Från hysterin i Ullared till lugna Åkulla bokskogar

Matildas klocka ringde klockan fem i morse 😴 sen knallade hon ut i mörkret för att göra ett arbetspass i det stora gula varuhuset.

Jag och Simon knallade upp vid sju för att stå klara vid shoppingbussen som tog oss till varuhuset från campingen – smidigt 👍🏻

 Simon som annars är väldigt morgontrött hade inga problem att gå upp idag 😄 Han gillar oxå Gekås (han har ok:at att jag la ut det här kortet 😊)

Men oj oj oj oj va folk där var!!!! Jag är glad att vi var shoppade och klara kl 10! Inte så långa köer till kassan så tidigt på morgonen 👍🏻 

Men det var en lång kö utanför!! Undra om det blir rekord idag oxå

Min goodiebag 👍🏻 och bästa köp idag

  Adventskalendrar till de små (även inte om de är så små längre, så är det ju ett måste). Glittriga vita ljus till jul och nyår, kalenderljus, nya handdukar till badrummet (de är faktisk bättre än Hemtex👍🏻 kan varmt rekommenderas), och äntligen hittade jag ett ”smyckesträd” till husbilen, fast det var egentligen en ljuslykta, men funkade bättre så här tycker jag! Och så fina små ljuslyktor som man kan hänga eller ställa på nån hylla – kan man aldrig få för många av!! Plus lite kläder faktiskt, en gossetröja till Micke och en till mej 🐻

Det andra i påsen var mest förbrukningsartiklar man alltid köper på Gekås 😊 Så rätt nöjd är jag med dagens shopping faktiskt, och rätt så mycket fattigare oxå för den delen 😄 Brukar ju bli så på det stället!

Micke stannade kvar i sängen och körde sedan ut från campingen till Netonnet istället tills vi kom ut från varuhuset👍🏻 Klok e han!

Efter lite kaffe i husbilen körde från stirret i Ullared och mot bokskogarna i Åkulla.

Kan nämna att man kan glömma både tv och internet på Ullareds camping – det suger som mina barn säger!! Gick varken att se Idol eller Boy Machine igår 😕 men har man shoppat vilt på gekås kanske man struntar i tv och internet 😄 Roligt var det i alla fall att Matilda var med för en gångs skull 😘


Väl framme i Åkulla gick vi en härlig skogspromenad runt en sjö. Mickes kommentar: ”Hade varit bra om de gjort en handikappanpassad runda –  asfalterad och mindre uppförsbackar…. ” Slö e vad han är!


Det var inte mycket bokskog på denna rundan, men jag fick syn på en annan led när vi var på väg tillbaka till husbilen och traskade ensam iväg på den slingan (då var Micke helt slut😄)

 
  
Jösses va skogen är vacker på hösten och ändå sken inte solen! Var faktiskt lite orolig ett tag att jag skulle stöta på en älg eller ett vildsvin, såg spår av dem! Vet inte riktigt vad jag gjort då…. 😁 jakttider som det är….. Lagt benen på ryggen eller lagt mej ner och spelat död 😲 😁 Som tur väl var så slapp jag prova på vare sej det ena eller det andra 😊

I morgon hoppas jag att solen skiner så det blir härliga bilder från bokskogen 😊🔆

15 svar till “Från hysterin i Ullared till lugna Åkulla bokskogar”

 1. Slö? Jag?
  Det gick ju bra även om det inte var plan mark….men nått måste man ju säga, så man blir omnämnd på din blogg!!

 2. Bokskog… nåt mer vackert, magiskt finns knappt – som om löven är fulla av eget ljus.

  Mys oå 🍁🍂

 3. Gekås i Ullared har vi aldrig besökt och jag känner heller inget sug eller behov att åka dit. Skogspromenader i bokskogar är jag uppvuxen med i Blekinge och gillar skarpt.

 4. Vi besökte Gekås helgen innan och vände, vilken kö… det pallar inte jag. Får göra en ny tur här framöver mitt i veckan. Mickes kommentar skrattade jag gått åt, nåt min gubbe kunde sagt. Åkulla är himla vackert, speciellt nu på hösten. Besök den delen med de talande stenarna om du inte gjort det, himla kul att gå runt å läsa. Ha en fin vecka! /Imelda

  • Nä kö vägrar jag stå i oxå – fy och usch!!
   Tack för tipset om delen med de talande stenarna, där har vi inte varit. Får ta den nästa gång 😊
   Ha det så gott ni oxå ☀️😊

 5. Jag har åkt skidor i backen i Åkulla. Släplift fanns. Det var lääänge sedan. Hallands bokskogar är fina för vandring utan markvegitation. Vi avslutade säsongen liksom förra året på Hönö. Dock inte Klåva hamn. Tyvärr mycket oväsen med Fritidsgård i hamnen. Goda skaldjur från Klåva fisk, och flertal trevliga mest kvinnliga affärer. Fick ihop 55km cykling oxå på de olika öarna. Cykling med färja till de nordligaste öarna är fint. Nu är ekipaget tvättat garagerat, och polering, vaxning pågår. Taket är lite jobbigt, men idag blir den klar.

  • Hönö låter härligt med skaldjur!! Mmm 😊
   Får prova på det där med att cykla mellan öarna lät ju hur häftigt som helst! Tänk va vi får se mycket som åker husbil
   Micke håller oxå på att vaxar lite här och där, vet inte riktigt när han blir klar 😃
   Men vi planerar att åka två helger till sen kör vi in i idet 😕
   Ha de gott 😊

 6. Vi är ett Varbergspar som följer er blogg och känner igen oss i mycket. Tack för roande läsning och många bra tips. Vi har bara åkt husbil i ett år men lika ”besatta” som ni verkar vara. I helgen ser vi fram mot en tur till Torekov.Gekås camping besökte vi för en månad sedan,då kunde vi äta Lerhummer som vi köpte i butiken! Tv:n fixade vi med antennsladd bredvid eluttaget, sladd fanns att köpa i service butiken. Hälsningar Karlsson

  • Va roligt ni gillar bloggen 😄
   Jag pratade lite om att vi borde ha med oss en antennsladd i helgen, men Micke trodde det räckte med 4G – det gjorde det inte 😄 men men man överlever utan tv oxå (nästan i alla fall 😉)
   Torekov har vi aldrig varit, i alla fall inte med husbil. Vart står ni då? Där är ju verkligen helt underbart vackert 😊
   Hoppas på bra väder i helgen 👍🏻🔆
   Ha de gott 🍄🍁

   • Vi har stått på First Camping i Torekov, en välskött och trevlig camping ända nere vid havet. Där finns finna promenad möjligheter vid havet och bara tio minuter till byn och hamnen. Dock fick vi just veta att det är stängt, trodde de hade året runt öppet, så vi får tänka om, angenäma problem. Tack för svaret!

   • Torekov camping står på vår ”att-åka-till-lista”
    Väldigt fina omgivningar!!!
    Råå camping är öppen om ni ska neråt. Fina promenadvägar ner mot Råå, men lite stimmigt på campingen då de hyrt ut deras stugor till flyktingar – mycket cyklande, stojande barn på campingen. Men har man inte ont av det så är det en väldigt fin camping.
    Vi kör den långa långa vägen till Halmstad i helgen 😄
    Ha de gott // Nilla

 7. Ni ser ut att ha shoppat lite ändå på Gekås. Det är riktigt kul att vara där tycker jag…men väldigt tröttsamt. Förstår att karlarna inte alltid vill följa med…alla gånger man vill tillbaka till varuhuset, för man glömt:-)) att köpa nåt:-)) Håller med er…förstår inte varför dom inte fixar till så tv:n funkar också där. Ha det fint. Kram

  • Väldigt nöjd med inköpen faktiskt 😄 men vääääldigt mycket folk! Tur vi var uppe i tid! Nästa gång får vi nog ha med oss en antennsladd… 😊
   Ha de gott Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: