Irish coffe smakar bäst i riktiga glas!

Här kommer som utlovat mitt ”berömda” Irish coffe recept
(inte helt ovanliga alla andra man kan googla fram 😉 )

1 glas innehåller:

4 cl Whisky
0,5 tsk brunt farin socker
Nybryggt kaffe
Vispad grädde
Hackad mörk choklad

(Jag gillar inte när det är för sött, så jag har dragit ner lite på sockret!)

Blanda whisky, kaffe och farinsocker ordentligt innan grädden spritsas på,
annars ligger det som en sörja längst ner i bottnen och sista klunken blir iiiiinte så god!
Fast det kanske är en smaksak?!

I helgen blev det fyra stycken 😄🔆 De fina glasen kan man köpa på Sejdelshoppen

För visst smakar det extra gott när man har riktiga glas att dricka ur!

Vi har ju även Mariestadsglasen från Sejdelshoppen, tyvärr dock inte i husbilen (ännu…). Håller på att lura på hur man kan få med dem också, utan att de skramlar sönder och samman. Man vill ju inte vira in allt i bubbelplast precis!
Men ölen smakar mycket godare i riktiga glas!!!
Samma är det med Irish coffe :-D!

5 svar till “Irish coffe smakar bäst i riktiga glas!”

 1. All dryck smakar bäst i riktiga glas, men det är ju det där att man inte vill att det skall skramla sönder och så väger det ju en hel del. Man får kompromissa ibland vad som är viktigast, vinglaset skall absolut vara i glas, kaffekoppen kan vara i plast 🙂 Men äter gör vi för det mesta på papptallrikar så slipper vi en massa disk.

  • Så sant så sant! Har inte problem med vikten (eller vikten i husbilen i alla fall 😁) Vill oxå ha vinglas i riktigt glas!! Men ver inte hur jag ska förvara dom när vi åker. Plasttallrikar använder vi i början av säsongen sen blir det papp när man tröttnat på att diska 😄
   Ha de gott 🔆

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal Stora Husbilspodden

I husbilsskolan får vi lära oss om olika värmesystem i våra husbilar. Det blir fläskpannkaka i omniaugn, lyssnarmail och en väldigt god kommaframöl. Peter har fått ett oväntat samtal om sin nya husbil som han väntar på, och i restipset får vi följa med Maria o. Christian Stadling till Danmark. Elmia Husvagn Husbil https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA podkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal
 2. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 3. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 4. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 5. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
%d bloggare gillar detta: