På väg hem igen

Nu sitter vi på tåget tillbaka hem igen. Har sagt det tidigare, men det kan verkligen nämnas igen – så smidigt! Att lägga till nån hundralapp för första klass var oxå väl värt pengarna, för det är så sköna fåtöljer att sitta i och gott om plats 👍🏻

Bra internet är det oxå, så passar på att blogga lite 😊

Glömde ju skriva om mina inköp från mässan igår 😄. Nä det blev ingen ny husbil, men väl lite textilspray, eftersom man bör göra det en gång om året. Kan verkligen rekommendera det, gjorde ju ett eget test för ett tag sedan eftersom jag inte riktigt trodde på det 😄. Men det var verkligen så! Spiller man kaffe / vin / läsk på mattan så lägger det sig som små droppar på, och man kan bara torka upp det med lite hushållspapper. 👍🏻


Tycker det är så konstigt oxå att det nästan bara var husbilar med långbäddar på mässan! Är det verkligen så de flesta vill ha det? Har inte alla dubbelsäng hemma? Men i husbilen sover man som syster och bror typ? Sängar utefter väggarna och en gång i mitten?? (Det är de jag menar, inte de som är ihopbäddade)


Totalt var där väl en 50 husbilar och kanske fem av dem med queensbed?? Vi går inte ens in och tittar i de husbilarna! Passar inte oss, men smaken är som baken antar jag! Synd bara att utställarna inte förstår att man kanske kunde ha hälften av varje i alla fall🤔

Annars var väl mässan trevlig, men inget vi kommer åka på igen. Elmia rules!🤘🏻

Rapport då från gårdagens restaurang 😄 vi bara äter och äter! Men oj va många mysiga restauranger det finns!  Svårt att välja!!! Vi hamnade återigen i Vasataden, på en italiensk denna gången, och vad äter man inte då om inte en pizza Mmmmmm


Avslutade kvällen med en stänkare vid brasan i hotellobbyn 🍸


Fin belysning! Men så heter det ju oxå Nordic light hotel 😊

I morse blev det en promenad i vår vackra huvudstad, efter en stadig frukost, eftersom tåget inte gick förrän halv 12. Inte varje dag man kan promenera i sånna omgivningar!


Någon som vet vad man fiskar med nätet vid den lilla båten???


Undra om kungen var hemma?! Ett fönster var öppet, (tredje från höger i mitten). Säger de inte att de är hemma om de flaggar? Eller är det bara en myt?

Ha en härlig jobbevecka 😊 snart e våren här 🚐🌷

19 svar till “På väg hem igen”

 1. Hej! Förstår inte heller den sänglösningen. Har man dubbelsäng hemma vill man väl ha det i hb också. Visserligen blir det något mindre garage men det får man ta. Ha det gott – hoppas vi ses snart ute med våra hb – kram

 2. Hej & Tack för era intryck från mässan. Textilsprayen är är jättebra. Längbäddar utmed väggarna, Nej Tack. Vi hade det i tre år och hu så hemskt och aldrig mera. Kram & Sov gott

  • Nä det förstår jag verkligen mej inte på?!
   Att det finns förstår jag, men att utställarna väljer att i stort sett bara ha sånna bilar på mässor och i försäljningshallarna, det förstår jag inte!!! Men men man förstår ju inte allt här i världen
   Ha de gott Kram

 3. Kan bara hålla med, varför vill man ha långbäddar…?? Kanske någon som har som kan svara på det 🙂
  Måste ju finnas någon anledning eftersom det verkar vara hyfsat vanligt ändå. Vi skulle aldrig skaffa det, verkar trist 🙂
  Härligt att läsa om era restaurangbesök också, har appen i telefonen också så vi skall nog börja använda den mer frekvent framöver.

  • Ja jag skulle oxå vilja veta det, hoppas nån kan svara 😊
   Tripadvisor appen är suverän, men man får ta omdömena med en nypa salt – alla har vi ju olika smak 😊 men om en restaurang har många bra omdömen plus en ”god” meny, då brukar det vara bra 😄👍🏻 Ha de gott

 4. Långbäddar tilltalar mest de äldre och det är trots allt den kundkategori som dominerar husbilsmarknaden. Som tur är blir det fler och fler yngre som har upptäckt det förträffliga med husbil 😊 så vi får se om det kan komma lite fler drottningsängar i husbilsmodellerna i framtiden. 😊

 5. Vi som vill ha våra cyklar i garage lätt tillgängliga, och inte behöva sänka styre, sadel eller ändra höjd på säng har inte så många alternativ. Tyvärr. Men det fungerar utmärkt med iläggsdynorna. Även för oss äldre ;-).

  • Ja det förstår jag 😊 men jag tänkte mer på de som har sängarna (lågt) på var sida, en gång emellan och toa längst bak. Så jag undrar kanske mer om det verkligen är så många som köper dem, att säljarna endast (i stort sett) bara har sånna framme, än varför folk köper dem… Förstår ju att alla har olika smak och tycke😊
   Ha de gott 😊☀️

 6. Precis – långbädd lockar inte det minsta – där är jag nog inte flexibel och har inte ändrat mig efter fem säsonger på rull.

  Månne samma stelbenta nasarinställning som att ‘alla vill ha helintegrerad husbil’ och ‘ingen vill ha ljus inredning i personbilar’ inte skall vi väl ha valmöjlighet eller mångfald… snickesnickesnack är det mängdrabatt vid inköp av ett enda utförande eller vad gör dem så tråkiga.

  Fler roliga OLIKA husbilar önskas 🚙

 7. Det verkar vara många som inte vill ha långbäddar…För oss är långbäddar bäst i husbilen. Där kan jag ha tempurmadrass för min krockskadade dåliga rygg o nacke. Det går inte i dubbelsäng i husbilen, eftersom min man vill ha hård madrass. Så för oss är långbäddar det enda alternativet. Hemmavid har vi dubbelsäng o varsin madrass…min med tempurmadrass såklart. Annars var det trevligt på mässan tycker vi. Men inte såg vi er någonstans…men vi ses någon annan gång. Kram

  • Det förstår jag verkligen! Tempurmadrass måste vara underbart, jag har ”bara” en kudde, men den funderade jag faktiskt på att ta med till Stockholm i helgen. Älskar den! En madrass måste vara ännu bättre.

   Vill bara förtydliga att jag menar inte att det är ”konstigt” att vilja ha långbäddar, utan snarare om det verkligen är såååå många som vill ha det? Att utställare och handlare i stort sett enbart visar upp dem…. Deeet undrar jag 🙂

   Stockholm är stort, trodde också vi kanske skulle springa på varandra, men inte då :-D. En annan gång 🙂

   Ha de gott Kram

 8. Håller med, förstår att det e många som har det med tanke på hur vanligt det är på mässor och hos handlarna men e också nyfiken på vad anledningen är till att det väljs 🙂
  kramar till er alla 🙂

 9. Vi reagerade också på det där med långbäddar. Vi till och med valde en sån bil till vår favorit i mellanklassen, eftersom det knappt fanns några andra (jo det fanns några med dubbelsäng, men då var det nåt annat vi inte gillade med dem). Den vi kollade på kunde man dock välja med annan sänglösning (dubbelsäng). Själv skulle jag ju inte kunna tänka mig långbäddar, ärligt talat. Och jag kan inte förstå att det ska ha med ålder att göra… Ömhet och närhet vill man väl ha i alla åldrar… eller?

   • Precis vad jag sa igår! Att alla tycker väl om närhet? Om man inte tröttnat på varandra förstås 😁 men då kanske man inte skulle ha husbil…?!😁🙄🤔

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal Stora Husbilspodden

I husbilsskolan får vi lära oss om olika värmesystem i våra husbilar. Det blir fläskpannkaka i omniaugn, lyssnarmail och en väldigt god kommaframöl. Peter har fått ett oväntat samtal om sin nya husbil som han väntar på, och i restipset får vi följa med Maria o. Christian Stadling till Danmark. Elmia Husvagn Husbil https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA podkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal
 2. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 3. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 4. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 5. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
%d bloggare gillar detta: