Fågelkvitter

Idag vaknade jag av att en fågel kvittrade utanför fönstret. Det låter väl helt underbart?! Att få vakna till fågelkvitter?…. Man tänker på Snövit eller Askungen, dessa underbart söta fina små fåglar, som de hade runt sig hela tiden, och som kvittrade! 

Alltså, det var inte underbart!!! Normalt sett är det ju det, men detta var ett ihållande kvittr-kvittr-kvittr-kvittr osv.  Måste varit en sån fågel som ”kvittrar” på både in och utandningen! Slutade aldrig för att andas, och vill att ALLA ska höra vad de säger!  Jag saknar vår gamle katt!!!! 😈

 Denna helgen var det väldigt nära att vi skulle blivit hemma, men då hade Simon blivit jättebesviken! Det första han frågade när han kom från sin pappa i måndags var: vart ska vi i helgen😄😄😄

Men vädret….. Vi har studerat väderkartor båda fram och baklänges efter hål i regntäcket, och solmöjligheter, men det ser mörkt ut!

Vi beslutade oss för en sväng till Apelviken igen, nära och bra 😉 regn eller inte regn (oddsen säger regn!! OCH blåst!) Men vi e ju husbilsknarkare så, varför skyller vi på att det är Simon som vill åka 😄😄😄 Vi hade åkt ändå! 

Det blir popcorn och filmmys! Mycket mysigare än hemma!!!

 

9 svar till “Fågelkvitter”

 1. Haha, fågelkvitter är ju underbart… men här är så galet mycket fågelkvitter som startar ca 05:30 på morgnarna, så det blir inga sovmorgnar inte… 😉 På gott och ont alltså… 😉

 2. Vi stod på Orust för ngn vecka sedan där det var mycket buskage. Fåglarna sov inte på natten. Bla fanns det en som lät precis som ett larm. Jag vaknade vid ett tiden. En hög en låg ton 3ggr i följd. Min tlf? Nej. Frugans? Nej. Vår väderstation som även har larm? Nej. Trött var man, men förstod till slut att det var en fågel. Kom på att en annan fågel svarade efter ett tag, men med ett annat läte. På morgonen fanns det inte o inte på hela dagen. Men nästa natt ja. Har aldrig hört ngt liknande. Larmfågel?
  Har valt STCC i Anderstorp denna helg. Fin plats framme vid staket.

  • Ha ha ha larmfågel! Det ska jag komma ihåg, få se om man stöter på den nån gång 😄 (hoppas inte!)
   Ha en go helg 🔆

 3. Nu hör vi kvitter – men inget fram till 8:40 (!!!) då vi vaknade och kände oss som sjusovare här på rofyllda Påarps gård – vaknade av regnskur gjotde jag en gång däremot. Vi tänker oss en mysdag inombils också om regnet tar överhand idag.

  Ha fortsatt go husishelg!

  • Vi var oxå sjusovare idag! Gick inte upp förrän efter 9, det har inte hänt på…. Vääääldigt länge! Men i detta vädret har man ingen brådska. Till kvällen ska solen komma säger de. Hoppas på det!
   Ha de gott 🔆

  • Ja visst är det! Här finns hål i molntäcket och de har sagt solen kommer ikväll! Annars får vi grilla under markisen 😊
   Ha de gott 🚐☀️

 4. Du fick rätt – solen är här 🌞

  Vi gick en tur runt ena sjön i solsken, men vi har inget att grilla ikväll för vi väntade bara ☔ så antingen pulled kyckling hemma inombils eller nåt av menyn på gårdens restaurang m pub ☺ – god kväll på er med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: