Ljusfestival och Nääs slott

Startade lördagen med en lång promenad i Nolhaga parken, solen visade sig från sin bästa sida!

  
Sen gjorde vi staden Alingsås, vad skulle man inte göra i caféstaden om inte gå på cafe?  

De hade ”pimpat” staden med en massa fina blom/frukt/grönsaks- uppsättningar, riktigt mysig stad!

Väl tillbaka vid husbilen körde vi ner till sjön Mjörn för att ev ställa oss där istället, men där var dels skugga = ingen solcellsladdning, och dels sunkigt = risk att köra fast, så vi körde tillbaka igen. Väl på plats kom en p-vakt fram till oss och sa vänligt men bestämt till oss att här kunde vi inte stå! Bussparkering 😁 Ops! 3 andra husbilar bakom oss hade fått 600kr i böter vardera… Vilken tur vi hade! Vi beslutade oss att åka till campingen i stället för vi ville sitta ute och lapa sol! Hade ju givetvis kunnat stå kvar på parkeringen men ställt oss på ”vanliga” p-platser, men hur kul hade det varit?! Ta ut stolar på parkeringsplats, eh… not!!!

  
Härligt väder! Inte kunde man tro att man kunde sitta ute och äta i slutet av september??!

Vi hade bokar bord på restaurang Amvrosia på kvällen före ljusfestivalen – tips från en bloggvän 😊

   
 
Vilken mysig restaurang – och snygg!! Jag tog havsaborren och risotto – fruktansvärt gott!! Micke valde kyckling souvlaki, men han var inte helt nöjd 😕. Den var inte helt genomstekt 😁 och lite smaklös, men man kan ju inte ”ha tur jämt”..

Sen var det dags för ljusfestival. Vi skippade både häst och vagn och den guidade turen. Valde att gå själva. Känns som helt rätt beslut så här i efterhand.

   
 
Alingsås överraskade måste jag säga! Högt över våra förväntningar 😊👍🏻

Imorse låg dimman tjock, när vi gick morgonpromenad

  
  
Men snart dök solen upp igen 🔆

Vi stannade till vi Nääs slott för att ta en lunch. Det blev en sopp lunch, sallad och kaffe med en liten dessert, mmmm så gott och sååå underbart härligt väder!!!

   
 
Vilken slottspark de hade

 
Vilka träd! Fyra träd i ett! 😄

De hade satt upp – kanske de längsta ”änglagungorna” i Sverige

  
Man kan gunga ända upp till himmelen 👼

9 svar till “Ljusfestival och Nääs slott”

 1. Fina bilder! Alingsås och ljusfestivalen är verkligen trevlig att besöka. Vi kommer att gå någon gång i oktober. Vad har du för kamera?

  • Jag har en Canon EOS M3, köpte den i våras, innan hade jag en Nikon D90 men den vägde 2,5 kg och var inte smidig alls att ha med sig. Denna kan man ha med ut i handväskan (nästan 😄) och är väldigt lätt att ta bra bilder med. Även om jag trasslar in mej ibland… Då finns det en väldigt bra ”knapp” – återställ kamerainställningar 😄👍🏻

   • Verkar vara en Canonkamera 😉 Själv har jag Canon Eos 40D. Med några objektiv till. Den kan vara klumpig ibland. Har haft den i många år och har funderar på att byta. Har inte bestämt ännu till vilken. Kamerorna är ju inte speciellt billiga heller så vill gärna ha en där jag kan använda samma objektiv. Har inte fotat så mycket dom senaste 2 åren så det har inte varit något fokus på det. Får se vad som händer.

   • Man kan köpa till en adapter, så passar EF och EF-S objektiven (fast det har inte jag gjort än, men ska) Matilda (min tös) har oxå en Canon med en del objektiv så det är lite fiffigt 😊

 2. Fin helg ni fick 😆 Härliga bilder!

  Vi var på Nääs hösten 2011 och hade turen att inga andra besökare kom så vi fick vad som därför kändes som privat visning av ciceronen och även på lite fler ställen än ordinarie vidningsrunda – det var fantastiskt! En så vacker miljö det håller vi med om!

  Husbilshelg är härligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: