Lundåkrahamnen

Nu har jag paltkoma! Precis smällt i mej en fisksoppa med vitlöksbröd på Idas by the sea, (restaurangen som ligger precis bredvid ställplatsen) måste nog sätta på lite kaffe!!! ☕️

  
Sååååå himla gott!! Att restaurangägaren dessutom är supertrevlig gör ju att man gärna kommer tillbaka!!! 

  
Vaknade av göken i morse!! Micke retar mej för att jag kommer (eller har blivit) fågelskådare!!! 😳

Morgonens promenad var kanske inte tjoho…. Inte som de senaste veckornas promenader… Marstrand, Ranarp, Apelviken eller Båstad… Vi passerade ett reningsverk, en soptipp och en massa industrier… Hm… Det blev ingen lång runda! Däremot tog vi en cykelrunda in till Landskrona efter frukost. Jag gillar verkligen att man kan ha cyklarna med sig. Så man kan se sig omkring 😊.

Ställplatsen här i Lundåkrahamnen är verkligen superbra, MEN Landskrona….. och omgivningarna…. inte riktigt lika bra… Men man kan ju inte få allt 😄

På piren stod det i går kväll en massa fiskare och fiskade näbbgädda. Trodde inte de fanns på riktigt, bara nått min förra chef, (tillika numera min systers sambo) brukade kalla mej för 😄😄😄 men så här ser de alltså ut!! Tänk vad man lär sig mycket när man är ute och far och flyger!!  

 Nästa helg är det långhelg för vi har tagit ledigt på fredagen 🔆 sitter och googlar runt på vart man kan åka. Våra små medresenärer ska med, så det måste ju finnas lite sysselsättning!! De nöjer sig inte med att det är en vacker omgivning, nä nått måste hända.

Om någon undrar, varför Simon aldrig, eller väldigt sällan, är med på kort i min blogg är det för att han inte vill det. Men han älskar att åka husbil 😊 kommer säkert att skaffa en själv när han blir stor 😄

Har någon några tips på resemål nästa helg så mottags det med största tacksamhet!!! 🚐 inom en 15-20 mils radie från Falkenberg 

15 svar till “Lundåkrahamnen”

 1. Hej!
  Vilken fin ställplats ni hittat i Lundåkrahamnen, vi har den på önskelistan.
  Bua har en fin ställplats, som blivit väldigt populär, kanske lite långt från Varberg
  men verkar fin ändå. Ni har haft en fin helg i Landskrona, Bua är nog lite lugnare.
  Jag och Inger tänker oss till Sjötorp vid Göta Kalal, ett fint ställe, kanske lite för långt för er.
  Vart ni än åker ha en riktigt bra långhelg.

  Ha de bra!
  Lars och Inger

  • Funderade faktiskt på Sjötorp oxå, verkligen en av våra favoriter!!! 5 sooooolar ☀️. Men tror ungarna kanske blir lite rastlösa där….
   Ha en härlig fortsättning på helgen Kram

   • Hej!
    Du har nog gissat rätt med barnen, det finns inte mycket där.
    Det är nog mest promenader och cykelturer utefter kanalen.
    Hoppas ni hittar ett bra ställe för hela familjen.

    Ha de bra!
    Lars och Inger

  • Nu hittade jag den (som du sa – i skräppost 😁)
   Soppan var jättegod!!!
   Hoppas ni har det gott i Frankrike!
   ha en fortsatt härlig resa! Så roligt att följa!
   Kram

 2. Skrev precis en kommentar… Men det verkar som att den hamnar i skräpposten när jag anger min webaddress? Har du möjlighet att se om den finns där och godkänna den, så jag kan kommentera igen?

  • Va konstigt! Denna funkar, men kan inte se nån annan 😕
   Synd att kommentarerna ofta strular! För det är ju som du skrev för inte så länge sedan, jätteroligt att få 😊
   Prova igen så hoppas jag det ska funka👍🏻

 3. Hej,
  Tack för väldigt trevlig och inspirerande blogg. Vi hoppas kunna besöka Lundåkrahamnen i helgen på vår vär hem från Norra Tyskland. Prova gärna Gränna, mysig liten stad helt OK ställplats, bra camping om man vill det. Åk gärna över till Visingsö. Bredvid ställplatsen finns en skateboard ramp man kan även åka där med liten sparkcykel. Bra minigolfbana så det finns en hel del aktiviteter för barn.
  Ha det bra
  /Lotta

  • Hej, va roligt att du gillar bloggen 😊
   Och tack för tipset!!! Och så finns där ju polkagrisar!!
   Alltid lika svårt att hålla ”de små” glada 😉 men i slutändan blir det oftast vädret som får styra – det är viktigt!! Ha det så trevligt i Lundåkra! Restaurangägaren kommer dessutom runt och tar upp beställning på färska frallor till frukosten morgonen därpå! Service på hög nivå!!! 👌🏻
   Ha de gott // Nilla

 4. Hej,
  Vi provade Lundåkrahamnen. Den måste vi återkomma till när vädret är bättre. Jag tror den kommer bli vårt favorit stopp på vägen hem från våra europasemestrar, sista natten. Vi hade blåst, kuling 15m/s regn och hagel men annars vad det bra. Vi tog oss inte ens ut till restaurangen men nästa gång …..

  Ha det bra
  /Lotta

  • Oj då 15 m/s är lite vind det….
   Tyckte vi hade lite halvtråkigt väder när vi var där, men 15 s/m…. det viner lite, kan man ju säga.
   De har verkligen satsat i den hamnen! Trevligt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet Stora Husbilspodden

I detta avsnitt har vi en kul nyhet att berätta. Vi ska podda LIVE från scen på Elmiamässa Husvagn och Husbil 6-10 september 2023. Extra kul är ju om DU är där också! :-) Plats för husbil och entré för dig kan du vinna hos oss. I husbilsskolan pratar vi service och verkstadsbesök. Paj är avsnittets tips på kommaframmat. I restipset från Arnstrands (på Youtube) får vi både restips och en liten ”att tänka på”. Vi snackar Sällskapsspel, kommaframöl och insekter. Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA podkompisar Jeanette & Robban 😃 har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 2. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 3. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
 4. 48. Restips inför europaäventyr
 5. 47. Air-condition, jobba från husbil och en tripp till Afrika
%d bloggare gillar detta: