Råå Vallar

Vi hamnade på Råå Vallar igår kväll. Skönt att inte alltid åka så långt! Visste inte att detta var en åretruntöppen camping, men det vet vi nu!

  
Hade bokat en plats så vi fick fin havsutsikt 😊

I morse gick vi en promenad till Råå, vackert och helt vindstilla för ovanlighetens skull!

 
Kortet längst upp till vänster är Råå värdshus. När jag jobbade på mitt förra jobb hade vi ett litet kontor i Helsingborg och ibland åkte vi dit och åt lunch – ett riktigt höjdarställe! Hade gärna sett om de höll samma standard idag, om jag inte hade gått på den här förban…….. dieten 😁😠

Men det får bli till en annan gång, för hit åker vi igen 👍🏻

Efter frukosten cyklade vi in till stan. Det var en bit – 5 km enkel väg! Ovana cyklister som vi är (cyklar bara när vi åker husbil 😄) tyckte vi det var i längsta laget….. Men det var en väldigt fin cykelväg in till stan, inga uppförsbackar alls, förutom när vi skulle över järnvägen inne i stan.

  
Orkade oss inte upp i Kärnan denna dagen 😄 Shoppade lite istället… Hade oxå gärna tagit en fika på Fahlmans konditori, vilket annars är ett måste när man är i Helsingborg, men vi spar det oxå 😖

Fattar ni hur jag lider? Micke tycker oxå att han lider. Han tyckte att vi skulle gå in på Harrys – jag behövde ju inte äta!?! Kunde ju bara sitta där och titta på honom när han åt sin köttbit med pommes?!? Han är ett sånt stöd!!! 😕 Han lider inte kan jag tala om! Men nu är det bara en helg kvar, för det är de som är värst – helgerna! Vardagarna bara swishar förbi – piece of cake 👍🏻 Men på helgen – i en sån här stad – då är det en ordentlig prövning vill jag lova! Men jag klarade det 💪🏼💪🏼💪🏼

Veckans uppgift i min fantastiska fotokurs jag går, är att ta en bild med mycket färg, men man får bara använda en eller max två färger fick jag till i husbilsköket 😄 Vet ni hur många kort jag tog på en grön bakrund, innan jag fångade droppen??? 

  

Många! 😄😄😄

  
Nu e det dags att gå ut och tända på Cobben, ikväll blir det grillad kyckling, vitlökssmör och kokt broccoli 😊🔆

12 svar till “Råå Vallar”

 1. Förr i världen åkte vi då och då till Helsingborg, men nu är det riktigt länge sedan. Oräknat när vi bara kör förbi till södern. Bra då vet vi att det är vinteröppet. Må gott

  • Ja, riktigt trevlig camping faktiskt, och Helsingborg / Helsingör är ju inte så dumt det heller 😊
   Ha det gott 🔆

 2. De flesta campingplatserna som ligger vid vatten har bra lägen med fina utsikter. Jag gillar också Helsingborg som vi besökte för något år sedan. Övernattade då på en parkering ute vid restaurang Parapeten med fin utsikt över stan.

  • Ja visst är de, de har ju läget för sig, om man säger så.
   Parkeringar står vi inte gärna på, tar hellre det säkra för det osäkra
   Ha de gott 😊🔆

 3. En favorit när vi hade husvagn har varit där otaliga ggr – numera åker vi till Råå småbåtshamn ibland😊

  • Gick förbi där imorse, såg mysigt ut! Men ännu längre till Helsingborg city 😁
   Ha de gott i värmen 😎 och hälsa Marie och Wille 😊

 4. Mums – ni har det så gott där på Råå – ser lika härligt ut som jag tänkt mig vid denna tid 🍁

  Cykelturen vet jag precis hur den känns – sist tog vi bussen 😉

  Låter inte som om du lider speciellt…. grillad kyckling och vitlökssmör – slurp så gott 😆

  • Ja inte går det någon direkt nöd på mej 😉 nu ser jag slutet på eländet! Bara en prövningshelg kvar 👍🏻
   Ha de gott i det fina höstvädret 🍁🍄🍂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

52. Ett år som husbilspodd!🍾 Stora Husbilspodden

I Husbilsskolan pratar vi däck, kanske inte det första man går och tänker på men otroligt viktigt. Vi pratar om vad en ställplats/camping får kosta per natt. Lyssnaren Johan Banks undrar vad vi lyssnar på i husbilen när vi kör och här kommer lite oväntade svar😂. Vi firar dessutom 1 år som podd med tilltugg och massa bubbel…och vem i gänget är det som får stå för elen i två dygn? Restips: Holsljunga Camping & Café https://holsljungacamping.se Kommaframmat: “Förrätt” (detta blir det ofta när vi kommit fram på plats i Kroatien till Kommaframbubblet) Blanda en burk Philadelphiaost med en matsked creme fraiche, en nypa grovsalt och lite vitpeppar. Rör om och rulla in osten som en rulle i smörpapper. Lägg i kylen ett par timmar. När det är dags att servera, lägg ostklumpen i mitten av fatet och strö över stenbitsrom/kaviar, hackad rödlök och hackade rädisor, vid kanterna salta kex eller potatischips Kommaframöl: Hönö Lager från Hönöbryggeriet. Fruktig smak med inslag av ljust bröd, aprikos, örter och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C till fläsk- och lammkött eller som sällskapsdryck. 5% Nr 30590 Elmia Husvagn Husbil: https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA poddkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 2. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 3. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 4. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
 5. 48. Restips inför europaäventyr
%d bloggare gillar detta: