Carlstens fästning i Marstrand

Det blev en väldigt trevlig tur upp till fästningen igår. Ingen som klagade 😉 Snarare tvärt om faktiskt!


 Tyvärr hade de ingen guidad visning så här tidigt på säsongen. Det hade i så fall  nog varit ännu bättre. Var nog inget vidare kul att sitt inne på den tiden! Men de hade fin utsikt….😁
När vi kom tillbaka till husbilen fick vi bästa (eller kanske näst bästa) platsen!
 Det är så här man vill stå!!! (Eller sitta 😋)

 Men som alla bra saker ska det ju inte vara för bra! Eller hur?

Här finns ingen tömning av vatten, svart som grått. Det skapade en del ”problem” så här på morgonen. Vi trodde man kunde köra upp till campingen och tömma och fylla på, men ack nä! De hade inte hand om ställplatsen längre utan det var Hamnkontoret. När Micke ringde dit meddelade de att, nä någon tömning / fyllning av vatten hade de inte! Nähä vad gör vi då???

Det är nog på grund av sånt här som gör att vi ofta tar in på campingar” MEN då finns där ju en annan sak med det och det är in- och utcheckningen. Man kan inte få allt 😄

Micke löste i alla fall problemet, ringde campingen och frågade om vi kunde komma dit om vi betalade en avgift, och det var helt ok! Puh! Så nu sitter jag och Matilda  och vaktar vår guldplats 😎
I morse drog Micke iväg mej på den gröna vandringsleden, vi gick totalt nästan 7 km powerwalk i enormt vacker miljö!!


Kul kompass mitt i skogen 😀


Idag blir det en tur med färjan över till Marstrandsön igen, men inga mer fästningar eller ruiner 😃 utan lite lunch på Lasse-Majas krog tror jag 😃

2 svar till “Carlstens fästning i Marstrand”

 1. Citat: ”MEN då finns där ju en annan sak med det och det är in- och utcheckningen”. Jag håller med till fullo, det är just detta krånglande med olika campingkort och köande, jag vill komma ifrån. Ha det gott

  • Verkligen! Det borde komma på nått smartare sätt – lite nytänk hade inte varit fel
   Ha de gott 🔆 Nilla&Micke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Följ med oss även på:

Det senaste på Instagram:

52. Ett år som husbilspodd!🍾 Stora Husbilspodden

I Husbilsskolan pratar vi däck, kanske inte det första man går och tänker på men otroligt viktigt. Vi pratar om vad en ställplats/camping får kosta per natt. Lyssnaren Johan Banks undrar vad vi lyssnar på i husbilen när vi kör och här kommer lite oväntade svar😂. Vi firar dessutom 1 år som podd med tilltugg och massa bubbel…och vem i gänget är det som får stå för elen i två dygn? Restips: Holsljunga Camping & Café https://holsljungacamping.se Kommaframmat: “Förrätt” (detta blir det ofta när vi kommit fram på plats i Kroatien till Kommaframbubblet) Blanda en burk Philadelphiaost med en matsked creme fraiche, en nypa grovsalt och lite vitpeppar. Rör om och rulla in osten som en rulle i smörpapper. Lägg i kylen ett par timmar. När det är dags att servera, lägg ostklumpen i mitten av fatet och strö över stenbitsrom/kaviar, hackad rödlök och hackade rädisor, vid kanterna salta kex eller potatischips Kommaframöl: Hönö Lager från Hönöbryggeriet. Fruktig smak med inslag av ljust bröd, aprikos, örter och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C till fläsk- och lammkött eller som sällskapsdryck. 5% Nr 30590 Elmia Husvagn Husbil: https://www.elmia.se/husvagn/ Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden Detta ger dig 20% i rabatt. Gå in på adressen för att boka https://kostalodge.se/staellplats/ Finnlines bokar du på www.finnlines.se Vill du se deras nya fartyg går du in på https://www.finnlines.com/sv/passagerare/nya-fartyg/ Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA poddkompisar Jeanette & Robban 😃 Jeanette och Robban har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: storahusbilspodden@gmail.com
 1. 52. Ett år som husbilspodd!🍾
 2. 51. Elkrångel, Salzburg och en glad nyhet
 3. 50. Kroatientips, Bästa reseminnet och stjärnkocken Ulf Wagner
 4. 49. Bästa prylen, Atlantkusten & Sangria
 5. 48. Restips inför europaäventyr
%d bloggare gillar detta: