Apelviken igen

Jaha då sitter man här igen. Har ju klagat tidigare på deras tröga in- och utcheckning, men ändå åker vi hit 😄 Mycket beroende på läget och husbilsbiljetten!

Trodde inte vi skulle kunna cykla in till Varberg i förmiddags, det bara regnade och regnade och regnade… men vi hann in mellan skurarna och fick vår lunch på Harrys. Säkert kort!!!

Shoppade lite! Köpte en MÖSSA!!!!! Sista helgen i maj köper man alltså en mössa. Så nu kommer sommaren! Bara så ni vet! Det är mej ni ska tacka!

Vilka pelargoner de hade på torget!!!!!!

 

Väl tillbaka på campingen var jag på upptäckshumör, det var inte Micke eller Simon så jag gick själv 😊 

Det blåste bra!! Men regnet försvann och solen tittade ut från molnen 🔆

Letade upp en geocach (gick bet på två)

Detta är Albert & Frida, två vattentorn. Tänk vad man upptäcker nya saker när man geocachar😀😀😀 vattentorn jag inte visste fanns 😀😀😀


Snygg mössa va? Jag frös inte!!!!!


Men mitt i detta vackra landskap finns en mycket sorglig plats. Kustsanatoriets lilla kyrkogård. Till Apelviken skickades nämligen barn som fått TBC från hela landet i början av 1900-talet. En läkare, Johan Serverin Almer,  var nämligen övertygad om att kustklimatet var välgörande för de som fått sjukdomen. De som inte klarade sej, begravdes på kyrkogården, då de anhöriga inte hade medel att bekosta hemtransporten. Så sorgligt! 😔

Solen kom till sist, vi kunde till och med grilla ute (men inte äta ute!!!) Blåser som bara f….n. Bara vindsurfarna som är glada 😕

Men nu har jag mössa, vantar och regnkläder i husbilen (i MAJ!!!) så: kom igen vädret – jag e beredd!!!

6 svar till “Apelviken igen”

 1. Trist med vädret som är nu, håller med dig till fullo! Vi har inte använt våra möbler, markisen eller grillen, utan mest kurat inne! Fick på solcell i fredags, men till vilken nytta… Jodå, några Ampere har den laddat i helgen, men inte mycket. Mössa känns rätt.

  Jag undrar om det är banverket som sköter vädret i Sverige just nu…

  • Kanske dem man ska klaga hos då 😄😄😄
   Vi får hoppas på varmare väder nästa helg 🔆 // Nilla&Micke

 2. Varför är de så tröga på många campingar, jag vill bara lägga upp pengarna på disken och gå, som på en ställplats. ”Det kortet tar vi inte här, du måste ha annat kort” och så vidare. Senast på Eksjö Campings ställplats mötte jag värden ute på campingen. Nu vill jag betala sa jag, nej då måste vi gå till receptionen sa han, nej det måste vi inte, sa jag. Vad kostar det och så fick han pengarna i handen. I högsäsong förstår jag att det inte funkar, men så länge bara en 1/4 av toaletterna är öppna, kan de vara lite smidigare, tycker jag. Ha det gott.

  • Precis! Fler borde ha snabbutcheckning!!!
   Måste ju finnas nått smidigare sätt ju😕
   Ha de gott🔆

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: