Nationalpark Plitvicka jezera – vilket ställe!!!

En bild säger mer än tusen ord! Här kommer flera tusentals ord.

 

 

 

Min kamera gick verkligen varm! Jag tror jag tog nära på 200 kort! 😄Vi kom ju till Borje camping i går eftermiddag och fick veta att shuttlebussen gick 10:30 varje dag, för att återvända 17:30. Försökte hitta så mkt info som möjligt på internet om vad man skulle gå för runda, vad man skulle ta med o s v, det var ju inte jättemycket info…. Tog de betalkort t ex… Kontanterna började tryta och vi hade behövt en uttagsautomat.

Men det var inga problem, både entrén och restaurangerna tog betalkort 👍🏻 För 180 kuna/person (ca 225kr) kom man in i parken och fick en båt- och en busstur.

Vi var inte helt ensamma….. Kom på att det var lördag! 😁 Det var som på Gekås en regnig dag i mitten på Juli – ca 28 – 30 000 besökare! Kön slingrade sig långsamt mot entrén – men det gjorde inget!!!!!! Och vädret kunde omöjligtvis vara bättre!! 🔆

Det fanns olika vandringsleder att gå, vi valde först B, men kom sedan in på C….😁 8 km… Upp och ner, ner och upp (men mest upp) 😄 Tur inte Micke visste hur långt det var före vi gick 😄😄😄 då hade jag nog inte fått med honom!

Men det var så värt det!!!! Man gick runt en sjö, sen kom ett vattenfall, sen gick man uppför lite trappor och så kom nästa sjö, ett nytt vattenfall och så höll det på!!! Det tog liksom aldrig slut!

När vi kommit ända upp fanns där ett tåg/buss/lastbil-typ som körde oss ner igen – tack och lov!! 😃 för nu var både fötter och ben helt slut!

En helt underbar dag, precis som jag hoppats på! 😍

I natt sover vi gott 😴😴😴 i lagom värme (21 grader just nu) och i stort sett helt tyst campingplats!! Utan ljudet av festande grannar, brummande fläktar och andra tillhörande oväsen som tillhör större campingplatser här nere 👍🏻. Och imorgon vaknar vi med grym träningsvärk!!!!

6 svar till “Nationalpark Plitvicka jezera – vilket ställe!!!”

    • Ja verkligen!!! Man trodde bilderna man sett tidigare överdrev men det var faktiskt tvärt om!! 😀

  1. Oj oj oj så vackert den parken är ju helt klart ett måste även om den frestar på kroppen lite.

    • Ja verkligen!!!! Det fanns olika sträckor, allt från 2-3 timmar till hur långt som helst typ!! Ett ”måste-se” 👍🚐

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: