Incheckade i Ullared

Jag har syndat! Ja så är det! Det började med att jag i onsdags var i Glommen och köpte kräftor – pyrfärska kräftor! Direkt från fiskebåten.

  
Där finns en väldigt fin ställplats i Glommen, om den nu hade fått finnas😁. Men båtklubben fick inte igenom sitt bygglov, så det blev inget med det. Men när vi var där, stod det en ensam liten husbil. Det såg mysigt ut 😊. I alla fall, tillbaka till min synd! På väg tillbaka från båten (till bilen) sa Micke, lever dom? Och då hörde jag hur det prasslade i påsen. Jag skrek till högt och tappade påsen i marken!!! Tog upp den snabbt igen och knöt ihop den och la den i kofferten, hoppades de dött av rena förskräckelsen! Hade inte tänkt på det där med att de kunde leva, det brukar de ju inte göra när man handlar i fiskbilen!

Väl hemma kollade vi i påsen, jag och Matilda. De levde!!! Iiiiiiiiiiih! Det hade jag inte räknat med. Mailade min PT (hennes man som är fiskare på båten) och frågade vad jag skulle göra! De levde ju!!! Hon gav lite olika förslag, koka dem levande 😁, jag valde att frysa in dem.

  
Kan hålla med Micke om att de är fula när de lever!!! Det gjorde de här på denna bilden 😁😁😁 men sen blev de små isbitar 😈

Idag var det dags att tillaga dessa små läckerheter, jag fick stå ute för Micke tycker de är så äckliga! De andra åt Taccos!!! Blääää säger jag!

 Ugnsgratinerade kräftor, citronolja, vitlök, smör och persilja mmmmm va gott det blev, MEN jag hade råkat ta med lite vitt vin på turen….. Så helt plötsligt hade jag råkat hälla upp ett glas till mej….. Mitt i min hårda diet! Men det struntar jag i 😄 Jäklar va gott det var!

 
Jag gjorde två omgångar! För inte är det mycket mat på de små rackarna! Mums! 

Här är i stort sett fullt på campingen!  Får nog vise till att gå upp tidigt imorgon om man ska komma in i den lilla butiken överhuvudtaget!

 Och för en gångs skull så åker vi allihop ( i natt i alla fall 😄) sen tar Matilda bussen hem efter jobbet imorgon, hon vill inte åka vidare till Åkulla med oss 😕 

9 svar till “Incheckade i Ullared”

  1. Du har INTE syndat. Det är SYND att inte dricka den dryck gudarna gav oss till kräftorna. Läste att din diet förbjöd dej att dricka vin på helgen. Men snälla…. Vad är problemet? Drick vinet på vardagarna!

  2. Åh vad gott med kräftor! Synd att du måste äta ensam bara… Jag är inte heller så förtjust i att få hem levande, men Peter är mindre ”harig” haha. I Frankrike var allt möjligt i fiskdisken levande – till exempel jättestora krabbor.Men då sa jag nej – så stor kastrull har vi inte!!!

    • Ja vad skulle jag göra??? Koka dem levande?? Bättre att frysa lite 😁
      De var väldigt goda i alla fall 😄
      Ha de gott 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: