är livet!!!

Imorgon far vi vidare mot nya äventyr 😄

13 svar till “Vadstena ställplats i strålande sol”

 1. Så härligt ni har det! Vadstena är verkligen superfint! Mannen jobbar även imorgon så vi lär hålla oss här i krokarna resten av helgen. Ha det bäst!

  • Ja Vadstena var riktigt fint!! Gick direkt upp på vår topplista! Synd det ska vara så långt hemifrån bara..
   Ha de gott i solen 🔆

 2. Fin ställplats och trevlig ort jobbat in morgondagen så vi fortsätter några dagar till här nere i Skåne

 3. Visst e det fint i Vadstena. Vi shoppade möbler där vid gamla tågstationen på nåt outlet…så håll i plånboken eller åk vidare 😂 hoppas kloster vinet smakade.😉 Även. Den danska huvudstaden visar sig från sin bästa sida 😎☀️🚲🚍

  • Det var inte öppet tyvärr 😕 öppnar den 4/6 Attans!
   Kanske anledning att åka dit igen då 😄
   Ha de gott i Danmark 😊🔆

  • Ja visst är det underbart!! Vi behöver sol 🔆 allt blir så mycket trevligare då 🔆
   Ha de gott 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

52. Ett år som husbilspodd!🍾 Stora Husbilspodden

I Husbilsskolan pratar vi däck, kanske inte det första man går och tänker på men otroligt viktigt. Vi pratar om vad en ställplats/camping får kosta per natt. Lyssnaren Johan Banks undrar vad vi lyssnar på i husbilen när vi kör och här kommer lite oväntade svar😂. Vi firar dessutom 1 år som podd med tilltugg och massa bubbel…och vem i gänget är det som får stå för elen i två dygn? Restips: Holsljunga Camping & Café https://holsljungacamping.se Kommaframmat: “Förrätt” (detta blir det ofta när vi kommit fram på plats i Kroatien till Kommaframbubblet) Blanda en burk Philadelphiaost med en matsked creme fraiche, en nypa grovsalt och lite vitpeppar. Rör om och rulla in osten som en rulle i smörpapper. Lägg i kylen ett par timmar. När det är dags att servera, lägg ostklumpen i mitten av fatet och strö över stenbitsrom/kaviar, hackad rödlök och hackade rädisor, vid kanterna salta kex eller potatischips Kommaframöl: Hönö Lager från Hönöbryggeriet. Fruktig smak med inslag av ljust bröd, aprikos, örter och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C till fläsk- och lammkött eller som sällskapsdryck. 5% Nr 30590 Elmia Husvagn Husbil: https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA poddkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 2. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 3. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 4. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
 5. 48. Restips inför europaäventyr
%d bloggare gillar detta: