Split – Camping Stobrec

Nu har vi kört ytterligare tre mil söderut, till Split närmare bestämt.

Sista kvällen i Trogir var som första! Härlig! Men jä…igt varm! Tog den ”vanliga” båten in kl 18 (de kände igen oss nu)😃

  
Men förlåt alla där hemma som sitter i regn och kyla, men när det är 34 grader är det faktiskt inte kul heller. Svetten rinner i pannan och man kan knappt sova, än mindre gå ut och gå /cykla!  Men jag lovade ju att inte klaga på det…… Så… Förlåt…. 

  
God mat och goda drinkar gör att vi på nått sätt överlever 😉

Men Split då….. Första intrycket av campingen var väl inte tjoho… Och badvattnet… Eh… Vi e bortskämda! Här hade vi tänkt stanna i två nätter men det blir definitivt inte mer än en natt! De tar betalt för duscharna på stranden! Alltså kallvattenduscharna på stranden!!!???? Jag fattar ingenting! Sen är standarden långt ifrån de campingar vi tidigare varit på här nere 😒

  
Men, men… om en stund ska vi ta bussen in till Split för att göra stan 😀 ska besöka palatset som figurerat i Game of Thrones, sen får vi väl se vad staden har att bjuda på 😊

Imorgon drar vi vidare 

  
Mot nationalparken Plitvicka – ser mycket fram emot det 😊

8 svar till “Split – Camping Stobrec”

  1. Jag tror det var 2002, jag låg still på rygg i sängen, i vår Bürstner husbil, på Camping Rubicone, Italien. Jag gjorde ingenting, det var natt. Då såg jag små rännilar, som bara dök upp på magen, från ingenstans och rann ned på täcket. Sedan dess har vi haft AC, även i bodelen. Sista åren har vi knappast använt den, men i somras gick den oftast hela dagarna. Ett gott tips, om ni inte redan har det.

    • Vi var lite sega på att bestämma om vi skulle ha det eller ej, men när vi väl gjort det var det ingen som hade tid att installera den 😕 Men den ska in så fort vi fått en tid på verkstaden!

  2. Visst är värmen tuff! Och vi känner igen det där med att vara bortskämda… På förra campingen (36 euro/dygn) fick vi betala extra för dusch. What!!?? På den Hä ställplatsen (18 euro/dygn) ingår dusch…

    • Ja det skiljer sej då verkligen!!! Sobres i Split var allt annat än bra!!! Inte ens särskilt billig 😕

  3. För varmt ja men här hemma är det för kallt längtar till 1/9 tiden går sakta när man väntar på något trevligt. Kroatien låter också trevligt även om värmen är tuff kanske nästa års resmål för oss .Ha det så gott. Vistorps hamn just nu 15 grader burrr…

    • Tycker jag verkligen ni ska göra! Porec och Novigrad på Istrien är jättemysiga städer om ni inte vill köra så långt som till Trogir. Vi ger er gärna tips om ni funderar på det till nästa år 😊 Ha de gott i Ranarp och hälsa Marie och Wille 😎

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: