Gasproblem!

I går hämtade vi hem vår rullande sommarstuga – för nu är det vår🌷🔆

  
Kyss mej baklänges!  Idag har det snöat hela dagen😡 Men nu är den i alla fall hemma 😊

Igår pysslade vi i husbilen, städade ur den, diskade allt ”porslin”, bäddade, fyllde på förnödenheter, installerade internet och Apple-TVn (Micke bäddade och jag installerade internet 😄👍🏻) 

  
Nybäddat – check

  
Fyllda skåp – check

Lurade på en liten crazy idé om att åka ner till Lövstaviken (ca 2 km hemifrån) och fira husbilspremiären där, men det sket sig stort stycke! Allt på grund av den här lilla fula mojängen:

 
Det är en gas-reglerar-grej. Det kom ingen gas in i bilen. Micke bankade, skruvade och bankade lite till, men nej vi var och förblev gas-lösa! Blir till att lämna in den på Campea igen 😕. Tydligen ett rätt vanlig problem efter vintervilan.

Idag har jag vårdat våra stolar och soffor! …och matta. Tvättade lädret med lädertvätt, sen smorde jag in dem med läderbalsamen. Lite tråk-jobbigt men så värt det!

  
Sen var det dags att spraya allt med Texelent spray, som gör att kaffe, vin och annat man kan spilla, stannar kvar ovanpå tyget /mattan – istället för att göra en ful fläck! Skitbra! Vi har verkligen utsatt vår soffa med både drinkar, vin och en hel kopp kaffe  (eller hur Roger och Lena 😉😄😄😄) men inte ett spår efter det finns kvar 👍🏻. Men man får ha andningsmask när man gör det, för det är då verkligen inte hälsosamt!!!

Men nu e vi körklara (ja, alltså när Campea har bytt ut vår gas-mojäng) 🤔

  

Dags för husbilssäsong 2016 👍🏻🚐🔆🌷🍾🎉

17 svar till “Gasproblem!”

 1. Vilket stort fint garage ni har. Jag skulle gärna bo på landet och gärna ha en måttligt stor ekonomibyggnad, att kunna använda när vi inte åker. Vi hade vår premiär för två månader sedan. Hav tröst, snart är det er tur.

  • Jepp vi har bokat det till nästa år oxå! Där står den så bra och tryggt 😊 men nu vill vi bara ha bort snön och reparerat gasgrejjen, sen så 🔆🚐🌷

 2. Ja verklige kasst väder, vi körde förbi Falkenberg (med bil)för några timmar sedan påväg hem ifrån Göteborg och oj va de snöade…
  Internet i bilen, berätta hur ni löst det på fiffigast möjliga sätt så man kan använda apple-tv´n..?
  kram på er//Torbjörn

  • Ja usch och fy! Vi vill ju ha våååår!
   Vi har en Dovado Tiny AC och ett USB modem kopplat till den med Telenor fri surf (ett gammalt abonnemang), vill du förkovra dig mer i detta så gå in på Mickes blogg (den uppdaterar han typ ….. Sällan! Men plötsligt händer det) http://www.trevik.com
   Där står det inte mycket om våra resor, men mycket om teknik i husbil 😄😄😄
   Ha de gott🔆

   • Har märkt det, jag brukar kika in där ibland…. 🙂 🙂
    Jag kolla vad mister Trevik skriver.
    Hälsa honom.

    //Torbjörn

 3. Härligt att få hem bilen, synd med gasolen, det är tyvärr baksidan med chraschsensorn att dom vill ” klibba” igen , montera gärna ett gasolfilter så händer det inte mer/ Pierre

  • Så heter den nog ja…. 😄 Vi ska nog sätta dit ett sånt filter så man slipper sånt här igen. Tråkigt att den inte ens håller i ett år 🙄
   Men men… Det går ju att laga 😊
   Ha de gott 🔆

 4. Vi förlitar oss på att Falkenbergs Mr NASA löser gasolproblemet – vad är väl en cr😈😠😬sensor mot alla gadgets Micke hanterar 😉

   • Jo tack nu står den hemma igen och vi har gas i bilen 😊
    Campea har ryckt upp sig 👍🏻
    Gick på garantin, men vi bytte till en ….. Grej som slår om automatiskt, så Micke behöver inte gå ut och byta tub mitt i natten längre 😄👍🏻
    Såååå på lördag kanske det blir premiär 🎉

 5. Min första reaktion…Vart har ni snön ??!!. Det är ju barmark hos er..:) Inte klokt vilken skillnad det är mellan er o oss. Vi har som sagt flera meter snö än 🙂 Visst är det väl ändå trevligt att fixa o dona i husbilen. Husbilslivet där är härligt det:)) Kram

  • Jo här är det barmark igen, kom ett litet bakslag i lördags – måndags men nu är det borta igen som tur väl är.
   Premiärtur på lördag om inget oförutsett inträffar 😄🔆🚐
   Ha de gott Kram (ska bli spännande att följa ditt markisprojekt👍🏻)

 6. Visst är det kul att fixa hb till säsongen…
  Visst är Texelent bra? Vi har använt denna på all klädsel i hu…

  • Det är det verkligen 😊 är hellre där än inne 😄 mycket fortare går det att städa där oxå 😄😄
   Texelent är super 👍🏻👍🏻👍🏻
   Ha de gott 🚐🔆🌷

 7. Så skönt att de fick ordning på det. Vi skall också få monterat en gasolomkopplare samt en fast tank så man lätt kan fylla på med gasol. Vi har bokat detta på JR larmcenter den 29/3 ha det så gott på premiärturen. 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

52. Ett år som husbilspodd!🍾 Stora Husbilspodden

I Husbilsskolan pratar vi däck, kanske inte det första man går och tänker på men otroligt viktigt. Vi pratar om vad en ställplats/camping får kosta per natt. Lyssnaren Johan Banks undrar vad vi lyssnar på i husbilen när vi kör och här kommer lite oväntade svar😂. Vi firar dessutom 1 år som podd med tilltugg och massa bubbel…och vem i gänget är det som får stå för elen i två dygn? Restips: Holsljunga Camping & Café https://holsljungacamping.se Kommaframmat: “Förrätt” (detta blir det ofta när vi kommit fram på plats i Kroatien till Kommaframbubblet) Blanda en burk Philadelphiaost med en matsked creme fraiche, en nypa grovsalt och lite vitpeppar. Rör om och rulla in osten som en rulle i smörpapper. Lägg i kylen ett par timmar. När det är dags att servera, lägg ostklumpen i mitten av fatet och strö över stenbitsrom/kaviar, hackad rödlök och hackade rädisor, vid kanterna salta kex eller potatischips Kommaframöl: Hönö Lager från Hönöbryggeriet. Fruktig smak med inslag av ljust bröd, aprikos, örter och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C till fläsk- och lammkött eller som sällskapsdryck. 5% Nr 30590 Elmia Husvagn Husbil: https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA poddkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 2. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 3. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 4. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
 5. 48. Restips inför europaäventyr
%d bloggare gillar detta: