En paus från värmen!

I går kväll utforskade vi staden Split. Vi tog bussen från campingen strax efter 17, det var olidligt varmt, men nästa buss gick inte förrän kvart i åtta, så det var bara att bita ihop!

Efter att ha tillbringat tre dagar i underbara Trogir, var vi inte särskilt överväldigade av Split, men efter nån timmas strosande klev den upp något på vår ”lista”, och hamnade på en andra plats.


Vi besökte Diocletianus palats där flera scener från Game of Thrones har spelats in. Palatset är från 200-talet och är omkring 30 000 kvadratmeter. En av de största bevarade romerska byggnaderna i världen!!

Vi gjorde vad vi kunde för att få tur till helgens Lottodragning😉

Jag klappade tån på Grgur Ninski staty. Sägnen säger att om man gör det, går ens önskan i uppfyllelse 😊
Slängde en slant (2 faktiskt) i önskebrunnen, så nu e de bara att vänta på telefonsamtalet på lördag från Svenska Spel 😄


Summan av kardemumman: Split gillar vi oxå, men INTE campingen!
Vad man skulle vilja hjälpa till med den interna logistiken här nere!! För att ge ett exempel: På morgonen när man ska köpa frallor i affären; Jag ser det inte som service att stå i kö i 15 minuter för att någon ska plocka ner frallorna i en liten papperspåse och ge dem till mej för att jag sedan ska stå i en lika lång kö för att betala dem!!!???😖😖😖

Att köpa en tvättpolett i receptionen, tar längre tid än att checka ut!!! Det är mycket administration med tvättpoletter ska ni veta!!!

Dessutom var badvattnet på campingen ingen höjdare alls, så några två nätter i Split blev det inte! Vi gav oss av mot nationalparken i Plitvicka.


Men åk-vädret kunde varit bättre. Det var RIKTIGT läskigt att åka så högt upp och det kom stormbyar så det kändes som hela husbilen skulle välta! Att Micke sedan berättade att det faktiskt hänt på riktigt, gjorde ju inte saken bättre!!!!

Men nu sitter vi i alla fall på camping Borje, inte mer än en knapp halv mil till den Bosniska gränsen, 700 m ovanför havet, med otroliga 18 grader!!! Snacka om att det kan skilja på temperaturerna i detta landet! Men jag måste säga att det är väldigt skönt att få en paus i hettan. Känns som hemma 😄. Tog fram täckena och koftan 🔆 och passade på att storstäda husbilen – det behövdes!


Nu får man ladda batteriet i kameran, för i morgon blir det nationalpark😄

4 svar till “En paus från värmen!”

  1. Så roligt att läsa om era äventyr i Kroatien! Jättebra tips! Vi ska ju dit senare under resan. Och det där med att allt inte är så effektivt, det kan vi känna igen…

    • Ska bli spännande att följa er oxå när ni ska hit, så kan vi få lite tips till nästa års resa 😄 Återkommer med rapport från nationalparken, vi blir nog inte ensamma…. Tänkte inte på att det är lördag 😁
      Ha de gott 🔆

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: