Ljusfestival och Nääs slott

Startade lördagen med en lång promenad i Nolhaga parken, solen visade sig från sin bästa sida!

  
Sen gjorde vi staden Alingsås, vad skulle man inte göra i caféstaden om inte gå på cafe?  

De hade ”pimpat” staden med en massa fina blom/frukt/grönsaks- uppsättningar, riktigt mysig stad!

Väl tillbaka vid husbilen körde vi ner till sjön Mjörn för att ev ställa oss där istället, men där var dels skugga = ingen solcellsladdning, och dels sunkigt = risk att köra fast, så vi körde tillbaka igen. Väl på plats kom en p-vakt fram till oss och sa vänligt men bestämt till oss att här kunde vi inte stå! Bussparkering 😁 Ops! 3 andra husbilar bakom oss hade fått 600kr i böter vardera… Vilken tur vi hade! Vi beslutade oss att åka till campingen i stället för vi ville sitta ute och lapa sol! Hade ju givetvis kunnat stå kvar på parkeringen men ställt oss på ”vanliga” p-platser, men hur kul hade det varit?! Ta ut stolar på parkeringsplats, eh… not!!!

  
Härligt väder! Inte kunde man tro att man kunde sitta ute och äta i slutet av september??!

Vi hade bokar bord på restaurang Amvrosia på kvällen före ljusfestivalen – tips från en bloggvän 😊

   
 
Vilken mysig restaurang – och snygg!! Jag tog havsaborren och risotto – fruktansvärt gott!! Micke valde kyckling souvlaki, men han var inte helt nöjd 😕. Den var inte helt genomstekt 😁 och lite smaklös, men man kan ju inte ”ha tur jämt”..

Sen var det dags för ljusfestival. Vi skippade både häst och vagn och den guidade turen. Valde att gå själva. Känns som helt rätt beslut så här i efterhand.

   
 
Alingsås överraskade måste jag säga! Högt över våra förväntningar 😊👍🏻

Imorse låg dimman tjock, när vi gick morgonpromenad

  
  
Men snart dök solen upp igen 🔆

Vi stannade till vi Nääs slott för att ta en lunch. Det blev en sopp lunch, sallad och kaffe med en liten dessert, mmmm så gott och sååå underbart härligt väder!!!

   
 
Vilken slottspark de hade

 
Vilka träd! Fyra träd i ett! 😄

De hade satt upp – kanske de längsta ”änglagungorna” i Sverige

  
Man kan gunga ända upp till himmelen 👼

9 svar till “Ljusfestival och Nääs slott”

 1. Fina bilder! Alingsås och ljusfestivalen är verkligen trevlig att besöka. Vi kommer att gå någon gång i oktober. Vad har du för kamera?

  • Jag har en Canon EOS M3, köpte den i våras, innan hade jag en Nikon D90 men den vägde 2,5 kg och var inte smidig alls att ha med sig. Denna kan man ha med ut i handväskan (nästan 😄) och är väldigt lätt att ta bra bilder med. Även om jag trasslar in mej ibland… Då finns det en väldigt bra ”knapp” – återställ kamerainställningar 😄👍🏻

   • Verkar vara en Canonkamera 😉 Själv har jag Canon Eos 40D. Med några objektiv till. Den kan vara klumpig ibland. Har haft den i många år och har funderar på att byta. Har inte bestämt ännu till vilken. Kamerorna är ju inte speciellt billiga heller så vill gärna ha en där jag kan använda samma objektiv. Har inte fotat så mycket dom senaste 2 åren så det har inte varit något fokus på det. Får se vad som händer.

   • Man kan köpa till en adapter, så passar EF och EF-S objektiven (fast det har inte jag gjort än, men ska) Matilda (min tös) har oxå en Canon med en del objektiv så det är lite fiffigt 😊

 2. Fin helg ni fick 😆 Härliga bilder!

  Vi var på Nääs hösten 2011 och hade turen att inga andra besökare kom så vi fick vad som därför kändes som privat visning av ciceronen och även på lite fler ställen än ordinarie vidningsrunda – det var fantastiskt! En så vacker miljö det håller vi med om!

  Husbilshelg är härligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

52. Ett år som husbilspodd!🍾 Stora Husbilspodden

I Husbilsskolan pratar vi däck, kanske inte det första man går och tänker på men otroligt viktigt. Vi pratar om vad en ställplats/camping får kosta per natt. Lyssnaren Johan Banks undrar vad vi lyssnar på i husbilen när vi kör och här kommer lite oväntade svar😂. Vi firar dessutom 1 år som podd med tilltugg och massa bubbel…och vem i gänget är det som får stå för elen i två dygn? Restips: Holsljunga Camping & Café https://holsljungacamping.se Kommaframmat: “Förrätt” (detta blir det ofta när vi kommit fram på plats i Kroatien till Kommaframbubblet) Blanda en burk Philadelphiaost med en matsked creme fraiche, en nypa grovsalt och lite vitpeppar. Rör om och rulla in osten som en rulle i smörpapper. Lägg i kylen ett par timmar. När det är dags att servera, lägg ostklumpen i mitten av fatet och strö över stenbitsrom/kaviar, hackad rödlök och hackade rädisor, vid kanterna salta kex eller potatischips Kommaframöl: Hönö Lager från Hönöbryggeriet. Fruktig smak med inslag av ljust bröd, aprikos, örter och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C till fläsk- och lammkött eller som sällskapsdryck. 5% Nr 30590 Elmia Husvagn Husbil: https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA poddkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 2. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 3. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 4. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
 5. 48. Restips inför europaäventyr
%d bloggare gillar detta: