Lichtensteinklamm och Alpendorf linbana

Att åka från Kroatien och ta den dagen i Österrike istället, visade sig vara väldigt, väldigt bra 😀🔆

Vi startade dagen med att cykla till Lichtensteinklemm. Kollade med receptionen på campingen om det inte var backigt och så, och de sa att det inte var några problem👍🏻 Så sagt och gjort, 4,7 km senare var vi där.


Det var verkligen värt mödan!! Coolt ställe! Blött!

Det är en av de längsta och djupaste raviner i Alperna, ca 4 km lång, men den är endast tillgänglig för besökare i 1 km på träbroar och grottgångar.

Vi åt lunch på den mysiga restaurangen de hade där, tillsammans med 850 getingar 😁

Men alltså?! Det där med betalkort!?! Vi är lite dåliga på det där med att ha kontanter i plånboken, både jag och Micke…. Men vi tänkte att klart de tar betalkort!?! Det gjorde de ju int! Vi hade ju kontanter så det räckte till inträdet där, men hade tänkt köpa en kombibiljett för linbanan oxå, det gick inte 😕 Vi är lite ”före” i Schweden tror jag!

Så det var bara att cykla in till stan och ta ut pengar! Sen trampade vi på till Alpendorf för att åka linbana upp på toppen. Vi frågade inte i receptionen om det var cykelväg dit….. Det var ”bara” 2,2 km ju…. Men det visade sig vara en höjdskillnad på 150 m! I stekande sol…… Efter en km höll vi på att vända, svetten lackade! Men va fasen, har vi kommit så här långt så… Så vi knatade på!


1575 meter rätt upp i luften tog den oss! Skräckblandad förtjusning!!!


Jösses så grannt!!!! Och vilket väder vi hade, man såg hur långt som helst!! Verkligen roligt att se! Man kunde även åka upp med linbanan och vandra ner! Det skulle jag vilja göra någon gång!!! Så häftigt!

Det bästa av det bästa: vi rullade hela vägen hem igen – 2,2 km 😄👍🏻 Inte ett tramptag på hela vägen!

Väl hemma på vår söta camping var det varmt. Sitter i skuggan av husbilen med en kall GT i handen.  I kväll blir det lite grillat och imorgon styr vi kosan mot Schweden 🇸🇪🚐 ja eller Tyskland, för så långt som till Schweden orkar vi inte köra! 😄

11 svar till “Lichtensteinklamm och Alpendorf linbana”

 1. Jag formligen älskar Österrike, både landet och folket. Men sedan 3,5 tons regeln och Go-boxen kom till, har vi tyvärr undvikit att fara dit. Jag har kört WC backen i Kitzbühel och S:t Johan, vilken upplevelse. Det var makalösa platser som ni hittat. Kram

  • Go boxen är väldigt smidig faktiskt , men man var lite orolig att det inte skulle funka, men som sagt inga problem alls 😊
   Ha de gott

 2. Jag e så avundsjuk, jag e så avund… 😬 Så underbart det ser ut😍. Varför hinner man inte med alla platser man vill till, på sin semester😩? Nu har Ni dessutom lagt till en plats till på vår lista😳🙊, som tur i Österrike som vi redan ville till…

  • Nä man borde ha mer semester!!!! Och mer pengar 😃😃😃
   St Johann kan jag rekommendera med det varmaste!! Fick ännu mer tips på sevärdheter på restaurangen vi var och åt på i går kväll. 👍

 3. Mycket vackert i Österrike vi körde igenom för några år sedan när vi hade 3,5 tons husbil. Blir väl den vägen igen om vi åker till Italien eller Kroatien 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

52. Ett år som husbilspodd!🍾 Stora Husbilspodden

I Husbilsskolan pratar vi däck, kanske inte det första man går och tänker på men otroligt viktigt. Vi pratar om vad en ställplats/camping får kosta per natt. Lyssnaren Johan Banks undrar vad vi lyssnar på i husbilen när vi kör och här kommer lite oväntade svar😂. Vi firar dessutom 1 år som podd med tilltugg och massa bubbel…och vem i gänget är det som får stå för elen i två dygn? Restips: Holsljunga Camping & Café https://holsljungacamping.se Kommaframmat: “Förrätt” (detta blir det ofta när vi kommit fram på plats i Kroatien till Kommaframbubblet) Blanda en burk Philadelphiaost med en matsked creme fraiche, en nypa grovsalt och lite vitpeppar. Rör om och rulla in osten som en rulle i smörpapper. Lägg i kylen ett par timmar. När det är dags att servera, lägg ostklumpen i mitten av fatet och strö över stenbitsrom/kaviar, hackad rödlök och hackade rädisor, vid kanterna salta kex eller potatischips Kommaframöl: Hönö Lager från Hönöbryggeriet. Fruktig smak med inslag av ljust bröd, aprikos, örter och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C till fläsk- och lammkött eller som sällskapsdryck. 5% Nr 30590 Elmia Husvagn Husbil: https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA poddkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 2. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 3. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 4. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
 5. 48. Restips inför europaäventyr
%d bloggare gillar detta: