Bro bizzzzzz – en liten fiffig sak

Jisses så smidigt det var att beställa bro bizz för Öresundsbron!! 

Vi beställde ju en bizz för Österrike förra året och det var ju verkligen hur smidigt som helst! Man hörde bara ett litet piiip allt eftersom man körde, sedan drogs pengarna från vårt Mastercard. Sånt gillar jag! Ja, alltså jag kanske inte gillar just det att det kostar pengar…. Men om det nu ändå kostar pengar, så kan det ju vara så här fiffigt – inga vinjettköpt eller ”motorvägsbås” som köar upp sig!

När jag idag då skulle beställa en bro bizz till Öresundbron, visade det sig att man kunde koppla ihop den till vår befintliga bizz, chipp chopp så var det klart! Och eftersom vi nu är glada Caravan club medlemmar fick vi rabatt på årsavgiften för bizzen 😊👍🏻

Nu kan vi alltså glatt åka i den gröna filen över bron till sommaren 🚐

  
Såg dessutom att man kunde använda Easy go till färjan Gedser-Rostock (funkar även med Rödby-Puttgarden), snacka om smidigt!!! Jag gillar mycket!👍🏻

Korr 2016-02-12: SÅ VAR DET INTE ALLS! Visade sig att detta bara gällde personbil under 6 m…. Synd men men…..

Annars? Jag har äntligen tagit mig i kragen och köpt mej ett gym-kort! + haft en i individuell instruktion – kommer jag ha träningsvärk imorgon eller kommer jag att ha ännu värre träningsvärk i övermorgon?! 😁

  
Men det här kommer passa mej bra känner jag! (Så säger jag alltid när jag provar nått nytt! 😄) Träna när man vill – inga tider att passa + att man kan lyssna på den musik man vill! För musik är viktigt! Mycket viktigt!  Nu ska vi jobba mot Kroatien-beach-2016 😜🔆🚐

20 svar till “Bro bizzzzzz – en liten fiffig sak”

 1. Grattis till Friskis kortet o träningsbeslutet!
  Jag älskar oxå vår Bizz, den är tom värd att betala för eftersom resorna över Öresund blir till halva ordinariepriset. Funkar även i Norge på deras vägtullar o stora Bältbron fast då till deras ordinarie pris.
  Men är man ute efter smidigheten så är det suveränt!
  Nu längtar vi till våren o alla helgerna 🚍🚲 bara några veckor kvar 😜

  • Om vi nu beslutar oss för Danmark kanske vi kan få lite tips från er? 😊 Vi e helt lost på Danmark 😄 kan inte bestämma oss för PM det blir Mön och däromkring eller Skagen…. Eller Öland 😄🔆🚐
   Låt våren komma fort fort fort 🌷

   • Absolut, även om vi inte tagit oss norrut ännu. Vi har oxå mycket Danmark på kartan i år eller i alla fall under vårens längre helger och på sommarens början och avslut eftersom vi troligen tar stora bält igen…tror vi 😂😂😂

   • Visst eeee de kul att planera och att ha hela långa säsongen framför sig?!😄🔆
    Fast idag blev det ju minusgrader igen 😕

 2. Kjell har hållit på en del med detta ang Bro Bizz. Sen har han kopplat ihop Dom båda, när vi kör mot Kroatien. Visst är det smidigt 🙂 Kram

  • Visade sig att man inte alls kan använda den till färjorna…. Det kan bara personbilar göra under 6 m… Men till bron är den ju fiffig! 👍🏻🚐🔆

 3. Hej & Hallå! Bizz för Österrike, skriver du, måste man inte ha en ”Go-Box”? (eller vad den nu heter) Er bil överstiger väl 3500 kg? Vi formligen älskar Österrike, men har valt bort landet på senare tid, på grund av Go-Boxen.Till Öresundsbron har vi haft Bizz i många år. Vi har varit inne på att skaffa ”Bizz” för Frankrike. Men det har inte blivit av. Kram & Må gott

  • Man använder samma 😊 Vi beställde först den för Österrike och kopplade nu bara på Danmark – man använder samma box! Verkligen smidigt! De har något samarbete, undvik inte Österrike för det 😊
   Många säger att det är så dyrt och de kör småvägar i Österrike istället, men i det stora hela?
   600kr på väg ner och 600kr på väg tillbaka, på fina motorvägar?! Skulle inte ens fundera på att åka på andra vägar!
   Piiip säger det bara 😄

 4. Hej! Brobizzen är suverän! Man tjänar in årskostnaden på en enda resa! Vad gäller Österrike så funkar den bara så smidigt för husbil under 3.5 ton. Tyngre bilar betalar vägskatt beroende på miljöklass och antalet hjulaxlar. Husbilen ska registreras för att debiteras rätt klass. En enkel lösning är att köpa en Go-Box vid gränsen och be att få bli debiterad den dyraste klassen. Sen kan man tuta och köra! /Res väl!

  • Vilken bra information 👍😊
   Vi har tung husbil och vi tyckte det var bäst att beställa en hemifrån (har läst om sådana som det blivit fel för när de gått in och köpt vid gränsen… ) Det var inte krångligt alls tyckte jag. Man gjorde en beställning på internet, inom en vecka kom pappren man fyllde i (axlar, reg nr o s v) skickade in dem, sen kom Goboxen på posten 👍
   Tror man blir osäker eftersom man tror det är krångligare än det är!
   Där följer med tydliga instruktioner
   Men visst var vi lite oroliga att boxen inte skulle pipa första gången vi körde under en ”betalkamera” på motorvägen, men det hade vi inte behövt vara😊 Funkade klockrent!
   Så vårt råd är att beställa hemifrån sen är det bara att köra 🚐👍
   Men det är ju en smaksak / Ha de gott 😊

   • Hej igen! Ja, vi gjorde misstaget att inte läsa på och fixa box innan avfärd så vi blev lite stressade av alla frågorna om miljöklass och laddning etc. vid inköpet där vid gränsen. Vi åkte sen en annan väg hem så det blev betydligt färre vägmil i Österrike än planerat så vi har skickat tillbaka boxen till Asfinag och fått tillbaka överskottet från kontantladdningen. Jättesmidigt!

   • Vi skaffade som sagt en Easygo+ box, då dras kostnaden på Visa kortet direkt och man slipper det där med laddning och återbetalning 😊👍🏻 men som sagt det är nog en smaksak vad man tycker är bäst 😊
    Vi var däremot nu lite ”oroliga” hur långe batteriet i Goboxen varade, mailade dem, och fick till svar 10 år!! Så länge har vi nog inte husbilen 😄😄😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal Stora Husbilspodden

I husbilsskolan får vi lära oss om olika värmesystem i våra husbilar. Det blir fläskpannkaka i omniaugn, lyssnarmail och en väldigt god kommaframöl. Peter har fått ett oväntat samtal om sin nya husbil som han väntar på, och i restipset får vi följa med Maria o. Christian Stadling till Danmark. Elmia Husvagn Husbil https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA podkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 53. Getingfällor, restips och ett oväntat samtal
 2. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 3. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 4. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 5. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
%d bloggare gillar detta: